Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yenı akvaryumuma kavustum ama ...

mertcanerdinc

Taç 2 Üye
Merhaba arkadaşlar dün aksam akvaryum elime ulaştı . akvaryumu annem gidip sipariş vermişti ve ben görmemiştim . dün akvaryum eve geldiğinde akvaryumu görünce şok oldum :) beklediğimden cok daha fazla büyük :) akvaryumu güzel kaynar suda yıkadım ve ısıtıcı filtre kuru alanı taktıktan sonra kaplumbağaları yeni evine koydum :) ama kaplumbağalarım akvaryumun içinde küçücük kaldı . 1-2 haftaya kadar silis kum bitki vs. tamamlıcam ama akvaryum büyük oldugu için hiç durmuyorlar sürekli yüzüyorlar . zaten yüzmeyi pek bilmiyorlardı akvaryuma koyunca paniklediler yüzeye nefes almak için çıkamadılar ama yarım saat içerisinde alıştılar ve şimdi çok mutlular :) ama hiç kuru alanda durmuyorlar hep yüzüyorlar arada bi kuru alana tutunum dinleniyor ama sonra tekrar yüzmeye baslıyorlar :) bunlar hiç yorulmaz mı :)

Sen yokken onlar kuru alana cikmistir bende yanlarindayken cikmiyolar ben uzaklasip gidince cikiyolar :) akvaryumun hayırlı olsun güle güle kulansin tosbikler :)

Tesekkur ederim :) ama hep yuzuyorlar gece sesleri geliyo geceleri bile uyumuyolar cok yorulcaklar

Cvp: Yenı akvaryumuma kavustum ama ...

Hic yorulmazlar merak etme :)

Hayırlı olsun Mertcan. Büyük yüzme alanını görünce bayram etmişlerdir. Bende olsam sudan çıkmam. Benimkilerde büyük akvaryuma geçtiklerinde hemen kuru alan kullanmadılar. Bu hem alışma evresi hemde suyun keyfi diyebilirim. Boyut farkı çoksa 1-2 aya başka bir duruma daha şaşıracaksın. Hayvanlar normalden hızlı boy atacaklar, hele böyle yüzdüklerine göre kesin.

Tesekkur ederim . Boyutlarini bilmiyorumbaslinda ama uzunlugu 80 cm yuksekligi de 50-60 falandir . Gercekten cok buyuk . Evet emre abi suyun keyfini gayet guzel cikariyorlar. Suyun altinda 2 side farkli yerlerde yuzuyor birbirlerini gorduklerinde kafalarini cikarip birbirlerini inceliyorlar :)

cok tatlilar sevinmisler ondan cok yuzulyorlardir :)

mertcan en başta böyle bir anneye sahip olduğun için tebrik ederim. pek çok arkadaşın ailesi işi zora sokarken seninki desteklemiş. hayvanların hareketli olması güzel. bu daha çabuk gelişeceklerine işaret.

akvaryuma göre ekipmanlarını ayarladın mı ? filtreni su üstüne yakın tutarsan uyuyacakları zaman üstüne çıkarlar. anlaşılan o ki pek kuru alan sevdaları yok. hadi hayırlı olsun.

Geri