Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeni akvaryuma alışır mı?

yasmiinn

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar ben kaplumbagam için yeni akvaryum kurdum. iç filtre var ısıtıcı var kuru alan var. dibine çakıl koydum bazen onları yem sanıp ağzına alıyo yutamayıncada cıkarıyor. Kumları çıkartmayı duşunuyorum. Asıl sorum şu daha önce başka bi yerde besliyordum onu çok sus koymuyordum üstü kapanıyordu kafasını uzattımı suyun dışına çıkarabiliyordu. yeni akvaryuma koyduğumda inanılmaz bocaladı yüzemiyo sanki kafasını suyun dışına çıkarmak istiyo yüzeye çıkıyo 2saniye kalıp pat dibe düşüyo kuru alanada hiç çıkmıyo rampa var bakınıyo ama çıkayım demiyo. çok tedirgin oldum bi hastalığı yok çok şükür yemini iştahla yiyo.yeni akvaryuma uyum sağlıyabilirmi zamanla depresyona filan girmez değilmi yüzmeyi biraz daha kolaylaştırdı sanki ama husursuz gibi geliyo bana ne yapcağımı bilemedim bir de iç filtrem biraz ses çıkarıyor ses onu rahatsız edermi? yardımlarınızı bekliyorum.

Cvp: yeni akvaryuma alışır mı?

Akvaryuma alışma sürecinde. Kaplumbağa büyük değilse rahatça adapte olur. Sığ suya alışıp yüzememe erişkinlerde karşılaşılan bir sorun. Çünkü yüzmediği için kasları gelişmemiş oluyor.
Kuru alana çıkması için yemle kandırabilirsiniz. Elinizle yemi verir gibi yapıp rampaya sürükleyebilirsiniz. Bir yöntemde rampa ve kuru alan zeminine az miktarda yem koymak. Onların kokusuna gidip kuru alanı keşfedebilir. denedim ve olumlu sonuç aldım.

çok teşekkür ederim deniyeceğim bunları :)

Bizde yeni akvaryuma geçtik fakat sanırım Petito(kapluşum) filitrenin çıkardığı balon mu diyeyim temiz su mu diyeyim her neyse ondan korkuyor bilmiyorum kara alanı öğrendi öğrenel ordan inmiyor bazen kabuğu beyazlıyor kokuyotum suyun içine koyuyorum ama karaya geri çıkıyor alışamadığından mıdır ?

(daha bu gün geçtik büyük kaba)

yasmiinn' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar ben kaplumbagam için yeni akvaryum kurdum. iç filtre var ısıtıcı var kuru alan var. dibine çakıl koydum bazen onları yem sanıp ağzına alıyo yutamayıncada cıkarıyor. Kumları çıkartmayı duşunuyorum. Asıl sorum şu daha önce başka bi yerde besliyordum onu çok sus koymuyordum üstü kapanıyordu kafasını uzattımı suyun dışına çıkarabiliyordu. yeni akvaryuma koyduğumda inanılmaz bocaladı yüzemiyo sanki kafasını suyun dışına çıkarmak istiyo yüzeye çıkıyo 2saniye kalıp pat dibe düşüyo kuru alanada hiç çıkmıyo rampa var bakınıyo ama çıkayım demiyo. çok tedirgin oldum bi hastalığı yok çok şükür yemini iştahla yiyo.yeni akvaryuma uyum sağlıyabilirmi zamanla depresyona filan girmez değilmi yüzmeyi biraz daha kolaylaştırdı sanki ama husursuz gibi geliyo bana ne yapcağımı bilemedim bir de iç filtrem biraz ses çıkarıyor ses onu rahatsız edermi? yardımlarınızı bekliyorum.

iç filtrenizin motoru suyun içinde mi duruyor. bir de kapak takıyorsanız oda yankı yapmasına sebep oluyor.

Çiğdem.Kaya' Alıntı:
Bizde yeni akvaryuma geçtik fakat sanırım Petito(kapluşum) filitrenin çıkardığı balon mu diyeyim temiz su mu diyeyim her neyse ondan korkuyor bilmiyorum kara alanı öğrendi öğrenel ordan inmiyor bazen kabuğu beyazlıyor kokuyotum suyun içine koyuyorum ama karaya geri çıkıyor alışamadığından mıdır ?

filtre basıncı kaplumbağanızı savuruyorsa ondan dolayıdır. o basıncı kırmak için köşe taraf kuru alandan uzağa uzun cama takıp su çıkan kısmı diğer uzun cama yönlendirin. kabuk beyazlaması suyun kireçli olmasından dolayıdır. ve bir de büyüme aşamasında kabuklar açılarak öyle bir izlenim verir. biraz zaman tanıyın alışacaktır. yemi suda verin.

Yemini atıyorum fakat bulup yiyemiyor yani filtreden dolayı sanırım . Birde filtre ayrıyetten temizlenmeli midir ?

Filtre yüksek debisi ile fazla akıntı sağlıyorsa bir yöntemde filtreyi kısa cama ama uzun camdan uzak olmayacak şekilde takıp çıkışı hemen uzun cama çarpacak şekilde vermektir. Böylece akıntı bir nebze daha az olur. Tabi kaplumbağa ortamada zamanla alışacak. Böylece yem konusuda düzelecektir.
Kabuktaki beyazlıklar büyüme esnasındaki kabuk değişiminde görülür. Plakalarda aralanma var mı? Birde kaplumbağa suyu ve karayı kendi isteği ile kullanmalı. Müdahaleler onu strese sokar.
İç filtrelerin içinde süngerleri olur. Belli aralıklarla filtre fişten çekilir, dışarı çıkartılır ve içindeki sünger çıkartılarak yıkanır. Mümkünse akvaryumdan alacağınız su ile yıkamanız daha uygundur.

filtreyi sudan çalışır vaziyette sadece motoru yukarıda olacak şekilde kaldırın. daha sonra altından temiz bir maşrapayı geçirerek fişini çıkarın. ve motoru filtre kısmından ayırarak maşrapayı dışarı alın. su içinde durdurup yukarı çekerseniz içindeki pislikler tekrar suya karışır.

Çiğdem.Kaya' Alıntı:

Sürekli kuru alana çıkması vekabuğunun beyazlaması AKCİĞER ENFEKSİYONU gibi geldi bana. Benim kaplumbağamda o durumdaydı araştırdım bu sitede akciğer enfeksiyonu olduğunu anladım tedavisini uyguladım. Bir araştır bir süre gözlem altına al istersen kaplumbağanı emin ol.

occan' Alıntı:
Çiğdem.Kaya' Alıntı:

Sürekli kuru alana çıkması vekabuğunun beyazlaması AKCİĞER ENFEKSİYONU gibi geldi bana. Benim kaplumbağamda o durumdaydı araştırdım bu sitede akciğer enfeksiyonu olduğunu anladım tedavisini uyguladım. Bir araştır bir süre gözlem altına al istersen kaplumbağanı emin ol.

Fakat öyle abartılacak şekilde değil kuru alanda fazla bekleyince oluyor sonra suya giriyor beyazlık gidiyor bende kireçten kaynaklandığını düşünüyorum musluk suyu koyuyorum çünkü

Bu arada sadece ilk gün gördüm beyazlıkları bu gün hiç görmedim.
Yaklaşık 15dk önce filtrenin yerini değilştirmek için kapattım. Birde yem verdim höpbüdü höpbüdü yedi valla :) Bira daha dolansın daha sonra filtreyi daha uygun bir yere takacağım :)

akciğer enfeksiyonunda boynunu ileri atıp esner gibi hareket yapar. beyazlık sudaki kireçten dolayı ve kabuk değişimi aşamasında üst tabaka aralarına girmesi ve kurumasıyla olur.

Yanibir problem yok öyle mi ?
Zaten artık biraz biraz alıştık sadece yem yerken filtremizi kapatıyoru yoksa hem yemi hemde kapluşumu sarsyor. :)

Geri