Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryuma alışamadılar

Slim-Shady

Bronz 5 Üye
Arkadaşlar kaplumbağalarımı yetersiz uzunlukta olan bir akvaryumdan yeni aldığım akvaryumuma geçirdim.Doğal olarak su seviyesinide bayağı arttırdım.Sanki boğulacaklarmış gibi hep dipte duruyorlar hareketleri çok yavaşladı yemlerinide yemiyorlar hastalanmış gibi duruyorlar.Ne yapmalıyım?Su seviyesini mi düşürmeliyim?

Cvp: YENİ AKVARYUMUNA ALIŞAMADILAR

Adacık varsa su seviyesi düşürmeye gerek yok. Hareket yavaşlamasına eğer yatık yüzme, göz şişliği, kusmaya çalışma şekli dahil değilse sıkıntı olmaz diye umuyorum. yemek yemesi de ruh haline ve iştahına bağlıdır hasta değilse. vitamin vermek şart..

yeni geçtikleri ortama alışma süreci içindeler. bu bir kaç saatte sürebilir bir kaç günde. saklanbilecekleri veya güvende hissedebilecekleri bir kuytu yoksa tabanda durmayı tercih ederler. su sıcaklığını 28 derece yap. bu biraz daha hareketlerini artırır. kuru alan işi tamam değil mi ?

benim canavarlar kuru alana 1 saatte alıştılar çok sevdiler er yada geç alışıcaktır ışığı yakınlaştır sıcacık olsun taşlar ( yada kuru alanda her ne varsa ) bide karides bırak orayı şark köşeleri yaparlar benimkiler gibi

RE: YENİ AKVARYUMUNA ALIŞAMADILAR

Kuru alana rahat çıkabiliyorlarsa sorun değil. Hayvanlar yavru ise sorun olmaz.

Cvp: Yeni akvaryuma alışamadılar

Cem abinin belirttiği gibi, yeni ortamlarını tanıma ve kendilerini güvende hissedene kadar bu gibi durumlar normaldir. Bir kaç gün sonra hala devam ederse incelemek lazım.

Isıtıcım 28 derecede ayarlı kuru alanda oldu çıktıkları oluyor arada yavaş yavaş ısınıyorlar.Fakat 1 tanesi sanki hasta gibi hala hareketsiz kuru alanda uyuyor hep akciğer enfeksiyonu olduğundan şüpeliyim ağızından nadir de olsa 1-2 baloncuk hava çıkıyor inşallah değildir.

baloncukları su içinde mi çıkarıyor kuru alanda mı ?

Su içinde oluyor ama bugün iyi gördüm heralde alışamamasından kaynaklı bugün pek bi hareketli ikiside :smile:

o sorun değil. ağzındaki hava kabarcıkları ağzını açtığında çıkıyor. bir anda çok nefes alırsa bir kısmını atıyorlar.

Geri