Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryumum..

alperkilic

Bronz 2 Üye
Tekrar merhaba arkadaşlar.Kaplumbağa sayım oldukça fazlaydı 2 ye düşürdüm bugün. filtre platform ısıtıcı falan alıp yeniden kurdum akvaryumu. uvb ışığıda kısa zamanda temin edeceğim.

[IMG]mailto:/2vl2ulz.jpg*

[IMG]mailto:/v846g.jpg*

[IMG]mailto:/2hs6cqp.jpg*

Cvp: Yeni akvaryumum..

gayet iyi olmuş. Diğer kaplumbağaları ne yaptınız peki ?

Geri kalan 5 initanıdığım bir petshopa verdim :(

keşke burda sahiplendirmeyi deneseydiniz. bir alıcı çıkardı belki :(

Onuda düşündüm de uzun sürer gibime geldi. 5 i tekrar plastik kaba girmedi ondan verdim zaten. orda da bir kaplumbağa akvaryumu var oradalar umarım bilinçli biri satın alır.

en azindan elinizde ki 2 kaplumbagayi mutlu edin. umarim diger kapluslara da iyi sahipler denk gelir.

Umarım..

Acaba akvaryuma kaplumbağaların boyunda balık koysam sorun olur mu. küçükler diye şuan birşey yapmazlar gibime geliyor belki alışırlar diye düşündüm ?

Alper bey doğru olanı yapmışsınız belki o 5 tanesi cok iyi sartlarda bakılcak. En iyisini yapmıssınız :)

Umarım öyle olur. elimde kalsaydı ileride vermek zorunda kalacaktım büyüdükten ve alıştıktan sonra vermek de epey bir zor olacaktı :) bana ısıtıcı lamba önerebilirmisiniz acaba marka model olarak veya kullandığınız memnun kaldığınız da olur :)

40w ve 60w spot lamba alabilirsiniz. Soft ampul kullanabilirsiniz

Isıtır tabi, juenpette spot ampuller var ama fiyatları 20-30 tl. Elektricilerden philphs soft ampul alın 40 veya 60 işinizi görür.

Yarın alayim o zaman :) birde benim kuru alanım biraz geniş sanırım resimde gördüysen belki. tam ortayı ısıtsam diğer taraflarada yayılır mı ki

mesela su sıcaklıgı 28 ise kuru alan 32-33 olmalı. Lambanın kuru alanına uzaklıgına bağlı olarak 40w veya 60w alırsınız. Mesela 60w alırsanız 20 cm se işte 40w ise 15 cm vs..

Ayrıca lamba zaten geniş alanı ısıtır ama genelde daha fazla gün ısıgını almak lcin birbirlerinikn üstüne falan cıkarlar endiselenmeyin :)

Benim nacizane gorusum su sıcaklıgının 26 derece olması kışın. Cünkü ev sıcaklıgıı suan kaloriferler olmadıgından 23-24 daha dustugunda sıcaklık hastalanabılırler o sebeple :)

26 ya ayarlı evet. bu alacağım spot lamba sadece ısıtmak için sanırım. sonra birde uvb lamba almam gerekiyor değil mi ?

Uvb lamba almanız da şart evet. imkanınız yoksa devit 3 alabilirsiniz. imkan varsa uvb lamba almak daha mantıklı.

Benim nacizane tavsiyem geceleride 5-6 cm kalcak şekilde akvaryumun üstünü kapatın üşütmemeleri için.

evet uvb lambası da almalısınız spot olarak ben jbl 40w neodym lamba kullanıyorum öneririm

Aslında akvaryum kapağı kapalı hep azıcık arkada boşluk var hava girsin diye. yani içeride nem oluyor buharlaşıyor cam kapak bazen bir sorun yaratır mı acaba ? lamba önerilerinize araştıracam teşekkür ederim..

gündüzleri kapatmanızı pek önermem biliyorsunuz akciğer solunumu yapıyorlar ne kadar rahat kullanabilselerde oksijeni gündüz kapatmaya gerek yok gece de Mertin dediği gibi 5-6 cm kalsın en az örterseniz veya gece ışık vermeyen ama ısı veren lambalar var onları kullanırsanız geceleri de örtmeye gerek kalmaz sanırım

Gündüz lamba varken kapatmayın ama gece hava alcak şekilde kapatabilirsiniz maksat akvaryum sıcak dısarısı soguk direk akciğer enfeksiyonu yaşamayın.

Geri