Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryuma hangi ekipman

RE: Arkadaşlar Bana Ne Önerirsiniz Yardımınıza İhtiyacım Var..

Yem olarak bu şekilde ne olduğu belli olmayan ürünleri tavsiye etmem. Tavsiye ettiğimiz markaların tarihlerini kontrol ederek almanı daha iyi olur.
Verdiğim iki konu linkine müsait olunca bakarsanız gerçekten tüm soru işaretleri gidecektir. Belki birkaç ufak ayrıntı kalır.

Cvp: Arkadaşlar Bana Ne Önerirsiniz Yardımınıza İhtiyacım Var..

Sizide soru yağmuruna boğdum kusura bakmayın son bir sorum olucak Bu ısıtıcıyı nereye monte edicem kaplumbağalar buna değerse yanarmı ? sakıncalımı diye sorucaktım örnek resim koyabilirmisiniz ? nereye konulduguna dair

RE: Arkadaşlar Bana Ne Önerirsiniz Yardımınıza İhtiyacım Var..

Sonuç olarak en acil konu su ısıtıcısı kuru alan ve ısıtma lambası. Tabi filtrede çok çok önemli.

Bunun dışında suyu yükseltince içeri bir tane ipek yapraklı bitki koyarsanız gece uyurken tutunur, gündüzde saklanmak isterse kullanır.

İpek yapraklı bitki su yüzeyine uzanacak kadar olursa çok iyi olur.

hackman67' Alıntı:
Sizide soru yağmuruna bopdum kusura bakmayın son bir sorum olucak Bu ısıtıcıyı Nereye monte edicem kaplumbağalar buna değerse yanarmı ? sakıncalımı diye sorucaktım örnek resim koyabilirmisiniz ? nereye konulduguna dair

Su ısıtıcısını dik bir şekilde akvaryumun yan camına monte edebilirsiniz. Kafa kısmı suyun dışında kalmalı. Size önerdiğim ısıtıcı ucuz bir marka ama su hacmine uygun olan. Akvaryum değişirlen daha iyi bir ısıtıcı tavsiye ederim.

Cvp: Arkadaşlar Yeni Akvaryum Kurdum, Bana Ne Önerirsiniz ?

kuru alan yapımı : http://www.youtube.com/watch?v=9icGw9HX5EQ
suyun içindeki kırmızı taşları çıkar kimyasal suya salınım yapar onun yerine çakıl taşları koyabilirsin,çakıl taşları koyarsan hem görünüş hemde kaplumbağaların sağlığı açısından iyi olur :smile:
suyu yükseltebildiğin kadar yükselt(kaçamayacakları seviyeye kadar)
suyun içinde tutunup uyumaları için akvaryumcudan ipek bitki iste böylece istedikleri seviyede tutunup uyurlar kuru alana çıkıp güneşlenmeleri için 40 watt SPOT lamba almalısın,elektrikçilerden bulabilirsin,kıskaçlı spot lambaya takabilirsin veya sıradan bir masa lambasına,kuru alana 15 cm uzaklıkta olsun.
Eğer maddi imkan varsa uv lamba alınmalı bazı akvaryumcularda bulunuyor,eğer maddi imkan yoksa eczaneden devit-3 iste 2 haftada bir yemine damlat iyice emsin sonra ver ve ayda bir deriye temas etmeden alt ve üst kabuklarına sür.
su ısıtıcısını alınca 26 dereceye ayarla,akvaryumcudan akvaryumun boyuna göre bir filtre al,
o aldığın yem çok kötü onun yerine iyi bir akvaryumcudan SERA RAFFY P veya REPTOMİN BABY ve karides al.
2 gün sera raffy p veya reptomin baby(2 sinide almanı öneririm yem çeşitliliği açısından ) ver 1 gün karides ver (günlük kafaları boyunda yem olucak)

Geri