Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
emre juenden hazır bir kaç ürün alırken malzeme de depolayım dedim şunları bir de sen incele:
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=11868
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=11865
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=11864
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=16078
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=7537
sinto ve ammo'yu kesin alacağım. aslında her ikisi de aynı ürün karışık koyarım. ammoyu almasam mı diye de düşünmedim değil. sinto uzun ömürlü seramik gibi, diğer üçünü de fosfat açısından almak istiyorum diğerlerinin arasına harmanlamak için. bunların içinden birisi olabilir sen ne düşünüyorsun bu konuda.
Sinto yerine kesinlikle bunu al. Ben eheim bio mech ile birlikte bunu aldım. En iyilerden. Amoda zeolit olarak bence iyi olacak. Ancak tanesi çok ufak olduğu için kadın çorabı gerekecek.
Ürün olarak jbl den şaşma derim ama diğer fosfat giderciler gerekirmi bilemiyorum.
http://www.youtube.com/watch?v=1RBnw8Hqy7E
Bu mech konusuyla ilgili Sefa zamanında bunu paylaşmıştı. Sera bayağı iyi ama bence jbl micro da boyuna göre gayet iyi.
substrat olarak eheim pro var 1,5 lt. kadar yarım litresini kullandım. dediğin ürünü de bakmıştım. ammo ikinci katta bu alacaklarımı bio ball'ları çıkarıp yerine düşünüyorum. ammo kendinden fileli zaten. iki parça şeklinde alıp kaba koyuyorsun. fosfatı alg için düşündüm özellikle geldiğimde hortumları komple kaplamıştı.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=16078 bu silicat EX'i bir deneyim diyorum. ama bakterilere zararı olur mu bilmem.
Bence mech olarak sinto yerine micro daha iyi olur.
Bu alg engelleyicinin bakterilere bir zararı olmasın esas. Nasıl önlüyor oluşumu. Bence fosfat giserici olabilir ama silikata gerek varmı bilemem. Ammo bence çok iyi bir üründür, denemedim ama ufak oluşu yüzey alanı anlamında avantaj. Seachem ürünlerim bitince kesin geçeceğim. Gerçi ne zaman biter bilmiyorum.
Bu arada bu pazar yada haftaya büyük akvaryumun filtresini açacağım. Muhtemelen berbattır. Komple suyu değiştireceğim. Muhtemelen 6 ay kadar oldu sadece suyu değiştirdim ve arada dip çekimsiz su ekliyorum. Genede suyun rengi gayet iyi Muhtemelen mangoyu çıkarmamda bu konuda etkendir.
Bio ball ları çıkarman bence iyi. Seramic olan filtrede birde onlar olunca çok yer kaplıyor. Dibe mech (bence micro), üzerine zeolit (ammo), üzerinede substrat (pro) gayet iyi olur. Mech üzerine bio bll yerine yani fosfat giderici konulabilir.
fosfatı az miktarda koyacağım zaten. bir deneyim nedir etkisi. alg oluşumunu sağlayan bakterileri tutuyor olmalı. siparişi verdim. kutusu gelince bakayım içeriğinde ne yazıyor. bu arada filtrenin sesi kesildi. çalışır vaziyette filtreyi yan yatırdım. sanırım bir miktar hava kalmış o yapıyormuş. şu yeşil bio fibrelerde çok kullanışsız çok uğraştırıyor. yerine elyaf koymak daha mantıklı. ammo iki parça halinde 8'e 12 cm gibi ölçülerde belki biraz daha büyük olabilir. dikişli torba içinde tam kaplamıyor kenarlarda boşluk oluyor.
boruların musluğunu kapadıktan sonra altına leğen koyup borulardaki suyu boşalt. böyle daha kolay oluyor. ve elyaf koyarkende ıslatıp koy kabarıklığı iniyor. rahat yerleştiriyorsun.
Son kalan az miktardaki hava için yaptığın yan yatırma yönteminden başka çare kalmıyor. Hatta biraz sağ-sol yapınca havayı atıyor.
Zaten mavi sünger ve elyaf işi güzel götürüyor. Elyaf için dediğin yöntemi uygulayacağım.
Benim 2260 da hortumlarda musluk yok. En altta boşaltma vanası var. Ama salonda buda olmaz. Bu sebeple filtreyi borularınıda alarak komple küvete götürüp biraz yükseğe koyup içini boşaltacağım. İnan içini çok merak ediyorum. Geçen Ağustos gibi kurmuştum. Suya baktığımda çok pis olmayadabilir diyorum ama artık zorlanmaya başladı.
bugün malzemeleri aldım ve inceledim. jbl micromec zeolit ve substrat karışımı bir etki veriyor. bu dış filtresinin rafı 3 veya 2 adet olan arkadaşlar için şahane bir ürün kesinlikle tavsiye ederim.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=11863
jbl silicatex karamel rengi alg oluşumunu önleyici etki veriyor. bu konuda önlem sağlayacak tek ürün diyebilirim. ayrıca içeriğinde bulunan fosfat yeşil yosunları önlemede etkili.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=16078
jbl ammo micromec gibi yalnız amonyak konusunda suyu işlemesi daha kuvvetli
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=11865
vitali de nihayet aldım ve hayvanlara verdim balık özütü olması dolayısıyla hayvanlar zevkle yedi. agivert sadece ot olduğu için rağbet etmiyorlardı. artık çöpe yol gözüktü.
Mech konusunda bunu alman daha iyi oldu Cem. Bende bu aldığın ve eheim bio mech var. İkiside çok iyi sonuç veriyor.
Ammo zaten zeolit. Buda dediğin gibi amonyağı tutuyor. Hem mech hem zeolit yüzey alanları bakımından en iyileri ve oraya koyabileceğin normal muadillerinden daha fazla iş görür.
Şu silikatex gerçekten kahverengi alg oluşumunu engelliyorsa bende alırım. Küçük akvaryumda kısmen oluyor.
Vitali alman çok iyi olmuş. İştahlı yemelerinden farkı anlamışsın
Hepside hayırlı olsun.
sağol, vitali herkese tavsiye ediyordum nihayet aldım hayvanlarda kurtardı. kahverengi algi temizleyen silikatmış. üzerinde yazan diatom algae bu kahverengi alg. az daha phosfat ex alacaktım. bir sonraki değişimde silicatı kullanıcağım. görüntüsü aynı sütlü nescafe gibi poşette yanında filesi de var kıskacıyla birlikte istediğin kadar koyabiliyorsun. akvaryumdaki her türlü şeyin üstünde biriken alg yapılarını elimine ediyor. içeriğindeki fosfatta yeşil yosunu önlüyor. ölçüsü de tatlı su için litrede 1-2 mg arası. bazı bakterilerin oluşumunu önlüyor. ama amonyak dönüştürücü bakteriler konusunda açıklama yok. sanırım onlara zarar vermiyor. bunu ya zeolit yanına yada bir alt sepete zeolitle seramik arasına koymak yerinde olacak.
mailto:/onyhk.jpg
mailto:/358528i.jpg
geldiğimde farkettiğim güneş yosuna sebep olurken loş ışık alg oluşumuna neden oluyormuş. çıkan sonuç akvaryumun ikisinin ortasında bir yerde olması gerekiyor.
O zaman benim küçük akvaryumdaki hafif alg oluşumu loş ışıktan kaynaklı. Bende bundan alırım o zaman. Filtre malzemelerini değiştirince eklerim. Böylece alg oluşumundan kurtulurum.
inşallah ben izmir dönüşü yaparım sen benden önce yapacaksın. hayvanları ve eski akvaryumla diğer ekipmanları götürücem bundaki bütün malzemeleri çıkarıp sadece filtreyi çalışır şekilde bırakmayı düşünüyorum. yaptırdığım kapağıda kapatırım böylece su azalması minimuma iner. kardeşime de bir tek su ekleme kalır. ve su sirkülasyon yaptığı müddetçe suda sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. akvaryumda kum su ve filtre kalacak. uv lambayı almayacam ısıtıcı ve dalgıç lambayı, mango kökünü ve bir iki bitkiyi götürücem. ara ara orada güneşlendiririm.
bu arada juenden medium mango aldım. üstü naylonlu idi tayvanca yazmışlar ama görsel olarak resim koymayı akıl etmişler tencerede kaynatın yazıyordu. kaynattım, bayağı renk verdi. ufak lifli kenarlarınıda kopardım. şimdi leğende dinlendiriyorum. renk salınımı olmadı demekki kaynatmak renk salınımı açısındanda iyiymiş.
Renk her ihtimalde salar ama hiç kaynatmasan daha çabuk ve yoğun olur.
Ben komple suyu değişeceğim. Filtre bir senedir açılmadı. Belki onun malzemelerinide sünger hariç komple değiştiririm. Hayvanları karantina akvaryumuna alıp akvaryumu doldurur geceye yada sabaha kadar suyu döndürürüm. Sabah erken kalkarsam diğer akvaryumuda yaparım. Mertten gelirken aldığım saklama kabı var. Ufaklıklarıda ona koyarım. Muhtemelen tüm günümü alacak. Büyük akvaryumdakiler mango kökü kullanmadığı için artık koymuyorum. Dinlenme sehpasının cam ile arasına girip taşları ile arada kaşınıyorlar.
Uzun kalacaksan o kadar zaman filtre çalışacak mı?
çalıştırayım diyorum. belki 1.5 ay veya 2 ay oradayım. komple boşaltsam da olur aslında.
ben işi aceleye getirip hortumla musluktan doldurmuştum. doldurma 45 dakika kadar tuttu. 2/3 'ünü hortumla 1/3'ü sıcak su ilavesini maşrapa ile yaptım. su çabuk ısınsın diye. seni en fazla uğraştıracak kısım bu. o kadar suyu ısıtmak uzun süre alır. sıcak su koyduğum halde su eski ısısına iki saatte geldi. su çekerken daha fazla zaman harcadım ama yosunlanma yüzünden camlarla birlikte kumu da karıştırıp yıkadım. sen de bu sorun yok. hortumla suyu emip tuvalete boşaltacaksın. ama akvaryumun başında hortumu tutacak birisi lazım. Allah kolaylık versin gününün yarısı gidecek. hazır boşaltmışken yapılacak bir şey varsa onu önceden düşünde su doldu mu kalmasın.
300 w eheim yaklaşık 3-4 saatte ısıtır suyu. Zaten suda otursun acelesi yok.
Ama 800 lt suyu boşaltıp doldurmak yaklaşık yarım saatte oluyor. Muhtemelen şaşırmışsındır Cem. Olay şu; bu akvaryum öyle kovayla manuel hortumla boşalacak şekilde değil. Ben akvaryumu boşaltıp doldurmak için formül bulmuştum. Havuz fiskiyeleri varya ondan aldım. Bunun fiskiye borularını çıkartıp hortum bağladım. Bauhausta dalgıç motor ararken onlar belli seviyede suyu boşaltmayı bıraktığı için adam bunu önerdi sağolsun. Motor dipte duruyor ve suyu çekiyor. Hortum suyu püskürttüğü yere bağlı ve ucu küvette. Yani yaklaşık 15-20 metre bir hortum. Suyu komple boşaltıyorum. Peki diyeceksinki bu tek taraflı çekme yönü yok. Nasıl dolduruyorsun bu akvaryumu. O zamanda küvette musluğun altına kovayı koyuyorum suyu doldurup motoru daldırıyorum. Hortumun ucu akvaryumda. Suyu son hızda açık bırakıyorum. Hemen hemen doldurma ve akan su eşit. Böylece kovadaki su azalmıyor. Az miktar taşıyor. Giden gitsin sorun değil. Her iki işlemde her biri için 10-15 dk da bitiyor. Ben bakkondaki 10 lt lik 20 damacanamıda böyle doldurup orada dinlendiriyorum. Aksi halde 200 lt su kaldır indir ayda bir çekilmez. Bu sistem olmazsa bu boyutta akvaryum sadece su tahliyelerinde fıtık eder adamı. Daha akvaryum gelmeden bunu düşünmüştüm akvaryuma dinlenmiş su koyma şansım olmadığı için suyu koyup bir gece çeviririm sanırım. Bir ay karbon zaten yapar yapacağını.
Bu arada bende kumu genede havalandıracağım boşaltmadan. Gerçi su tertemiz ama olsun.
yarım saat deyince o nasıl oluyor dedim ama hakikaten güzel teknik. sıcak suyu açıp dengelide doldurabilirsin. o zaman ısıda yarım saatte dengeye oturur. ben normalde arıtma su kullanmasam alırdım bu motordan bu sefer mecbur kaldığım için böyle oldu.
Ben arıtmaya geçersemde ilk doldurumu gene bu şekilde yapıp bir kısmınıda arıtmadan yaparım. Zaten altı ay sadece su ilavesi yapacağım.
Bu sisteme arkadaşlarım çok gülmüştü. Eve havuz kurdun diye sana takılırken sen havuz motoru takıp bunu ispat ettin dediler
Isı konusunda haklısın. Birazda sıcak su açarsam tam ısıyı yakalanış olurum. Gerçi hayvanları hemen koymasammı diye düşünüyorum. Yada suya düzenleyici koyup hemen koysammı elemanları. Hiç sevmiyorum ama boyut büyüyünce düzenleyici gerekiyor gibi.
bende gene yıkadığım halde hafif bir bulanıklık oldu. sanıyorum bu kumdan ziyade musluk suyunun etkisi. akvaryumun boyunda fark edilmiyordu ama en tarafından bakınca bariz gözüküyordu. 2 günde düzeldi. şimdi hergün üstten su alıp ara ara arıtma su koyup dengeyi bulurum. düzenleyici iyi bir şey ama dış filtre için sorun yaratır mı acaba ?
vitolity'nin ipek bitkisi tercih olarak bir kez daha kendini kanıtladı. her ne kadar temizlesemde üstünde bir miktar yosun rengi vardı bugün baktım tertemiz yapraklar. diğer markalarınkinde hala duruyor bir miktar.
Bitki vitality olan mı Litolity olan mı Cem? İki markayı harmanlamışsın Ancak ikiside iyi marka diye biliyorum. Ben Litolity kullanıyorum ve 1 senedir bozulmadılar.
Düzenleyiciyi ilk kurulumda da koymuştum. İlk başta tabi bakteri oluşumu için süreci uzatıyor ama kısa süre sonra oturuyor. Musluk suyunu direk koymak zorunda olduğum için kaçınılmaz. Hiç sevmediğim bir uygulama ama mecburen bu akvaryumda gerekiyor. Yavru akvaryumunda buna gerek duymuyorum.