Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryumum..

Cvp: Yeni akvaryumum..

şuan lambam olmadığı için kapatıyordum ben. o zaman akşamları yatmadan kapatırım azıcık. :)

Akşam üstü yani ısıtma lambasını kapattıgınz an kapatın kapağı 4-5 cmlik açıklık kalsın yeterli. Gece uyuyorlar zaten gündüz kapalı kalması problem olur

Lambayı en kısa zamanda temin etmeniz gerekir. Aksi halde kuru alanı kullanmazlar yada kullanırlarsa hasta olabilirler. Yarın alamazsanız bir masa lambasına ampul takıp idare edin derim.
Bu arada genel olarak sistem ve kaplumbağaların azalması iyi olmuş.

iyi bir karar vermişsin tebrikler kaplumbağalarına uzun ve sağlıklı ömürler dilerim

spot ampullerin ısısı çok güzel yüzeyi sıcak tuttuğu için kapama gereği yok. hayvan sudan çıktı mı saunaya girdim demesin. normal ampulün teli gözlerini rahatsız edebilir. alamam derseniz tasarruflu ampullerin sarı ışıklı olanlarından alın. güneş etkisi vermese de ısıtır. gece lambayı kapadığınızda Mert'in dediği gibi bir parça açıklık olursa iyi olur. ben gündüz güneşten faydalanıyorum akşam 19:00'dan itibaren spotu yakıyorum yatacağım zaman 24:00-01:00 neyse o zaman söndürüyorum. gece biraz aydınlık olsun derseniz. 7,5 watt'lık yeşil ampul alın. o hem aydınlatır. hemde renk olarak en düşük parlaklıkta olduğu için hayvanları rahatsız etmez.

Gece aydınlıktan çok ısı önemlidir. Bunun için gece lambası (night glo) kullanmalısınız. Bunlada yaklaşık 50 w olup kuru alana ısı verirler. Ama boyalı olduklarından karanlığı bozmazlar. Ay ışığı simülasyonu yaparlar.

alper platformu kaça aldın. bana 50 kağıt dediler. boyu 25 cm idi. sende ki kaç cm yükseklikte.

Biraz pahalıya aldım ben. 39 a nette 30 ama aynısı. su seviyem ve platform ayarı max seviyede ölçtüm şimdi tam 30 cm yüksekliğinde. üstteki kuru alanıyla beraber. kullanışlı tavsiye ederim :) su seviyesine göre yükselip alçalıyor platform max 30 cm .

sağol. gene de ucuz almışsın. ben o zaman bir düşüğüne bakmışım. seninki ayarı olsa 60 tl'den aşağı satmazlardı demekki.

Geri