Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni alınan bebekleri evdekinin yanina nasil koymaliyim

kiyotoaki

Yeni Üye
Bugun iki adet kaplumbağa aldım evde bir tane daha var boyutları aynı ölçüde ama akvaryuma koymadan önce bi denefekte işlemine ihtiyacım var mı neler yapabilirim

Akvaryuma emsal sıcaklıkta su ile iyice yıkayın.

Metilen mavisi varsa 1 litre suya 1 damla damlatıp 15-20 dakika bekletip sonra akvaryuma alın. Bu 1 litre suyu akvaryumdan alın.

Metilen mavisi varsa 1 litre suya 1 damla damlatıp 15-20 dakika bekletip sonra akvaryuma alın. Bu 1 litre suyu akvaryumdan alın.
Dezenfekte işini hallettim sizin önerinizle zaten iyice inceleyip en sağlıklılarını seçmeye dikkat ettim hareketli gozleri canli kabuk altinda morumsu pembemsi lekeler olmamsina dikkat ettim nerdeyse 1 hafta oldu sanırım birbirlerine bir agresiflik gözlemlemedim gayet iyi anlaşıyolar 1 gun once 1 adet daha aldım kabuk boylari 4 cm simdilik yerim ideal ama 1 veya 2 seneye kocaman bir akvaryuma geçmem gerekiyo 4 üde birbiriyle uyumlu yaşıyolar

Bir de bir sey daha sormak istiyorum akvaryumda filtre yoktu haftalik olarak su degisimi yapiyodum simdi 4 tane olduklari icin cok daha fazla kirletiyolar şelale model flitre sipariş ettim ve dip sifonu aldım silis kum ekledim acaba kaplumbağalar icin şelale model flitre uygun mudur? Ve flitre silis kumun suya yaydigi beyazligi alır mı koymafan defalarca yikadim ama yinede hefif bi beyazlik var suda

Bir de bir sey daha sormak istiyorum akvaryumda filtre yoktu haftalik olarak su degisimi yapiyodum simdi 4 tane olduklari icin cok daha fazla kirletiyolar şelale model flitre sipariş ettim ve dip sifonu aldım silis kum ekledim acaba kaplumbağalar icin şelale model flitre uygun mudur? Ve flitre silis kumun suya yaydigi beyazligi alır mı koymafan defalarca yikadim ama yinede hefif bi beyazlik var suda
Silis kumun o beyaz sis bulutu gibi gözüken tortuları zamanla dibe çökecektir

Şelale denilen askı filtre ise olmaz. Şelale boru tip filtre ise sirkülasyon yapması için ön tapasını çıkarın.

4 kaplumbağada maliyet oldukça yükselecektir. Hayvanların hepsi aynı boyda mı?

Geri