Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryumum

Sofiel

Yeni Üye
Merhaba arkadaslar kaplumbağam ıcın yenı akvaryum aldım cunku olum fanusundaydı ve gelişmesi daha çok bakabilmem için bunu aldım ısıtıcı aldım fakat kafam cok karıstı kuru alan yapamadım bı taşlardan yaptım ısıtıcının su yuzeyıne cıkmaması lazım suyu dahada yukselymek ıstıyorum ama taşları geçecek kuru alan lazım onuda yapamıyorum napcam bana yardımcı olur musunuz bu arada ısıtıcının başta ışıgı yanıyodu fıse taktıgımda suan yanmıyo neden acaba bı sorun mu degıstıreyım mı markası roxin

Cvp: Yeni akvaryumum

Su ısındığı için kapatmıştır kendini tekrar açılır. Resim paylaşırsan daha iyi olur . Hazır kuru alanlar satılıyor tercih edersen

mailto:/product_info.php?products_id=314087

mailto:/product_info.php?products_id=314296

Örnek olarak bunlara bakabilirsin

teşekkürler ama benim akvaryumum çok küçük aynı bu şekilde boyu
mavi1-800x600.JPG

o akvaryum seni idare etmez büyütmek gerekecek içindeki herşeyi çıkartmalısın. Sanırım dipte kum var onunda çıkması gerekli kuru alan olarak cd kabı düşünebilirsin .

benımkı kumsuz hali bomboş bunu internetten gördümde aynısı yani içi boş şuan idare etmem lazım ısıtıcısıda var nasıl kuru alan yapabılrıım

O konuda bilgim yok ama cd kabından yapan yada plastik kaplardan yapan arkadaşlarımız oldu

forumda cd kabından kuru alan yapımının anlatılısı var ona bakarak bilgi edinebilirsin bende ilk kuru alanımı cd kabından yapmıstım.. :)

burada anlatımı var video olarak..

mailto:/forum/Konu-videolu-kuru-alan-yapimi.html?highlight=kuru+alan+yap%C4%B1m%C4%B1

Kuru alan, kuru alan..

Bizim zeytin ailesi aşağıda vermiş olduğum fotoğraftaki taş kuru alana sığmayınca ve 3'ü birlikte güneşlenmek isteyince,, şimdilik bir çözüm üreteyim dedim ve kendimi bir kırtasiyeye attım zihnim çalışsın diye (fakat yanlış çalışmış :) )

Şimdiki kuru alanım ise son fotoğraftaki gibi. Şu kağıtlara not almak için sekreter altlığı dosyalardan aldım kestim taşları rampalarına silikon ile yapıştırdım(çıkabilmeleri için) derken görüntü bu oldu. Hiç hoşuma gitmedi Doğal bi görünüsü yok. Ama zararsız bırak şimdilik derseniz bırakacağım. :/

Taşlar düşmeyecek gibi olsun. Tek sıkıntı lamba ısısı koku yaptırabilir. Ama seni bir süre idare edebilir. Olmamasındansa veya taş koyup akvaryumu daraltmaktansa iyidir.

Altını ne ile destekledin.

Lamba yeterli ısı veriyor mu ? Halojen ama mesafe uzak derece ile ölçüm yapmış mıydın ?

Taşları elimle tek tek yapıştırdım. Sonrasında da düşeceklerin düşmesi için biraz hırpaladım ve fırçaladım. Düşenler düştü kalan sağlar tırmanabilmeleri için yetti :)

Lamba koku yapabilir, evet. Üzerini kaplayabileceğim bir öneriniz var mı? ya da taş olarak devam mı etsem?

Altını ise bir önceki taşın durmasını sağlayan kavanozum vardı(içinde çiçek olan). onun üstüne de sabit dursun diye küçük geniş bir taş koydum ve de cama bakan (yukarı kaldırmış olduğum) kenarlara ise vantuz için delik açtım öyle sabitledim.

Üstünü de taş kaplayabilirsen çok güzel olur. O ufak taşlar fazla ağırlık yapmaz.

Peki o zaman taşlar artmıştı baya bi' zaten. Kaplayacağım üstünü de:)

Sofiel' Alıntı:
benımkı kumsuz hali bomboş bunu internetten gördümde aynısı yani içi boş şuan idare etmem lazım ısıtıcısıda var nasıl kuru alan yapabılrıım
O akvaryuma filtre veya baska birsey olmaz degistirmelisiniz

Geri