Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryumum için Fikir ?

SiyahSevenAdam

Bronz 5 Üye
Katılım
18 Mar 2017
Mesajlar
29
Öncelikle herkese iyi forumlar öncelikle mart ayında kız arkadaşımın hevesle bana aldırmış olduğu ve gittikçe daha çok tutkulu bakmış olduğum tospiklerim için aldığım çok makul fiyata 1m uzunluğu 60 cm yüksekliği olan akvaryumum için sizlerden öneri fikir almak istedim aldığımda 3-4 cm ken şuan 8-9 cm arasındalar belki şuan onlar için devasa bir akvaryum ama hem kaçırmak istemediğim bir fiyattı hemde ömürlük olması içindi Isıtıcı motorum ve kuru alanımda hepsi önürlük şelilde hazır benim sorum içerisine ekstra görsel olarak ekstradan şunu koysan mükemmel olur diyebileceğiniz şeyler hakkında bilgi almak istiyorum özellikle bu forumda ara ara yazmama rağmen her seferinde detaylı bilgi berip yardımcı olan cem bey e de teşekkür ederim şimdiden herkese tşk ederim yorumlarınızı bekliyorum ????
 

Ekli dosyalar

  • IMG_0163.JPG
    IMG_0163.JPG
    560.6 KB · Görüntüleme: 127
  • IMG_9874.JPG
    IMG_9874.JPG
    546.9 KB · Görüntüleme: 111
  • IMG_9873.JPG
    IMG_9873.JPG
    745.4 KB · Görüntüleme: 92
Silis kum ile mango kökü temel malzemeler. İstersen ipek yapraklı plastik bitki de koyabilirsin ama şu anki boylarında dahi koparıp parçalama ihtimalleri var. Bunlar güzellik düşmanı, rahat hareket edip yüzmelerini engelleyecek herşeyi tarumar ediyorlar. Onun için ipek yapraklı bitkide pahalıya kaçma sonu hüsran olacaktır. Boş yere paran gitmesin.
 
Sadece bitki mi koymamı öneriyorsun cem abi , onun dışında birde aklıma gelmişken rengarenk dibe taşlar ve oyun misketleri koymak istiyorum ama bazı kişiler kötü olur diyor bazıları sorunsuz diyor ama kaplumbağa besleyen kişiler değil bunlar bu konudaki fikrin ney
 
Bu hayvanlar geniş mekan seviyorlar. Önlerine engel olacak birşey çıktığında gücü yetiyorsa kenarından geçmeyip direk onu önlerinden kaldırıp atıyorlar.

Renkli taşlar olmaz onlar salınım yapar. Yutamayacağı büyüklükte misket olabilir ama kumda eşelenecekleri alan daralmamalı. Kumu eşelediklerinde engel oluyorsa bu sıkıntı yaratır. Onlar açısından dekorun bir anlamı yok.

Ben zamanında büyük bir nazar boncuğu koymuştum. Hayvanlar rahat edemedi çıkardım.
 
Çok teşekkür ederim çok dekor istemiyoeum zaten bi kaç pratiklik olsa yeter bana Yalnız bu silis kumu hazırlayıp akvaryuma aktarma konusunda da bi kaç bilgi sahibi edinmem lazım çünkü bir konuda suyun bulanmasından şikayet eden bir arkadşsınbaşlıpını okudum ordada detaylar dikkatimi çekti ona göre forumda iyice okuyup onuda yapmaya çalışıcam teşekkürler
 
Silis kumda toz çok olur. Aldığında küçük ve kimyasal değmemiş leğende 3 kg kadar miktarlar halinde el yakmayacak su altında mıncıklayıp karıştırarak yeterince doldur boşalt yapıp tozu atacaksın. Tabi bunu ne kadar yapsakta bir miktarı kalacaktır. Akvaryuma yavaşça boşaltacaksın. 10-15 dakika bekleyip kum tabana oturduktan sonra iç filtreyi çalıştıracaksın. 1 saat sonra çıkarıp temizleyip yine çalıştır. Sonraki temizliği 3 saat sonra yoğunluğa göre bu artırılabilir. Ertesi gün sabahta birkez daha temizlersin. Bu tozun bir kısmı da dibe oturur. Sonraki genel temizliklerde kumu karıştırıp tozu havalandırarak suyu çekersin. Birkaç temizlik sonrası bunlar biter ve toz kalmaz.

Kumu akvaryuma ilk koyduğumuzda oluşan bulanıklığı gidermede akvaryumdaki suyu kısmen boşaltıp yerine yavaşça temiz su koymak süreci kısaltır.
 
Geri
Üst