Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryum

Kapluştron

SKF Delisi
Merhaba
Benim ufaklıklar kocaman oldular kuru alanla beraber artık akvaryuma sığamıyorlar bu nedenle yeni akvaryum yaptıracağım bin liralık bi bütçem var mobilyalı güzel 200 ltrelik ayrı kuru alanlı bisey yaptrmak istiyorum hem bana ayrı ayrı malzemelerın fiyatlarını hemde akvaryumu nerde yaptırabilecegimi yazarsanız sevinirim simdiden tesekkurler

İstanbuldaydın diye hatırlıyorum. Emre ile bunu görüş mas akvaryumdan yaptır. Akvaryuma gelirsek 120*50*60h en uygunu olur. Alt sınırda 100*50*60h olsun.

Isıtıcıda jbl protemp al. 200 w küçük olan için iyi ama büyüğü yaptırırsan 300 w olsun.

Duygu Allah kolaylik versin :) en az
120*50*60 yaptirmani tavsiye ederim.Gerekirse bekle bütce artir. Yapilmisken tam ve rahat olsun.
Bende seni Izmir de hatirliyorum nedense :) olsun her iki sehirde isin benden daha kolay olur. :) Bence de Mas'la gorusmelisin, kafan rahat olur ;)

Bin liradan fazla harcayamam malesef sınır o :) istanbldayim evet bakalım hayrlisi mobilyali istiyorum bide tekerlekli olsn istiyorm hareket ettrme kolayligi icin nasil olur

Tekerli olmaz sabit olmalı. Yarım ton çekecek o yükle oynatırsan. Hem akvaryum hem de mobilya dağılır. Mobilya tam taban olarak yere oturmalı. Bunun altına da istediğin ölçüde kesilen koridor halısından sereceksin. ayrıca o ağırlığı taşıyacak tekerlerin tanesi 50-100 tl arasında bir fiyat. Mobilyayı da tam taban tutması için kalın L profil çerçeve yaptıracaksın. Bu dediğim sabit ağırlık için geçerli olan durum. Hareket esnasında suyun sallanması yani kararsız esneme buna izin vermez.

Hmmm tasimak istersek bosalttgmizda hafifler sanirim .200 ltrelk akvarym malzeme fiyatlarnı yazma imkaniniz varmi acaba

Aynen neslihan abla :)

Duygu cepten linkleri atamıyorum. Akvaryumu 300-360 litrelik yaptır. 200'lük işine yaramaz. Bugün bir ara bilgisayara geçersem atarım.

Cvp: Yeni akvaryum

Tekerlekli sistem akvaryumun bos hali icin bile uygun gelmedi bana. Cam deyip gecmemek lazim cok agir oluyormus. :w00t: Oyle bir yer belirleki birdaha hareket ettirmek durumunda kalma. 200 lt kucuk olur Duygu, tam kapasite kullanamiyorsun bildigin gibi.

Cem'in soyledigi isiticinin nette en uygun flyatli linkleri, Istanbulda olduguna gore ekipmanlari magazalardan alabilirsin, daha uygun bulabilirsin.

200w> mailto:/evcil-hayvan/jbl-pro-temp-s-200-w-isitici-114819861
300w> mailto:/evcil-hayvan/jbl-protemp-s-300-w-akvaryum-isitici-66960407

Cvp: Yeni akvaryum

duygu burada net iyi çalışmıyor sen akvaryumu belirle. ona göre alacaklarını listeleyim. bu sürede şu yeni 4A uydusu da devreye girsin. internet hızlanır.

Abi 300 ltreligi eve soktrmazlar yahu :) 200 litreyi ful neden kullanamiyorzki ayrica kuru alan yaptiricam uste

Kuru alan yaptırsan da yukardan 4-5 cm boşluk bırakacaksın. Hayvanlar 15 cm kabuk boyunu geçtiğinde bu boşluk bir kaç cm daha artacak.

Sana makul olacak ölçü 100*50*60h. Getirip koyduklarında inan o kadar büyük gözükmüyor.

Emre iş yoğunluğu arttığı için nadiren giriyor bu aralar.

Temizlik işi rahat. Dış filtre gerekeni yapıyor. Yüzeyde dolaşan kirleri maşrapa ile alırsın. Dipte duranları dip sifonu ile. Sadece akvaryum işinde kullanmak üzere maşrapa ve kova al. Evdekiler temizlikte kullanmasın. Yosun oluşumuna karşı filtre malzemesi kullanırsın. Olurda cam içinde kirlenme olursa yine akvaryuma ait bulaşık süngeri ile üstünden geçersin. Yüzeye çıkanı alırsın gerisini dış filtre çeker. Bir de uçuşan deriler olacaktır. Elindeki iç filtreyi de bu amaçla kullanırsın.

Emre abiye haber verebilirseniz ondan haber bekliyorum çünkü akvaryum yaptrmaya başlicam da

Mesaj attım gelince bakar.

Geri