Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeni akvaryum

sizce en gerekli akvaryum malzemesi nedir

• Kullanılan toplam oy
    12
  • Anket kapatılmış .

hayvan_sever

Gümüş 1 Üye
Slm arkadaşlar yeni bir akvaryum aldım daha dekorasyonunu yapmadım. Gerekliler listesi hazırlacağım her üyeden ayrıntılı bir şekilde bir malzeme söylemesini istiyorum ne işe yaradığı ve ne marka olduğunu yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler!!![/size][/font]

Cvp: yeni akvaryum

arkadaşlar lütfen okuyanlar yorum yazsın bana lazım bilgiler bunlar sizden rica ediyorum bir hayvan sever olarak

Akvaryumunuzun boyutlari , kaplumbaga sayisi gibi bilgileri verirseniz daha iyi yardimci olabiliriz

Klasik olarak,

-Isıtıcı (akvaryumunun büyüklüğüne göre 75, 100, 150, 200 w olabilir)
-Filtre (akvaryumunun büyüklüğüne göre iç veya dış olarak alabilirsin. eheim, tetra tex, atman vs )
-Kuru alan ( Bu büyük bir taş olabilir, yada akvaryumu tamamen kullanabileceğim yüksekte tutacağın bir kuru lan yapımı olabilir sana kalmış)
-kuru alan ısıtıcı ampul (spot lamba olabilir yada, ecolite markalı 52 w halasoft ampul bauhaus türü yerlerde buabilirsin)
-Son olarak uv lamba (Exo Terra Repti Glo 5.0 UV Lamba 26 Watt olabilir veya 23 w nebima markalı uv lamba)
-son osarak yemler ( sera veya tetra markalıları tercih ediyorum jbl marka da da olabilir)

Bundan sonra kum veya zemine taş, bitki vs senin tercihlerine kalan dekorlar..

Ekipmanlar akvaryum ebatlarına yani su hacmine göre belirlenir. Bu sebeple boy*en*yükseklik bilgileri gerekiyor.
Olmazsa olmazlar ısıtıcı, filtre, kuru alan, ısıtma lambası.
İkinci derece gerenker kum, ipek bitki, mango kökü.
Tabi ısıyı ölçmek için derece.

ankete kuru alan lambası eklenmiş olup çoklu seçim yapılabilir şekilde ayarlandı. bilginize sunulur.

arkadaşlar bu arada anketide cevapladığınız için sağ olun şimdi size akvaryum ölçülerimi söyleyeyim o zaman daha ayrıntılı yardımcı olursunuz umarrım bu arada uva gibi bir malzeme yazıyorsanız ne işe yaradığınıda bildirin şimdidien eşekkürler evet akvaryumumun boyu 20 eni 35 boyu 60 kapluşcuklar 2 adet bir yaşında

İç filtre;
mailto:/urun_detay.aspx?urn=2503&ad=eheim-pickup-2008-filtre
Isıtıcı;
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4485&ad=atman-kristal-camli-akvaryum-isiticisi-50-watt
Soft ampul; bunu elektrikçilerdende alabilirsin.
http://online.bauhaus.com.tr/Catalog/Products/Index/12477
Uvb+uva ampul; namiba bittiği için bunu verdim.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13212&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-190-kompakt-surungen-terraryum-lambasi-15-w
Mandallı lamba; 2 adet.
http://m.gittigidiyor.com/urun/78762241
Lambalar için zamanlayıcı; 2 adet.
http://online.bauhaus.com.tr/Catalog/Products/Index/7042
Kuru alan; cd kabından yapılabilir.
mailto:/forum/Konu-dvd-kabindan-yaptigim-kuru-alanim.html
Kum; 8 kg.
http://vitasand.com/tr/urun/detail/2/70.html
Cam derece;
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11932&ad=jbl-vantuzlu-cam-derece-0-50-c
Mango kökü; altına girebileceği oyuklu olan belirtilmeli.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4202&ad=mango-koku-small

Bunları değerlendirdikten sonra yemlere geçeriz.

Kaplumbağalar soğukkanlıdır ve güneşlenerek ısınıp metabolizmalarını dengelerler. Bunu evde lambalar ile sağlarız.
Ne ne işe yarar:
Isıtma lambası: 40-60 w soft.
Isı sağlar, böylece vücut ısılarını yükseltirler. Buda sindirim ve iştahın dengesini korur ve sağlıklı olmasını sağlar. Ayrıca kuru alanda üşütüp hasta olmasını engeller.
Uva ışını:
Bunu ya uva içerikli özel soft ampul ile yada uvb de içeren ampul ile sağlarsınız. Uvb gerektiği için ayrıca ısıtma lambasının uva içeriğine gerek yok. Onlarda çok ucuz olmuyor. Uva ışını alan hayvanın hareketlilik ve cinsel davranışları düzgün devam eder.
Uvb ışını:
Bunu içeren ampuller ısı sağlamadığı için ısıtma lambası ile beraber iki lamba olarak kullanılır. Uva içerdiği içinde ayrıca bu içerikli ampule gerek kalmaz. Uvb ışını d vitamini sentezine yarar. Buda kemik ve kabuk gelişiminin sağlıklı olmasını sağlar. Bunun eksikliğinin en büyük sonucu kabuk yumuşamasıdır.
Bu ampul pahalı derseniz kısa bir süre eczaneden devit 3 alıp kullanabilirsiniz. Ancak bunun uzun süre kullanımı zararlıdır. Tabi bu durumda ısıtma lambasıda uva içerikli olmalıdır. Ben bunu ekonomik gibi gözüksede uzun vadede daha pahalı olacağını düşünüyorum. Zira uva içerikli özel soft ampuller sık arıza yapıp patlarki fiyatlarıda 15-30 tl arasıdır.

zamanlayıcıya ihtiyaç var mı onun dışında mandallı lamba tam olarak ne

uvb+uva ampul acaip çok pahalı benim maalesef o kadar para verecek eli açık bir babam yok onun yerine başka bişey önersen olmaz mı uzun süreli ama

bende bu ürünlerinin bir kaç tane değişiğini buldum daha ucuza yorumlarını merak ediyorum umarım ürünleri beğenirsin

su ısıtıcı
http://www.hepsiburada.com/liste/shark-isitici-k-336-100w/productDetails.aspx?productId=ptsadk336&categoryId=60000460&navq=fh_eds%3d%25c3%259f%26categoryid%3d60000460%26fh_view_size%3d12%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_secondid%3dptsadk336%26fh_lister_pos%3d0%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f0.0%253cactual_price%253c25.0%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483616%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483616_24001725%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483616_24001725_60000460%257d%26fh_refview%3dlister

iç filtre
http://www.hepsiburada.com/liste/hailea-rp-200-ic-filtre/productDetails.aspx?productId=ptana310hlrp200&categoryId=60000441&SKU=PTANA310HLRP200&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dptana310hlrp200%26fh_lister_pos%3d4%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dakvaryum%255cu0020filtre%26fh_refview%3dsearch

kumu dışarıdan sahilden alıp steril edeceğim

mango kökünü dediğin yerden alacağım
onun dışında benim masa lambam var soft dönen ampul gibi anladın sen uvb+uva nın şeklinde yani üstünde 8w ve 220-240v son olarak 50\60hz yazıyor bunların ne olduğunu bilmiyorum belki işine yarar.
ve tabiki normal lamba takılan yeri var masa lambası şeklinde zamanlayıcı ve mandallı lamba çok mu gerekiyor olmasa olmaz mı birde neden 2 tane lamba gerekiyor biri kuru alan için diğeri ne için

Linkler açılmıyor marka, model ve güçlerini belirtirsen sana uygunmu bakarız Zeynep.

Zamanlayıcı zorunlu değil. Lamba açma kapama saatlerinde evde birisinin olmasının zorunluluğunu ortadan kaldıran bir malzeme. Ucuz olduğu için yazdım.

Mandallı lamba linklerde de göreceğin gibi ampulleri monte edip akvaryuma takacağın düzenek. Bu olmazsa ampulleri takamazsın.

UVB ampulün alternatifi sadece devit 3. Bunuda bir kaç ay kullanıp lamba sistemine geçmen gerekir. Başka yol yok.

Kumu hem iyi steril etmen hemde iyi durulaman ve kaynatman gerekir. Deniz kumundaki tuzu iyice yok etmelisin. İçerisinde deniz kabuğu vs varsa yada kırıkları bunlarıda ayıklamalısın.

O masa lambasındaki ampul 8 w güçte. Kesinlikle ısı vermez, ancak ışık saplar. Kuru alanda kullanılacak ampul 40-60 w arası bir güçte olmalı.

Masa lambası kullanabilirsin. Kuru alanı akvaryumun tam kenarına yap. Akvaryumun o tarafından dışarıdan kitapları tam yanına diz ve masa lambasını üzerine koy. Devrilmeyecek şekilde dursun. Mandallı lambanın avantajı akvaryuma kıstırabilmen. Yoksa istersen bu ampullerin takılabildiği yerden uzanan deve boynu lamba dahi olur. Amaç devrilmeyecek sağlam bir şekilde kuru alan zeminine 15-25 cm mesafeden uzanabilmek.

İki lambada kuru alan için. Biri ısı veren soft ampul için diğeri ısı veremeyen uvb ampul için. Uvb bir süre olmayacaksa tek lamba idare eder. Ama sonra hayvanın sağlığı için şart. Zamanlayıcıda şart değil. Sabah bir kişi her gün lambayı 07:00 da yakıp akşam bir kişi lambayı 19:00 da söndürürse sorun olmaz. Zamanlayıcı bu işlemleri kendisi yapar. Yani insanların o saatlerde evde tutma zorunluluğunu ortadan kaldırır.

bu site gibi bazı sitelerde akvaryumunun kuru alanı cam kenarında olursa sorun olmaz diyorlar bu doğru mu bide ısı veren ampul kırk w lik ampul değil mi
şimdi zorunlu olarak parayla alınması gerekenler listesi hazırlayayım
ısıtıcı
filtre
40w lik ampul
mango kökü
cam derece(gerekli olup olmadığını bilmiyorum zorunlu olarak gerekli mi ?
uv ve uvb nin farkı ne ve ne işe yararlar bu 40 w lik ampulle bir alakaları var mı

derece net ısı değerini ölçmek için gerekli bazı su ısıtıcılarının kalibrasyonu bozuk olur. ayarladığın ısıyı göstermez. onu anlamak için lazım pahalı bir şey değildir.

bauhaus veya baumaxx yapı marketleri olan bir şehirde isen oradan ecolite marka buzlu camı olan ampulden alabilirsin 52 wattır.

uva olan metabolizma ve vücut gelişmesi için gerekli olan ışınımdır. uvb bağırsakta D vitamini sentezi yaptırarak hayvana gerekli olan D vitaminini doğal yolla almasını sağlar. uva ampul tek başına ısı verir. uvb vermez. aynı şekilde her ikisinin karması yani tek ampulde toplandığı ampullerde ısı vermez. onun için ikinci bir ısıtma lambasına ihtiyaç duyulur.

bu 40 wlik ampul kuru alan için zaten onun dışında benim kapluşlar her gün çok güneşe çıkıyorlar d vitaminş sentezi fazlasıyla yapıyorlar biz lojmanda oturuyoruz günün yarısını dışarıda yaşıyorlar zaten uvb yi elesek uva da ısı veriyormuş zaten kırk w lik var su ısıtıcı var onuda elesek olmaz mı tabi seni zorlamam gibi olmasın ama babama lambanın fiyatını söyleyince emniyet kemerile boğazını dolayıp öğğğiiiiüüü demeye başladı kardeşim korkup ağladı düşün halimi banada yazık kızıp bağıracak diye korkuyorum keşke hemen büyüyüp sizin gibi olsammm:helpsmilie::helpsmilie:

Su ısıtıcısı suyu 26-28 derece yapar ve suyun uygun ısısı bu. Kuru alan ısıtma lambası kuru alanı 31-33 derece yapar ve kuru alanın uygun ısısı bu. Bu değerler yakalanmazsa her iki bölge için uygun olmaz. Uvb ampul eksiği bir süre tolere edilir. O zaman ısıtma lambası uva içerikli olmalı. Ama onuda geçtim ısıtma lambası basit softta olsa olmalı. Ancak şunu bilmek gerekir. Hayati olmasada gelişim için uvb ve uva ampul eksikliği hayvan için önem taşıyacak.
Derece ısıyı kontrol etmek için gerekli. Aksi halde bilinmeyecek.

bende biliyorum gerekli olduğunu ama dedim ya 11 yaşındayım acaba şidilik uva ve uvb almasam kışa kadar para biriktirsem o zamana kadar devit 3 kullansam bir hesaplama yapalım harçlığım 7 tl
3 ay eşittir 12 hafta
12 hafta çarpı 7 tl = 84 tl bu fiyata ne alabilirim sizce

güneşe çıkardığında hayvanların üşümesine izin vermeyecek tedbiri al. 3 saati geçirme fazlası da zarar. şu an için değil ama kışa doğru bu gerekli. o paraya zamanı geldiğinde uygun bir şey buluruz sana.

bu arada babana deki başbakan bile memurlara az da olsa zam yaptı bari harçlığı en azından 10 tl veya günde iki tl yap. pide bile 1,5 tl'de. sonuçta yaptığın zam iyi bir amaç için olacak de ver gazı. veya kardeşime dondurma istediğinde alamayacak mıyım de yap günlük 5 tl. sende kurtul bende kurtulayım de. de yani.:smile:

Akvaryum, ısıtıcı, filtre, kuru alan ve ısıtma lambası hayati ihtiyaçları görür. Devit 3 ilede bir süre d vitamini sentezi yapılır.
Birikim yapılıncada ilk iş uvb lamba olur. Bu şekilde hayvan idare eder. Ama uvb kış başını geçmemeli.

Bu senaryonun dışına çıkmazsan gene iyi.

merak etme çıkmam bu arada cem abi sende ne açık sözlü çıktın babaya öyle gaz verilir mi bide oruç iyica kızar oruç bitsin düşünürüm valla senin babanı merak ettim ah bi büyüsem kaplumbağalarıma 3 metre akvaryum alacağım :D:D:D:D:t65y::t65y::t65y::t65y::haha::haha::haha::haha::148::148::148::133::133::133:

vallahi bizim rahmetli bayram harçlığı vermezdi ama teşvik kredilerim vardı. mesela orta ve lisede kızlarla dolaşmam için para alırdım. para bittiğinde kız arkadaş olmasa dahi kızlarla çıkıcam deyip alırdım. özellikle bu konuda sınırsız limitim vardı. okul için malzemeler vs. tabi o malzemeler hiç eve gelmezdi.:whistling::smile:

baktın babandan hayır yok bayramda komşu, akraba bol el öpüceksin anlaşılan. bende yeğenlerime dondurma için harçlık veriyorum. ama gene dondurmayı bana aldırıyorlar. parayı ne yapıyorlar bilmem.:ff:

Geri