Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Akvaryumum Nasıl ?

hsyin37

Bronz 5 Üye
Bu akvaryumu.bugün kurdum ısı 28 derece.Dün akşam aldım hala yem yemediler

Biraz zamana ihtiyaçları var. Yeni sisteme adapte olsunlar.
Kuru alan pek sağlam durmuyor gibi. Kuru alan için ısıtma lambası var mı? O bölge 31-33 derece oldu mu?
Birde filtre göremedim. Henüz koymadınız mı yoksa hiç yok mu?

Kuru alanı geliştirirseniz su seviyesi dahada yükseltilebilir.

Cvp: Yeni Akvaryumum Nasıl ?

Kuru alan hiç sağlam durmuyor üst üste taş koyarak yapabilirsin

Straforu kaldırıp kaya alıp koysam hangisi daha iyi olur
Kaya mı ?
Strafor mu ?

cd kabından kuru alan : http://www.youtube.com/watch?v=9icGw9HX5EQ

hüseyin kaya koyman için altına kum sermelisin. devrilme elden düşürme veya hızlı koyma akvaryumun kırılmasına neden olur. doğal görünüm verir. ama devam edeyim dersen straforu birkaç vantuz takviyesiyle sağlamlaştırabilirsin. ama yosunlanma olursa dişlemeye başlıyorlar. yosunlanma olduğunda o bölgeleri maket bıçağıyla kes.

Peki başka cd kutusundan hariç nasıl kuru alan yapabilirim ?

Kuru alan çeşitleri şunlar; hazır piyasada satılanlar, akvaryumun üzerine yada hemen içine su yüzeyinin yukarısına yapılan cam yada pleksi olanlar, cd kabından yapılanlar, soğal kayalardan yada mango köklerinden yapılanlar.
Bunlardan birini tercih edip güzel bir sistem yapabilirsiniz.
Ben camdan kuru alanı akvaryum üzerinde ve kayalardan akvaryum içinde olan kuru alanlar kullanıyorum.

ben hala pleksiyi bulamadım iyi mi. tabelacılara sordum hepsi istanbuldan getiriyor. istediğim kalınlıkta ellerinde yok ki alayım. bir de sanayiye bakacağım. şimdilik strafordan bir tane yaptım. bu arada kuru alan tepeye olmuyor dış filtre boruları ve kablo için oyuk açtırmıştım onların üstüne denk geliyor. mecburi içine sendeki benzeri suya giren birşey yapıcağım. tik ağacı suya dayanımlı fakat salınımı var mı bilmiyorum. çok güzel birşey yapılabilirdi.

Bence vernik olmayacağı için nemden ve sudan genede etkilenebilir.

Senin şu kapak vs dizaynların kuru alan için dez avantaj oldu. İçeri dipten uzanan ayaklı şekilde yapacaksan camda olabilir.

en son cama dönücem gibi gözüküyor. iki gündür uzun lav taşı bile baktım doğal olsun diye bulamadım.

Camdan bir kere tam yaptır, olayı kökten çöz derim. İyi tasarlayıp evladiyelik yaptırabilirsin.

En azından yaşam alanlarına sık müdahale etmemiş olursun. Değişiklik anlamında.

Çok Sade Diğer Arkadaşların Dediği Gibi Kuru Alan Kısımında Biraz Daha Çalışmalısın Çok Sağlam Durmuyor

Geri