Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryumumuza taşındık :)

dgsylmz

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar merhaba. Daha önce 50 litrelik bir akvaryumumuz vardı. Eve her gelenin elini hayvanlara uzatmasından da sıkılmıştım,hayvanlar iyice ürkek olmuştu. Şartlar uygun olunca 100 litrelik bir akvaryuma geçtik.Gerekli olduğu zaman kapağını da kapatabileceğim bir sistem kurdum Bir kaç aydır aklımda olan kumdan kuru alan fikrinide gerçekleştirdim. Bir kaç tanede resim çektim. Son olarak uv ve ısıtıcı lambayı almak kaldı onlarıda alırsam tamam olur heralde :)

http://tinypic.com/view.php?pic=yz143&s=5

http://tinypic.com/view.php?pic=34zftxh&s=5

http://tinypic.com/view.php?pic=nmexrs&s=5

http://tinypic.com/view.php?pic=28al5jm&s=5

http://tinypic.com/view.php?pic=288qrtw&s=5 buda Nohut ve Pilav'ın eski halleri :)

Cvp: Yeni akvaryumumuza taşındık :)

Akvaryumunuz çok güzel silis kum vs. her şeyi almışsınız umarım kaplumbağalarınız yumurtada bırakır. Gerekli alanı yapmışsınız :) .Ama resimleri imgur.com a yüklemenizi tavsiye ederim hem daha hızlı hem de bir defada 200 kadar fotoğrafı yükleyebiliyorsunuz.

Yumurta icin henuz erken. Hatta o kadar erkenki kucuk kaplusun cinsiyeti belli bile degil :) tavsiyeniz icin tesekkur ederim.

Yumurta icin henuz erken. Hatta o kadar erkenki kucuk kaplusun cinsiyeti belli bile degil :) tavsiyeniz icin tesekkur ederim.

Maşallah kaplumbağalarınız çok güzel. Kuru alan da güzel olmuş kumlu olması hoş elinize sağlık :)

Yaşam alanı çok güzel olmuş. Özellikle kuru alan çok iyi. Ufak tefek eksikler daha kolay çözülür. Bu akvaryuma dış filtre, ipek yapraklı bitki ve mango kökü ideal olur. Ancak çok çok öncelikli olan kuru alan lambaları. Özellikle ısıtma lambası için hiç vakit kaybetmemeli.

Birde kuru alan ve su için derece koymakta fayda var. Her iki bölge ısı değerlerini kontrol etmeli. Eski akvaryum kuru alan üzerinde güvenlik kafesi olmuş sanırım :) Oda işe yaramış oldu.

100 lt akvaryum ikisi için ömürlük olmayacağından ve hayvan büyüdüğünde bana göre boyut olarak kuru alan yeterli olmayacağından yumurta alanı olarak kullanılamayacaktır. Taş zemine göre bir dez avantajıda kumun ilk çıktıklarında orasına burasına yapışıp rahatsız etmesi. Bir çoğu doğada da taşlık yada kütük üzerine çıkarak güneşlenmeyi tercih eder. Bu kullanma durumlarına bakılarak öğrenilir.

Dediğim gibi sistem çok güzel tasarlanmış. Lamba konuları ile tamamlanmış olacak.

Hayvanlara sağlıklı bir ömür dilerim.

çok şirinler onları eminim çok mutlu etmişsinizdir. kuru alan bence de hoş ben de böyle bir kuru alan düşünebilirim ama önce oralarına buralarına yapışacak kumlarıda ele almalıyım size onlarla uzun ve mutlu ömürler dilerim

Tesekkur ederim yorumlariniz icin. Bu arada eski akvaryumu farketmeniz cok ilginc oldu cok dikkatlisiniz :D en kisa surede ipek bitki, dis filtre ve lambaları temin edecegim. Hatta sizin bildiginiz fiyati uygun lambalar varsa ve yardimci olursaniz sevinirim :)

Ayrıntılara bakmaya alışınca bazen gözden kaçmıyor :)

Lamba konusu için alınabilecek ampul ve mandallı lambalar birbirine uymalı. Isıtma ampulün gücü bir mandallı lambaya uzmazken diğer uv lambanın dip kısmıda bir mandallı lambanın çanağına uymuyor. Bu sebeple ısıtma ve uv için ayrı ayrı ne gerekir yazıyorum. Önce ısıtma temin edilmeli. UV lamba için seçenek malesef kalmadı ve tek. Fiyatlıdır ancak faydasını göz ardı edemeyiz.

Isııtma lambası; Her ikisini Bauhaus tan temin etmelisiniz.
Ampul: Ecolite 52 w halosoft soft ampul. Fiyat 3-5 tl.
Mandallı lamba: Beyaz Massive mandallı lamba. Fiyat 20-30 tl.

UV lamba: Linkleri aşağıda veriyorum.
Ampul: Bu ampulü pet shopta 150 tl ye gördüm.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13212&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-190-kompakt-surungen-terraryum-lambasi-15-w
Mandallı lamba:
mailto:/ofis-kirtasiye-malzemeleri/portatif-kiskacli-masa-lambasi-kitap-okuma-vb-88793293

Teşekkür ederim :) en kısa zamanda temin edeceğim.

Hayırlı uğurlu olsun öncelikle. Sağlıklı uzun ömürler diliyorum iki afacanınıza da.

Arkadaşlar sana eksiklikler ve diğer konularda yardımcı olmuş zaten. Emre abinin dediği gibi önceliğini kuru alan ısıtıcı lambaya verirsen daha mutlu edersin kaplumbağalarını. Kuru alana çıktıklarında kabuklarına ısı alabilmeleri hem sağlık hem huzur konusunda iyi olacaktır.

Benim ilk olarak gözüme çarpan su ısıtıcı oldu. Markasını bilmiyorum ama türleri farklı oluyor. Bazılarında tamamen suya sokabileceğin gibi bazılarında ise baş kısmına işaret ile suya değeceği son seviyeyi belirtiyorlar. Ama ben yine de tedbir olarak baş kısmını suya sokmayacağın şekilde konumlandırmanı öneririm. Maazallah bir elektrik kaçağında sıkıntılar doğurabilir.

Emre abi lambalar konusunda yardımcı olmuş, ipek bitki konusunda da litolity markalı ipek bitkiyi seçebilirsin. Dayanıklılık konusunda iyiler. Linki burada mevcuttur. http://www.hindirim.com/urun/litolity-sk-308-g-ipek-bitkili-kaya-akvaryum-dekoru-19-cm-jpm009607.aspx

Tekrardan hayırlı olsun.

hayırlı olsun. kuru alandan kaçmamaları için kullandığın üstekivakvaryum iyi fikir. yalnız yaptığın kuru alan sıkıntılı. silis normalde ağır bir kumdur. sen kuru alanı camlara silicon ile tutturmuşsun. gerek silicon gerekse camlar için büyük bir yük bindirmişsin. zamanla bu ikisinden birinin açılmasına neden olacaktır. kuru alan aşağı inerse altında kalacak hayvan ezilir. ve az bir ihtimal ama cam açılsa evi su basacak dolayısıyla kuru alan gene açılacak. o kum bir işine yaramayacak

hayvanın yumurtlaması için alanın yeterli olmadığı gibi yumurtadan çıkacak hayvanda o kumdan çıkamaz. zaten o zaman geldiğinde o akvaryumda küçük kalacaktır. burada yapman gereken ya kuru alan camlarını söküp ters L şeklinde yapman ve üstüne taş yapıştırman ki sökmek zor gözüküyor. kumu çıkardıktan sonra üst kısma cam ekleyip yapman daha kolay. bu da akvaryumda gereksiz bir boşluk olarak kalacak. veya bu haliyle tutup kumu çıkardıktan sonra yerine yarıyı geçecek şekilde talaş gibi hafif bir malzeme koyduktan sonra üstüne 3 cm'den az olmayan taşlar dizebilirsin. hayvanlar taşı kaldıramayacağı için altındaki malzemeye ulaşamayacak ve artı olarak alan hafifleyecektir. diğer detayları arkadaşlar söylemiş.

yorumlarınız için teşekkürler tekrar. Dün akşam biraz hayvanları gözlemledim yeni yerlerine alışmaya çalışıyorlar. Küçük olan daha kolay adapte oldu ilk günden çıktı kuru alana. Yalnız dediğiniz gibi kum yapışıyor üstüne. Elimde hala ufak taşlar var gerekirse kumun üstünü ufak taşlarla kapatırım :) Bu arada şunu belirteyim kuru alanın tamamı kum değil, ıcınde strafor var böylece az kum kullandım ve ağırlık olmadı :))

hepsiburada.com da ecolite halojen ampulleri buldum link biraz uzun ama atayım yine bi bakın işimi görür mü? http://www.hepsiburada.com/liste/ecolite-halosoft-enerji-tasarruflu-akkor-halojen-mum-ampul-42w-soft/productDetails.aspx?productId=hrdyg45sft42we14&categoryId=13006523&navq=categoryid%3d13006523%26fh_view_size%3d12%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_maxdisplaynrvalues_brand%3d-1%26fh_secondid%3dhrdyg45sft42we14%26fh_lister_pos%3d7%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fbrand%253d%257becolite%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60002705%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60002705_2147483620%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60002705_2147483620_13003201%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60002705_2147483620_13003201_13003202%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60002705_2147483620_13003201_13003202_13006523%257d%26fh_refview%3dlister

bitki içinde öneri için sağolun güzelmiş gerçekten bende juenpet te şöyle birşey beğenmiştim. acabu bu uygun mudur? mailto:/urun_detay.aspx?urn=9609&ad=bonsai-akvaryum-bitkisi-13-cm

Ampulü göremiyorum. Soft olandan ise 42 yada 52 w uygundur.

Bitki için daha çok su yüzeyine uzananları tercih etmeli ama ipek yapraklı olması iyi.

Örneğin bu biraz daha uzun. Kullandığım marka olduğu için kaliteli olduğunuda söyleyebilirim.
http://www.hindirim.com/urun/litolity-sk-309-ipek-ve-plastik-bitkili-kaya-akvaryum-dekoru-22-cm-jpm009604.aspx

tamamdır çok teşekkür ederim :)

Geri