Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni arkadaşım için tavsiyeye ihtiyacım var!!

NotSan.Tugba

Yeni Üye
Merhaba
Arkadaşım kaplumbağa hediye etti ancak şu an plastik kapta duruyor ve hiç sağlıklı değil biliyorum, forumda çok yazı okudum ama beynim artık durdu ve kafam karıştı.

Aşağı yukarı yapmam gerekenler:
Akvaryumu camcıda kestirip, silikonla yapıştır önerisi var ve ya hazır almalıymışım. .
Dinlenme alanını henüz ne yapacağımı çözemedim.
Vitasand Sarı Silis kum almalıymışım
Lambalar konusunu anlamadım. Dvitamini için UV lamba ve gece armut lambası almam lazımmış. Bulanık mı şeffaf mı birşeyler yazmışlar.
Akvaryum içine neler konulur neler konulamaz bu halen bende soru işareti.
Hava kabarcığı veren filtre ve su ısıtıcı çubuk hangi marka olmalı nasıl sabitleyeceğim bunları onu da anlamadım.
Derece de almak lazım sanırım.
Yemek konusunda nasıl disipline edeceğim? Aç bırakırken sadece omega one mı vercem yoksa marul mu nasıl oluyor?

Kaplumbağa henüz 10 gram. Yeşil dışkıladı bugün . Marul fln hiç yemiyor zaten. Sadece gammarus yiyor. Sticks de yemiyor omega one juvenil sticks almıştım. Dokunmuyor asla.

Bana bunların fiyat performans ürünlerini önerir misiniz? Hangi marka almalı tek tek yazsanız. Modeline kadar.

Forumda Cem bey vardı galiba, herkesin imdadına yetişen. 💐

Ekteki resimde kaplumbağam var, bazen böyle uyuyor

Ekli dosyalar

• CA057389-4127-4DDC-B2D8-A13DB685D255.jpeg
    CA057389-4127-4DDC-B2D8-A13DB685D255.jpeg
    2.8 MB · Görüntüleme: 15
Foruma hoşgeldiniz.

Akvaryumda minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider. Camcıya da yaptırabilirsiniz hazır akvaryumda alabilirsiniz. Filtre ve su ısıtıcı akvaryum hacmine göre belirlenir. Lambayı acilen alın.

Kumda sarı silis kum kullanıyoruz. Atakan petshopta uygun ölçüde satılıyor. Ama bunun acelesi yok. Önce sistemi kurun.

Uvb ampulde zaruri değil. 7-8 cm kabuk boyu sonrası kullanırsınız.

Hayvan daha ufak, onun için protein ağırlıklı beslenmeli. 6 cm kabuk boyu sonrası ahm turtle sticks yada tetra reptomin ile bitkisele geçiş yaparız.

Kabuk boyu baştan kuyruğa kaç cm?

Omega one yemden birkaç tane gammarus içine atın kokusunu alsın. Yem sert geldiği içinde yemiyor olabilir. Haşlanmış yumurta akı da verin. Gagası yeterince sertleşmemiş yada stick yeme alışık değilse zorlandığı için yemiyor olabilir.

Hayvan gözlerini rahat açabiliyor mu?

Merhaba Cem bey teşekkür ederim cevabınız için, Kabuk boyu doğru ölçtüysem 4 cm. Aşağıda resmini atıyorum. Gözlerini çok rahat açıyor, ama bugün eve geldiğimde kabuğunda beyazlıklar farkettim, kırılmış sanırım oynuyor. Düşürmedim de nasıl olduğu hakkında fikrim yok açıkçası. Evimiz güneşi doğrudan almıyor, kot farkından dolayı. Bu yüzden güneşe çıkarmak iyi gelir mi ona?

Dvitamini damlasını nasıl veriyorsunuz?
Hangi lambayı acilen almalıyım, ısıtma lambasını mı kasdettiniz?
Omega one evet sert ama zaten onu yumuşasa bile ağzına sürmüyor.
Kafa devamlı sudan dışarda, etrafı izliyor bazen sabit bir yere öylece bakıyor garip bir hayvan

Ekli dosyalar

• fb7f5802-f842-447d-a669-8de1d8f13dfc.jpeg
    fb7f5802-f842-447d-a669-8de1d8f13dfc.jpeg
    182.2 KB · Görüntüleme: 6
Kabuk boyu 4 cm ise tropical axolotl yemi alın. Ufak ölçüde proteini yüksek yemdir. Omegayı buzdolabında saklayın biraz daha büyüdüğünde verirsiniz.

Deep fix reptivit vitamin damla alın. İlk hafta 2 günde bir 1 damla sonraki iki hafta 3 günde bir 1 damla verin.

Güneşe çıkarmayın ısıtma lambası yeterli.

O parça yeriyle oynuyorsa çatlamıştır. Dokunmayın şekli bozulmasın, zamanla kaynar. Başka hayvan yok değil mi? Diğer kaplumbağalar kavga esnasında ısırıp sökebiliyor.

Kedi var ama yerinden kalkmıyor zaten kaplumbağayı görse de birşey yapmıyor. Ben Axolotl hemen alıyorum. Linkte verdiğiniz lambayı da sipariş verdim .

Reptivit vitamin var. Onu kabuğuna dediğiniz gibi damlatacağım.
Teşekkür ederim

Yok kabuğuna değil ağzına, şayet yem yiyorsa öğünün ilk yemine damlatıp verin.

kesinlikle ağzına damlatamam kafasını geri çekiyor ben yakalayamiyorum çok küçük zaten. Yani çözüm bulamadım kabuğuna damlatıyorum ben de damlatıyorum biraz bekledikten sonra suyunu değiştiriyorum. Çünkü yemine de damlatırsam o yemi yemiyor

Bu arada 28 dereceye ayarlayabilinen su ısıtıcı ve hava kabarcığı veren iç filtre öneriniz var mı? Biraz fiyat performans ürünü olsa çok iyi olur. Lamba için verdiğiniz gibi bunlar için de bana link verebilir misiniz? Ya da önerdiğiniz markaları söylerseniz ben bulabilirim.

Sabah en aç oldukları zamandır. İlk stick yemine damlatıp suda hemen önüne atın yesin.

Ağzına damlatmada hayvanı dik tutup ağzına damlatın. O şekilde bir süre tutun boyun derisinde birikecektir. Ağzını araladığında girer. Önerdiğim orana denk gelecek şekilde damlatın.

Reptivit kabuğa sürmede fayda sağlamaz.

Geri