Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryumumuz ve mıstıkcan

MistikcanDogan

Yeni Üye
[attachment=2628] [attachment=2626] [attachment=2627] Mıstıkcan 1.5 yaşında.Dün 60 litrelik yeni bir akvaryum aldım.Akvaryumum ücgen oldugu icin kuru alan sıkıntısı cekiyorum.Eski akvaryumda kullandigim kuru alani simdilik taktım idare ediyor ama uzun süre idare edecegini sanmiyorum.Birde mıstıkcanı aldıgımdan beri ısıtıcılı lambalı akvaryumda besliyorum ama akciger enfeksiyonu olduguna dair suphelerim var.Alt kabugunun kenarları sanki pembeymis gibi birde siz bakıp yardımcı olursaniz sevinirim

Ekli dosyalar

• Snapchat-1893473086.jpg
    Snapchat-1893473086.jpg
    395.7 KB · Görüntüleme: 132
  • Snapchat-2058764572.jpg
    Snapchat-2058764572.jpg
    244.2 KB · Görüntüleme: 129
  • Snapchat-750524374.jpg
    Snapchat-750524374.jpg
    435.9 KB · Görüntüleme: 135
Akvaryum şekil açısı bir yana yetersiz. Artık ömürlük düzeye geçilmeli 150-200 litre kapasiteli gibi.

Tabana silis kum lazım. Sarı silis tercihen vitasand marka. Aldığında sterilizasyonu anlatırım. Bu kum hayvan için gereklidir. Yediklerinin çoğunu yutarak yer bu da hazımsızlığa neden olur. Silisi yiyerek midesinde yemleri parçalar, bağırsaklarındaki olası parazitlerden kurtulurlar. Bacaklarındaki derileri ve alt bağalarındaki eski plakaları sürtünerek atarlar ve vakit geçirip oyalanırlar. O taşları çıkarmalısın aralarına pislikler dolar. Bakteriyel duruma neden olabilir. Kum 3-4 cm yüksekliğinde olacak miktarda al.

Su 28 kuru alan 32 derece olacak. Bu renk değişimi soğuğa bağlı olduğu kadar büyümeye bağlı kılcal damarların genişlemesinden de olabilir. Bu ısı değerlerini sağlıyor isen üşümeye bağlı bir durum yoktur.

Kapakta havalandırma var mı ? İç ortamın aşırı nemlenmesi hayvanı rahatsız eder. Hava boşluğu mutlaka olsun. Sonraki akvaryumda üst kapak olmayacak. Onun için yüksekliği uzun olsun. Bu akvaryumda kaçış boşluğu payı olmadığı için mecbur kapak şart olmuş. Yada kuru alan çevresine uzun mukavva bantlayıp kapağı çıkarabilirsin.

Filtrenin ucu yukarı mı bakıyor. Öyle ise ileri doğru çevirmelisin. Su sirkülasyon yapıp uzak köşedeki kiri filtreye çeksin.

Silis kumunun internette birçok çesiti var hangisini almaliyim.Birde 60 litrelik akvaryum icin kac kilo gerekir

Vitasand marka al. 0.7 mm'lik. Sarı silistir. Kumda oran en*boy*kum yüksekliği= alınacak kum kilosu. Yükseltisi 3-4 cm olsun. Akvaryum üçgen dikdörtgen gibi ölçüp yarıya böldüğünde en*boy ölçüsünü bulursun. Bunu 4 ile çarpınca alacağın kilo çıkar. Vitasand 800 gramlık poşette ve 25 kg olarak çuvalda satılıyor.

Peki kuru alan icin oneriniz nedir?3 4 tane buyuk kaya alsam ust uste koysam doğal bir kuru alan yapsam sagliklı olur mu?

Taş alan daralması yapar. Kaykılıp düşerse hayvan altında kalır. Ama taş yaparsan sağlam durmalı ve taşlar pürüzsüz olmalı, delikli taşların içinde bakteri oluşur. Taş sirkülasyonu engellediği için arkasında pislik birikebilir. Turtle pier olabilir. Medium olanı. Turtle bank alma hayvan büyük kaldırmaz. Camdan yaptırabilirsin akvaryum üstü ama ölçüleri uygun ve hafif olmalı. Taban rampa 6 mm yanlar 5 mm camdan. Ama bu akvaryuma değmez. Akvaryum kadar bir fiyata çıkabilir.

Çengelli vantuz tutturulacak birşey yap diyeceğim ama akvaryum köşegen ancak o şekilde kesilerek yapılacak birşey olur.

Kuru alan ve akvaryum paludaryum atölyesi konularını incele orada alternatif kuru alanlar var.

Geri