Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Su seviyesini yükseltip cd kabından kuru alan yaparsanız daha iyi olur.mailto:/forum/Konu-videolu-kuru-alan-yapimi.html buradan nasıl yapıldığına bakabilirsiniz.Kaplumbağalar yüzme alanlarına ihtiyaç duyarlar o akvaryumda yüzme alanı yok.Filtreniz yokmu kaplumbağa beslerken filtre şarttır.Kaplumbağalar suyu çok fazla kirletirler.
akvaryum boyutu yeterli değil, fakat sizi bir süre idare edecektir, su zararlı seviyede değil fakat yükseltirseniz kaplumbağalar hem daha rahat eder hemde gelişimleri daha sağlam olur.
Akvaryum büyük ve güzel ama o dipteki taşlar çok tehlikeli çünkü dışkılar aralarna ve altlarına girdiği için filtre onları çekemiyor. Bi süre sonra o dışkılar suda zararlı mikroorganizmaların üremesine neden olup; kulak iltihabı, göz enfeksiyonu, mantar gibi hastalıklara neden olurlar.
O yüzden o taşları atıp silis kum koy veya hiç bişey koyma.. En sağlıklısı hiçbişey koymamak ben öyle yapıyorum. Görsel olarak iyi gözükmüyo ama sağlık daha önemli.
hayırlı olsun beril. sırasıyla yapacakların o taşlardan birkaç tane üstüste veya biraz daha büyük taş bulup koyarak (akvaryum camına dikkat) suyu yükseltebilirsin (yukarda 10 cm boşluk kalacak şekilde) bu arada müsait zamanın olduğunda bir kuru alan çalışması yaparsın. daha sonra bir iç filtre lazım. (seramik pervane milli, su çıkış ucunda boru aparatı olsun) arkasından ince kum lazım. sonra ipek yapraklı bitki gibi süslere geçersin. sınavda başarılar dilerim.
şimdi farkettim lamba biraz eğreti duruyor. her an düşecekmiş gibi. alabilirsen cam kenarına sabitlenen kıskaçlı lambalardan al veya akvaryum tepesine kadar uzanan deveboynu lamba.
Fotoğrafta küçük çıktı sanırım akvaryumun boyu 90 cm. Kaplumbağamın boyu 10 cm yok. Kuru alan da ondan 3 tane alır ki zaten ikisi birbirlerinden ayrı takılmıyorlar hep yanyanalar. Evet kum konusunda benimde endişelerim vardi. Silis kum konusunda çok ikilemde kaldim. Ama sürekli eşeliyorlar ve kum yukarı kalkar diye korktum. Bir de sürekli yüzüyorlar boyları yetişmiyor ayakta duramıyorlar yani derin yerde. Kum git gide yükseliyor. Fotoğraf yanıltıcı olmuş sanırım
Lambam kıskaçlı onu sonradan değiştirdim bu bir önceki hali . Ayrıca iç filtremde var o sol tarafta pek gözükmemiş sanırım.
Su seviyesi artmalı. Akvaryum müsait. Bu su seviyesiyle silis kum çok savrulur. Ama suyu yükselttiğinizde sorun olmaz. Tabi kuru alanı buna göre yapmak gerekiyor.
çakılları eşelemeleri içinde yiyecek aramaları nedeniyle yapıyorlar. bu yem artığı, dışkı kalıntısı, yosun vb. yiyecek niyetine ne varsa. kum alırsan. altına bir şey inmeyeceği için fazla uğraşmazlar. sadece deri değişiminden kaynaklanan kaşıntılar ve deriden kurtulma veya bazılarının yaptığı kum altına saklanma gibi şeyler için kumla oynuyorlar.
benim ilk kullandığım zamanda senin taşlardan az küçüktü. araya giren pislikler farkedilmediği için temiz gözüküyordu. bakteriler çoğalmış.o sırada benimkilerden biri kulak iltihabı oldu. erken teşhis kurtardım. ince kuma dönünce rahata erdik. olan kir yüzeyde duruyor alta geçme yok. dip sifonuyla çekim yaptım mı o da kalmıyor.
Tamam o zaman en kisa surede silis kum aliyoruum. Peki karayi yukseltmek icin yani buyuk taslarin altina cakillardan koysam sizce problem olur mu? Pislikler oraya da girer mi?
Çakıllar yerinden oynayıp akvaryum içinde küçük bir heyelan meydana gelebilir. Daha büyük taşları üst üste dizmek daha sağlam olur. Tabi hazır kuru alan en kolayı.