Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Akvaryum

akinci23

Gümüş 5 Üye
Katılım
26 Kas 2008
Mesajlar
135
Selam arkadaşlar

Ramazan Bayramı'ndan sonra yeni akvaryum alacam. Bunun için şimdiden araştırmalarıma başladım. Yanılmak istemiyorum. Bunun için de çok dikkatli davranmak zorundayım. Hem internetten, hem de bulunduğum şehirdeki petshoplardan (aslında bunların birçoğuna akvaryumcu veya kuşçu demek daha doğru olur, zaten bir elin parmağını da geçmez sayıları ) araştırmaya başladım. En uygun yerin sürekli alış-veriş yaptığım yer olduğunu gördüm. Ve bir akvaryumu gözüme kestirdim. 130 litrelik bir akvaryum. fiyat olarak da adam bana 120 tl ( tabi sadece bana pazarlama tekniği işte ) olduğunu söyledi. 20-25 tl arası bir iç filtre önerdi.Markası eheim di sanırım. Tabi daha fazla da olabilir. Ama asıl sorun dış filtre. Atman veya Eheim marka düşünüyorum. 100-130 tl arası bir dış filrte işimi görür gibi. Ben adama dış filtreleri sorduğumda bana gerek olmaz dedi ama mutla dış filtrenin olması gerektiğini biliyorum. Çünkü benim 3 tane kaplumbağam var. Tabi araştırmaya devam edeceğim. Akvaryumun içine de taş filan koymayacam. Sadece arka fon koymayı düşünüyorum. Bana bu konuda önerilerinizi bekliyorum.
 
Şimdiden kolay gelsin maliyetli ve emek isteyen bir işe girmek üzeresinzi sizin de bildiğiniz gibi, bayağ zamanınızı alsa da sonunda istediğiniz gibi olur inşallah. Akvaryum için 120 tl fena değil biraz daha da indirme imkanınız varsa güzel olur fiyatı, son zamanlarda çok takip etmedim akvaryum fiyatlarını ama biraz daha uygun fiyata alabilirsiniz bence o akvaryumu. 3 tane kaplumbağa için dış filtre bile zorlanabilir bir de iç filtre almanız daha iyi olur ikisi beraber daha etkili temizlik sağlar. Bir kaç model baktım atman ve eheimden buraya da yazıyorum onlara bir göz atın mutlaka.

Atman:
AT-3336 Dış Filtre 800 Lt: 800 litre kapasitesi var bunun fazlasıyla ihtiyacınızı görür yani fiyatı da 130tl.

AT-3335 Dış Filtre 600 Lt: Bunun da 600 litre kapasitesi var alacağınız dış filtrenin kapasitesi en az 600litre olsun ki daha etkili filtrasyon sağlasın. Bu ürünün fiyatı da 125tl.

CF-600 Pompalı Dış Filtre 740 Lt: 740 litre kapasiteli ve fiyatı da 145tl.

F3 Dış Filtre 800 Lt: 800 litre kapasiteli güzel bir dış filtre. Fiyatı 160 tl.


Eheim:
2232 eco comfort: Saatte 400 litre pompalama hacmine sahip fiyatı da 150tl.

2213 dış filtre: 440 litrelik kapasitesi var ve 140tl.

2236 eco comfort: Saatte 600 litre su pompalar. Fiyatı da 240 tl.

Classic 2211: 300 litre kapasiteli bir ürün fiyatı da 110tl.

2226 professional: Saatte 950 litre su pompalar. Oldukça iyi bir ürün fiyatı da 230 tl.

Şahsen eheim professional 2226 yı öneririm hem kapasitesi oldukça iyi hem de eheim kalitesine sahip bir dış filtre. Biraz pahalı derseniz de eheimin diğer modellerine bakın derim. Atman da kaliteli marka ancak biraz sesli çalıştıklarını biliyorum sorun olmaz derseniz F3 ya da AT-3336 yı tavsiye ederim. İç filtreye gelince markası çok önemli değil nasılsa dış filtreniz olcağı için ama yine de kaliteli bir marka alırsanız daha uzun süre kullanırsınız. Alcağınız iç filtrenin kapasitesinin de en az 600-700 litre olmasına dikkat edin. Dış filtreniz olduktan sonra dip malzemesi de kullanabilirsiniz ayda bir falan da dip çekimi yaparsanız sorun olmayacaktır. Güzel bir de arka fon çalışmasıyla oldukça hoş bir akvaryuma sahip olmuş olursunuz şimdiden kolay gelsin. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
 
Verdiğiniz fikir için teşekkür ederim. eheim professional 2226 gerçekten pahalı geldi.
Ama Eheim 2213 aklıma yattı. Neyse önümde zaten neredeyse 1 ay süre var. Yakında kapsamlı bir fiyat araştırmasına da başlayacağım. Bu konuda da fikrinizi mutlaka alacağım.
Bir şey daha soracağım Atman fiyat açısından çok daha uygun. Acaba kalite farkı çok mu fazla? Özellikle şu Atman 3336 kapasite açısından oldukça iyi. Kapasitesine rağmen fiyatı da oldukça uygun. Acaba ondan alsam yeterli randımanı alabilir miyim?
 
Çok fark yok kalite olarak tabi eheim bu alandaki en kaliteli markadır. Aslında fark biraz da markasından dolayı geliyor yani eheim olduğu için atmanla arasında bariz fiyat farkı söz konusu. Eheimin üretim yeri olan Almanya da, burada 250-300 eurodan satılan bir modeli, 100 eurodan alabilmek mümkün. İthalat sırasında konuyor yani farkın önemli kısmı. Hele Türkiyede çoğu Avrupa ülkesine göre fiyatlar daha pahalı. Atmandan randıman alabilirsiniz akvaryum kapasitesinizin 7-8 katı kapasiteye sahip yani akvaryumdaki tüm suyu 1 saatte 7-8 kere filtre edebiliyor demek bu da. Atmanlar biraz daha sesli çalışır eheime göre ancak randıman olarak memnun kalırsınız diye düşünüyorum. Eheimler biraz daha dayanıklı ancak atman da kötü değildir hatta eheimden sonra piyasadaki en kaliteli marka diyebiliriz. Eheimin 400 litre kapasiteli bir modelini almaktansa atman 3336 yı alın derim. Hem fiyat hem de kapasite açısından daha mantıklı olur onu almanız. Alacağınız zamana kadar eheimlerin de fiyatı düşebilir belki net kararınızı o zaman verebilirsiniz ancak atmandan memnun kalcağınızı rahatlıkla söyleyebilirim.
 
Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için birkaç gün içinde elime bir not defteri alıp aldığım bütün fiyatları yazacağım ve sonra gelip sizin fikrinizi soracağım. Artık biraz rahatsız edeceğiz ama petshopların bizi kandırmaması için bir bilene sormak lazım.


Türkçe'mize özen gösterelim/tubidik
 
Ben teşekkür ederim, ne demek, kolay gelsin size şimdiden internetten de sipariş verebilirsiniz imkanınız varsa. Yardımcı olabildiysem ne mutlu.
 
Eheim 2213 filtresi biraz zor calisiyor yani tavsiye etmem. Suyu doldurdugunda calismiyor biraz zor yani filtreden anlamayanlar icin uygun degil :D ama yinede isini iyi goruyor, calistirmasida kolay olsa keske. Bir ucundan su cekmek zorunda kaliyorum ben hep. Her 2213 serisini alanlarda ayni sikayet var.
 
Biraz önce bulunduğum şehirde akvaryum üretimi yapan birisiyle msnde konuştum. Aynı zamanda da balık üretip satıyorlarmış. 100*40*35 ölüçülerindeki bir akvaryumu bana 80 liraya satabileceğini söyledi. Çok şaşırdım ve açıkçası fiyatı da epeyce uygun geldi. Ayrıca bana tank gibi birşeyden de bahsetti. Ne olduğunu pek anlamadım ama sanırım şelale şeklinde bir filtreden bahsetti. Birkaç gün içinde uğrayıp bütün detayları konuşacağım.
 
Fiyat uygun ben yaklaşık bir sene önce 100x30x45 ölçülerindeki bir akvaryumu 70tl ye almıştım. Tank dedikleri şey de akvaryumdan farklı değil genelde 1 metreden fazla boyu olan akvaryumlar ve platformlu ya da sehpalı olanlar için tank kullanılıyor. İmkanınız varsa biraz daha geniş bir akvaryum alın bence 100x50x50 gibi mesela. Kaplumbağalar balıklar gibi genelde iki yönde hareket eden hayvanlar değildir ve balıklarınki gibi yassı bir anatomiye sahip değiller bu yüzden geniş bir akvaryuma ihtiyaç duyarlar her yöne rahatça yüzebilmeleri için. O büyüklükteki bir akvaryumda hele de kaplumbağa akvaryumunda şelale filtreler zayıf kalır bence mutlaka bir dış filtre alın.
 
akinci' Alıntı:
Biraz önce bulunduğum şehirde akvaryum üretimi yapan birisiyle msnde konuştum. Aynı zamanda da balık üretip satıyorlarmış. 100*40*35 ölüçülerindeki bir akvaryumu bana 80 liraya satabileceğini söyledi. Çok şaşırdım ve açıkçası fiyatı da epeyce uygun geldi. Ayrıca bana tank gibi birşeyden de bahsetti. Ne olduğunu pek anlamadım ama sanırım şelale şeklinde bir filtreden bahsetti. Birkaç gün içinde uğrayıp bütün detayları konuşacam.

Burada bahsettiğim akvaryumu almaktan vazgeçtim. Bugün petshopa gittim ve adamla konuştum. Bana saçma sapan şeyler söyleyip durdu. Akvaryumun kapağı filan yoktu ve ayrıca tahnime göre bir camcıda yaptırıp satıyordu akvaryumları. Bir camcıya gidip yaptırsan heralde daha ucucz olurdu zaten. Ayrıca adam dış filtre konusunda da resmen uçmuştu. En ucuzuna 250-300 tl diyordu. Üstelik bu adam tarafından kandırılan birkaç kişiyle de konuştum. Bütün bunlar üst üste eklenince doğal olarak vazgeçtim. Her zaman alış-veriş yaptığım petshopa gittim. Adamla güzel güzel konuştum ve anlaştım. Atman 3336 ile birlikte akvaryumu ve iç filtreyi bana 250 liraya verecek. Ramazan Bayramı'ndan sonra gidip alacağım. Bir de bu fiyat sizce uygun mu? Akvaryum 130 litre.
 
Şu anda piyasada 200 litrelik akvaryumlar 130-140 tl, 150 litrelikler 120-130 tl civarı fiyatlardan satılıyor. Tabi markasına göre de değişiyor fiyatlar ama piyasadaki ortalama bu şekilde. Sizin alacağınız 130 litreyse muhtemelen 110-120 tl arası bir fiyatı var demektir. Atman 3336 da 120-130 tl arası. En ucuz 120 ye görmüştüm. İç filtre olarak nasıl bir şey alcaksınız fikrim yok ama o akvaryuma göre iyi bir iç filtre de en azından 25tl tutacaktır. Toplamda 260-270 tl ediyor yani size söylenen fiyat bence oldukça uygun. İyice araştırmanız iyi olmuş piyasada çok kötü niyetli kişi var özellikle araştırmadan almaya kalkmışsanız ve satıcı da bunu anlamışsa söyleyebildiği kadar yüksek fiyat söylüyor. Kolay gelsin şimdiden size bence daha düşünmenize gerek yok o fiyattan daha uygun bir rakama tüm bunları temin edebilmeniz çok zor. Orası uygun fiyat söylemiş gerçekten.
 
Kaç gündür akvaryumun içini düzenlemeyle ilgili bir şeyler düşünüyorum. Küçük kumlardan almayı düşünmüyordum. Ancak bugün internette kaplumbağa paludaryumlarıyla ilgili araştırma yaparken birisinin yetişkin kaplumbağalar için mutlaka küçük kumların olması gerektiğiyle ilgili bir şeyler okudum. Vatandaşın dediğine göre kaplumbağalar yiyeceği ağızlarına alıp direk midelerine indiriyolarmış ve midesindeki yiyeceğin mekanik sindiriminin gerçekleşmesi için de küçük taş parçalarını yutuyorlarmış. Bununla ilgili bir şeyler bilen var mı? Bir de kaplumbağaların yok ediciliğine dayanabilecek bir su bitkisi var mıdır? Akvaryumun içinde küçük bir bölme oluşturup orada bu bitkiyi yetitirmek istiyorum. Her ne kadar imkansız gibi görünse de...
 
Doğada sindirimi kolaylaştırmak için ufak taşlar yutarlar ancak kum yutmaları zararlıdır, iç organlarında kalıcı hasarlara neden olabilirler. Ancak akvaryum ortamında böyle bir şeye gerek yoktur çünkü zaten yedikleri yemler oldukça kolay sindirilebilecek türden hazır yemlerdir. Doğada kabuklu hayvanları, yumuşakçaları, bazı balıkları, tatlı su yengeçlerini yediklerini düşünürseniz sindirimi kolaylaştırma adına ufak taşları yutup sonra geri çıkarmaları normaldir. Akvaryum ortamındaki besinleri zaten kolayca sindirilebilir besinlerdir bu yüzden böyle bir şeye gerek yok. Hatta akvaryumda risk bile oluşturur ufak taşlar ve kum kullanmak. Kum ayrıca temizlik konusunda da oldukça zorluk çıkarır size. Bu nedenle ufak kum ya da taşlar kesinlikle kullanmayın, yutamayacağı büyüklükte çakıllar kullanın derim. Kaplumbağalara dayanacak sağlamlıkta bir su bitkisi nerdeyse yoktur illa bitki yetiştirmek istiyorsanız su mercimeğini deneyin. Su mercimeği kaplumbağanızın rahatça yiyebileceği bir bitkidir yemesi durumunda zararı olmaz hatta yeşilliğe alışması açısından iyidir. Bu nedenle rahatça su mercimeği yetiştirebilirsiniz.
 
Kum koymaktan vazgeçtim. Su mercimeği hakkında ise hiçbir şey bilmiyordum. İnternetten yaptığım araştırmalar sonucunda epeyce bilgi edindim. Ve o arsız bitkiyi de akvaryuma bulaştırmak istemiyorum. Ancak bir çeviride su mercimeğinin kaplumbağalara çok yararlı oldukları yazıyordu ve çok da seviyorlarmış. Bu bitkiyi leğende bile yetiştirenler varmış. Ben de öyle bir şey yapmayı düşünüyorum. Fiyatı da zaten oldukça düşükmüş hatta bazıları çöp diye döküyolarmış :D
 
Leğene bile gerek yok, kavanozda bile yetiştirebilirsiniz evet çoğu su kaplumbağası oldukça sever su mercimeğini.
 
Lemna minor diye de bilinen su mercimeğinin bir iki görüntüsü.

mailto:/akvaryum/files/images/lemna-minor-2.jpg

mailto:/images/lemna_minor_7dd.jpg

mailto:/commanster/Plants/Flowers/SpFlowers/Lemna.minor2.jpg

mailto:/images/veg/Wetlands_I_Plants/Lemna_minor_Duckweed_VK.jpg
 
Geri
Üst