Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryumum hakkında biraz fikir.

aliyildirim

Gümüş 1 Üye
Merhabalar

Hatırlayanlar varsa eğer ben kapluşlarımı ilk başta ölüm fanusunda besliyordum 2 hafta kadar orada besledikten sonra akvaryum almaya karar verdim.

Orta boy bir akvaryum aldım ve dün aşağıda linkteki konuyu açmıştım.

mailto:/forum/Konu-kapluslarin-uyumasi-icin-akvaryuma-ne-yapmam-lazim.html

Orada akvaryum içerisinde bazı taşlar filan var derinlik konusunda bir kaç sorum vardı vs. Oradaki bilgileri değerlendirerek bugün akvaryumu yeni bir hale soktum. Tam teçhizatlı olmadığını biliyorum ama yine de önerilerinizi almak istiyorum yoksa içim pek rahat etmiyor :)

Önceden akvaryum böyleydi

mailto:/img826/1825/9no2.jpg

Şimdi böyle

mailto:/img15/5170/tdcr.jpg

Yaptığım yenilikler:

Önerileriniz üzerine silis kum aldım 2 kilo kadar aşağıya döktüm.

Dip kısımda büyüklü küçüklü midyeler var, yanında da bir tane süsüm var demirden. İyice sıcak suyla temizleyip yerleştirdim bunları.

bununla birlikte su filtresi aldım, aşağıya yerleştirdim.

20 25 cm kadar yükselttim kuru alanlarını ve yüzmeleri için güzel bir derinlik oluşturdum.

Kuru alana tutmak için ışık ayarladım.

------------

Tüm bunlarla alakalı bir kaç sorum olacak.

Su filtresi hortumu dışarı çıkıyor aslında ve tepeden aşağıya tazyikli su atıyor bu çok kötü bir ses yapiyordu bu yüzden onu suyun içine soktum ve cama doğru tuttum. Hem kapluşların yüzerken yönlerini değiştirmiyor hem de filtreden su geçmiş oluyor. Doğru mu yaptım?

Yem konusunda bazı sıkıntılarım var. Turtle Stick sert geliyor biraz yarım yarım atıyorum yine yemekte çok zorluk çekiyorlar. Karides verdiğim zaman gayet güzel yiyorlar ama karides verdiğimden beri ufak kapluşumun kafasında beyaz nokta çıktı aşağıda fotoğrafı bulunuyor.

mailto:/img341/5584/2y17.jpg

Bir kaç arkadaşımız fotoğraf yüklersen yardımcı olabiliriz demişlerdi durum bu şekilde.

Yem konusunda bir kaç marka önerileri aldım onlar haricinde başka bir öneri olabilir mi?

Mesela bugün birer parça kıyma verdim, hiç bu kadar hevesle yediklerini görmemiştim. Kıymayı devam ettireyim mi? Ve hiç yeşillik yer mi bu veletler vermem gerekirse ne yapmam lazım?

--

Durum şimdilik bunlardan ibaret, ölüm fanusuna kıyasla kapluşlarıma şimdi baktığımda gayet mutlu gözüküyorlar :)

mailto:/photo/my-images/824/3w2q.jpg/

Bide tepelerine ayarladığım lamba derecesi ayarlanabilir lamba yani kısıp daha fazla açabiliyorum. Gece yatarken lambalarını açayım mı?

-

Bu güne kadar aldığım bilgiler çok değerliydi bunlardan sonrasını da sizlerden bekliyorum. Kapluşları petshopa geri vermeyi düşünüyordum ama buradan aldığım öneriler doğrultusunda şuan büyük bir keyifle onlarla ilgileniyorum.

:)

Konuda 2 tane fotoğraf gözükmemiş

1. fotoğraf

mailto:/img15/5170/tdcr.jpg

2. Fotoğraf

mailto:/img824/9262/3w2q.jpg

Güncel :rolleyes:

Cvp: Yeni akvaryumum hakkında biraz fikir.

tebrik ederim kısa sürede yaşanabilir ortam yapmışsın. yalnız kuma gömülü şeyi çıkar. oksitlenme tehlikesi var. kabuk olsun görüntü güzelleşsin diyorsan iki tane yeterli fakat onların delikleri kuma gömülü olsun bakteri oluşumu yapmasın. diğerlerini çıkarabilirsin. filtre sirkülasyonu rahatsız etmiyorsa sorun yok. su ısıtıcısı ve iç derecede almalısın. karides açık mı aldın. sana yem olarak tavsiye edeceğim. sera raffy p, tetra reptomin ve sera raffy I (bu karides/gammarus yemdir biraz büyüktür ama hayvanlar parçalayıp yer. yemleri son kullanımı 2014 tarihli al.

suda bir yer tutunup uyuyorlarsa su ısıtıcısı işi görür. kuru alanda duruyorlarsa night glo tarzı loş ama ısı veren bir ampul almalısın. kıyma özellikle çiğ olmamalı, mecburi durum oluşursa haşlanarak verilmeli. ama bu hayvanı yemlerden soğutur. yeşillik yeme çağında değiller protein ihtiyacı fazladır. her gün iki öğün yapıp bir öğünde yem diğer öğünde karides/gammarus verebilirsin. dediğim yemleri, sera reptilin vitamin damlayı ve devit damlayı al. bu iki damla haftada bir damla bir yemine damlatılarak verilir. birini pazar diğerini çarşamba veya perşembe verebilirsin.

Bilgilendirmen için teşekkür ederim Cem.

Dediğin gibi demiri içeriden çıkarttım ve 2-3 tane küçük midyeyi kuma gömdüm.

Uyuma şekilleri değişiyor, Lamba yokken küçüğü kumun dibine girip orada uyur arada bir nefes almak için yukarı çıkardı. Ben sabah kalktığımda onları kuru alanlarında üst üste görürüm genellikle.

Şuan lambayı taktıktan sonra lambanın altına geçip orada güneşlenmeyi tercih ediyorlar sanırım ısıya yakın bir yerde gözlerini kapatıp keyili bir şekilde uyuyorlar. Derinliği arttırdıktan sonra suyun içinde özellikle derinlerde çok gezmediklerini gördüm. Yem attığımda dibe doğru bazen çöküyorlar sonra tekrar yüzeyde durmayı tercih ediyorlar.

--

Karidesi petshop'tan nalyon poşet içerisinde aldım 2 tl'den satıyorlardı. Bu küçüğün kafasındaki beyaz nokta onu yedirdikten sonra oluşmaya başladı. Nedeni gerçekten o olabilir mi? Biraz geçmesini bekleyeyim mi yoksa hemen veterinere götürmem gerekir mi?

Bahsettiğiniz yemler ve kullanış biçimi kafamı karıştırdı biraz bu arada :)

Güzel olmuş da akvaryumlar kaç lira bende almayı düşünüyorumda ?

TostosBıdık' Alıntı:
Güzel olmuş da akvaryumlar kaç lira bende almayı düşünüyorumda ?

Teşekkür ederim,

35 cm eni
30 cm boyu
genişliği 17 18 cm kadar.

Akvaryum 25 tl,

Fakat ben başka akvaryumcuları gezdim bunu aldığıma pişman oldum. 50 tl ye bunun 2-3 katı akvaryumlar var müthiş. 25 tl fazla verip hayvanların yaşamını daha da kolaylaştırabilirdim. Kısa süre içerisinde değiştirmeyi düşünüyorum. Tabi evin odanın durumu da önemli bunun için yerin varsa al.

AKvaryumun içerisinde kuru alanları var 10 tl ye aldım o yeşil şeyi.

Kumlar toplam 3kg, onlara da 10 tl ödedim. ama 2 kg kullanıyorum.

suyun içerisinde filtre var oda 15 tl.

Yemler, karides 2 tl paket halinde

Turtle Stick 6 tl ama yemi değiştireceğim.

Dış lambayı vs kendi masa lambamı kullandım

Teşekkürler Baya Bi Pahalı Oluyomuş Ama Olsun :D :D

Cok guzel bir akvaryum olmus cok uzun sure idare etmez ama isitici disinda her seyiyle tam bir yasam alani tebrik ederim :)

Çok güzel güzel görünüyor.

Teşekkür ederim yorumlarınız için :)

Flora, idare edememezlikten kastın nedir? Yani aynı sistemin daha genişine mi ihtiyacım var?

idare edemezden kasıt ufak olduğu için uzun ömürlü olmaz. bir kaç ayı geçmeden değişmesi gerek. çünkü hayvanların gelişimi açısından bolca yüzmeleri gerek. bu yüzden sonbaharda büyütmek icap edecek.

yem konusuna gelirsek o karidesi kullanma. veterinere göstermekte fayda var. o beyazlık yağ bezesi olabileceği gibi karides içinde bulunan parazit yumurtasından da çıkıp deriye yerleşmiş olabilir.

yemlere gelirsek tetra ve raffy p ana yemdir. raffy I ek yem. hayvanlar küçük olduğu için 5 cm kabuk boyuna kadar. günlük iki öğünün birinde veya iki günde bir öğünde raffy I; diğer öğünlerde ana yemler dönüşümlü verilebilir. damla vitaminler ise hafta içinde birbirlerinden en uzak günlerde olmalı. haftada bir damlayı geçme.

ırmak alinin yazdığı fiyatlar en ucuz sistem fiyatlarıdır. evladiyelik bir donanım için akvaryum dahil asgari 500 tl; en kalite olsun dersen 1000 tl'yi geçer.

Çok güzel olmuş tosbikler rahatlamıştır petshop a geri vermemeniz çok iyi olmuş bir süreden sonra onlarla uğraşmak saatlerce oturup onları izlemek en büyük eğlenceniz olacak. Sağlıklı ömürler dilerim kapluşlarınıza. : )

Tebrik ediyorum. İşk başta bu hayvanların geri gideceğini düşünmüştüm. Çok fazla soru gelip cevapları alınca içimden gözünüz korkmuştur demiştim. Ama şimdi bu akvaryumu görünce gerçekten tebrik ediyorum.

Genel olarak tüm konulara değinilmiş. Akvaryum filtre, kuru alan ve ısıtma lambası olarak tamam. Su yüksekliğide iyi olmuş. Kum ve çıkacak dekorlarda ayarlanmış. Son kalan konularıda hemen hallettinizmi tamamdır. Ucuz bir ısıtıcı ile su ısısını halletmek gerek. Yemlerden açık karides hemen atılmalı. Cemin belirttiği yemler alınınca bence diğer yemide kullanmakmak gerek. Bende beslenme için öğün belirteyim. Reptomin ve raffy p ana gemdir. Ana yem günlük 2/3 oranda verilir. Raffy I kurutulmuş gammarus içeren ek yemdir. Günlük kalan 1/3 oranda bundan verilir. Bu hayvanlar günde iki öğün beslenir ve toplam yem miktarı kaplumbağa başına onun kafa hacmi kadardır.
Bence genede veteriner bakaın hayvana. Bek ihmal edilecek durum değil. Parazit ise diğerinede bulaşabilir.

Akvaryum yaz sonunda değişmeli ve bence gene idareten yerine ömürlük alıp tekrar masraf ihtimalini yok etmeli. Isıtıcı ve filtre değişeceği için şimdikine ucuz alın dedim. Genede bunlar elinizde kalır ve akvaryum karantina yada su değişimleri gibi durumlar için durur.

Geri