Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryuma hangi ekipman

hackman67

Yeni Üye
Arkadaşlar Yılbaşında Aldım Bu 2 sini Ölüm kabı vardı Bunun Yerine Akvaryum Aldım Bunun İçine Ne koymalıyım Ne yapmalıyım Sizden Yardımlarınızı Bekliyorum --Dinlenmeleri İçin Bi taş Linki Koyarmısınız bulamadım :S akvaryumuma göre
Bu minikler 3 aydır bendeler hiç bi sorunlarını görmedim
[/b
mailto:/2exmv6b.jpg

Akvaryumum bu suyu soğuk buna göre ısıtıcı falanda alıcam size danışayım

Cvp: Arkadaşlar Bana Ne Önerirsiniz Yardımınıza İhtiyacım Var..

en başta o su seviyesini yükselt
rs electrical vs var 100 w 15 tl felan onlardan petshoplarda bulabilirsin 100w
kuru alanıda kendin yapabilirsin yada hazır alabilirsin

Su için kaç cm yükseklık olsun? Ben kaplumbağaların dinlenme alanı yok diye o kadar kısa tuttum

kaplumbağanın kaçamayacağı seviyeye gelene kadar doldur

off cok fazşa olur ? hocam?

ne kadar çok yüzebilirse o kadar iyi

Kaç litre akvaryumun bende yeni kurdum akvaryumu taze bir şekilde yardımcı olabilirim.) Neler alabilirsin gibi ...

Hmm tamam bunların büyümesi icin ek yemden başka ne önerirsiniz ?
sağlıklı kalması vb için?

sera raffy royal alabilrisin

Çok teşekkür ederim yardımcı oldun
bi şunların çıkabileceyi yer bulamadım

hendrixster' Alıntı:
Kaç litre akvaryumun bende yeni kurdum akvaryumu taze bir şekilde yardımcı olabilirim.) Neler alabilirsin gibi ...

Ben bunların Üstünde Durabileceği Zemin arıyorum ısıcıyı diğer arkadaş söyledi onları alıcam vitamini alcam geriye ne kaldı bilmiyorum bana eksik gözüken durabilecekleri zemin
Petshoptan adama sordum dedi yollardan tas bul büyük üstünde dursunlar bende güvenmeyip koymadım

Bak silis kum var doğal sarı ben aldım gayet memunum burda ki topic i bir incele istersen. resimlerde var

RE: Arkadaşlar Bana Ne Önerirsiniz Yardımınıza İhtiyacım Var..

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakiminda-temel-bilgiler.html

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

Bu iki konuyu okumanızı öneririm. Hem bakım koşulları hemde beslenme için önerilerde bulunmuştum.

sedatsahin' Alıntı:
sera raffy royal alabilrisin

Sedat Bey ,

tetra reptomin yemini nasıl bilirsiniz ?

hendrixster' Alıntı:
Bak silis kum var doğal sarı ben aldım gayet memunum burda ki topic i bir incele istersen. resimlerde var

mailto:/forum/Konu-akvaryumum-ve-biraz-da-oneri-lazim.html?pid=92845#pid92845

Silis kumu alacağım
Saol

Akvaryum hacmini hesaplamak için boyutlarını bilmek gerekiyor. Ölçülerini söylerseniz hacmini hesaplayıp kaç w ısıtıcı gerekiyor belirtiriz.
Bunun dışında renkli taşlar genelde kalitesiz boyadan yapılır ve suya salınım yapar. Onları çıkarmak en doğrusu olur.
Filtrede kesinlikle gerekir. Su değişimleri kısmen yapılır. Bu sayede hayvanın kısaca dengesi bozulmaz yada hasta olmaz. Suyun 26-28 derece kuru alanın 31-33 derece olması gerekir. Bu bölgelerin cam derece ile ısı kontrolü sağlanmalıdır. Kuru alan kısa sürede kurulmalı ve lamba ile ısıtılmalı. Bunun için hazır kuru alan bulunana kadar kayalardan kuru alan yapabilirsiniz.
Su derinliği önemli. Yavru kaplumbağalar 50 cm derinliğe kadar rahatlıkla dalabilir. Gelişim için en önemli konulardan biridir.

Ana yem olarak tetra reptomin yada sera raffy p çok uygun. Ek yem olarakta sera raffy I öneririm. Oranları hakkında verdiğim beslenme konusu çok yardımcı olur.

Ölçüleri Bunlar Moderatör kardeşim Bide suyun soğukluğundan gerek kaplumbağalar üst üste çıkıp ısınma ihtiacı duyuyorlar galiba

Hatta yavru kaplumbağalar in reptomin baby ana yem çok iyi olur.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=153&urn=13567
Gammarus içerikli yem.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=153&urn=1242

İmkan varsa bunlarda çeşitlilik için şu aşamada iyi olur.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=153&urn=1254
mailto:/urun_detay.aspx?kat=153&urn=11855

2 kg kum senin için yeterli olacaktır , Emre Bey 'in forumda yakama işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgileri mevcut , o kaya olayını ben de düşünüyorum şu sıralar bir ara bir sahil kesime gidip güzel biçimli bireyler toplayıp onları baya bir kaynatacam su da ve birde mavi bir damla var onun ilede dinlendirip akvaryum yapıştırıcısı ile yapıltırıp koyacağım kuru alan için akvaruma.

hackman67' Alıntı:

Ölçüleri Bunlar Moderatör kardeşim Bide suyun soğukluğundan gerek kaplumbağalar üst üste çıkıp ısınma ihtiacı duyuyorlar galiba

11 lt hacimi var. Suyuda tam dolduranayacağınıza göre 9 lt su olur. Buna göre bu ısıtıcı uygun.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=243&urn=7583

Ancak bu akvaryum kaplumbağalara maksimum 3-4 ay yeterli olur. Bundan sonra uygun boyutlarla değişmeli. Tabi yeni akvaryuma göre zorunlu olarak ekipmanlarda yenilenecek.
Kum için bu uygundur.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=283&urn=13104

Yem Böyle bir yem ama ne kadar sağlıklı bilmiyorum markasıda yok bu paketi bugün aldım 4 tl ymis
:S Emre kardeşin dediği yemi ve silis kumunu almam uygun gözüküyor. Bu site çok yararlıymış yha çok bilgilendim ilerde akvaryumumuda büyütürüm

Geri