Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni arkadaşlarım

SinekAs

Gümüş 2 Üye
Merhaba arkadaşlar. ben bugün yeni bir kaplumbağa akvaryumu ve gerekli olan malzemelri aldım
65*35*45 ebatlarında akvaryum aldım . 3 adet kaplumbağa beslemeyi düşünüyorum. 15 paket kum 1 adet kuru alan rampası ve termostatlı ısıtıcı.. Gerek gördüğünüz veya benim unuttuğum bir şey varsa hatırlatır msıınız? Ve özellikle ışık şart mı? kuru alan için? Akvaryumun üzerinde kendinden aydınlatması var ama bu da aklınızda bulunsun şimdiden teşekkürler

Kuru alan isisi cok onemli . Hayvanlarin kabuk sagligi ve tabiki kendi sagligi icin cok onemli . İstedikleri zamab kabuklarini kurutup isinmalari gerekir . Ve filtre almaniz gerek . Filtre su temizligi acisindan onemli . Eger su pis olursa hayvanlar mikrop kaparak hasta olabilir . Sık su degisimi de zararli olur . Birde mango koku alirsaniz cok iyi olur . Kabuk degistirmeye basladiklarinda surtunerek kabuklarini dusurebilirler .

Ve bir kac tane ipek bitki olmali . İstedikleri zamab su icerisinde bitkiye tutunarak dinlenirler . Bitkinin boyutu su seviyenize gore almalisiniz

Kuru alanin isinmasi icin bauhaus gibi marketlerde ecolite halasoft 52 watt ampul bulabilirsiniz . Bu ampulu kaldiracak gücde ki mandalli lambayi da ayni marketten temin edebilirsiniz . Lambanin adi massive beyaz mandalli lamba . Maksimum 60 w kaldiriyor . Bu lambayi akvaryumunuzun yaklasik 15 cm uzerinden konumlandirabilirsiniz

Telefondan detayli yazamiyorum. Arkadaslar da yardimci olacaktir. Ayrica bu baslikta gerekli bilgiler mevcuttur.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Cvp: Yeni arkadaşlarım

akvaryum üç hayvana küçük, iki hayvan için iki sene götürür. aldığın ısıtıcı 100 w olmalı. filtre normal bir iç filtre ise 15 w gücünde. eheim marka alırsan onların gücü düşük performansı iyidir. kum 800 gramlık poşetlerde ise yeterli oranda. kuru alan için ışıktan ziyade ısı önemli. bunun yanında uv ışınımı olan ikinci bir ampul ve lambada olmalı buna geçici alternatif eczaneden alınacak olan devit vitamin bu da haftada bir bir yeme damlatılarak ağız yollu verilmeli. eğer daha almadıysan burada sahiplendirme yapmak isteyen arkadaşlardan da alabilirsin. ilgili bölümde var. foruma hoş geldin.

Hoşbulduk. 52 w holosoft lambba ve massive kaldırıcı alacağım. Eczanede vitamin almam gerektiğini bilmiyordum teşekkür ederim. Fiyatlar konusunda bilgim yok da Benim işimi görecek filtre ne kadardır sizce?

lamba konusunda alacakların bauhausta satılır. sadece bu vitamin eczaneden alacağın normal olarak kullanacağın vitamin bu sitedeki en kaliteli olanı da budur. mailto:/urun_detay.aspx?kat=155&urn=4491 bulamazsan suya damlatılmayanından alacaksın. kabuk jelide alma bu ürün sonu ölümle biten bir ürün aldıysan da hemen çöpe at. filtreye gelirsek dış filtre alırsan yanında filtre malzemeside alacaksın. bunun avantajı filtreyi bir kaç ay temizleme derdin olmaz. alacağın filtre malzemeleriyle biolojik döngü sağlayıp amonyak ve nitriti elimine etmektir. kir ve idrar birikimi kısaca. iç filtre ise sadece pislik çeker ama idrar kalır ve haftada iki defa temizlemek sağlıklı olur. filtre konusunu da bu siteden inceleyebilirsin.
mailto:/pet_urunleri.aspx?kat=236&ad=balik-isitici-hava-motoru-kafa-motoru-ic-ve-dis-filtre-kepce-miknatis-derece

Bu konuyu şimdi gördüm. Diğer resimlerde akvaryum daha küçük gelmişti bana.
Arkadaşlar tüm önerileri yazmış ama d vitamini sentezi için gerekli doğru yöntem uvb lambadır. Vitamini bir süre kullanabilirsiniz ama uzun sürede zararlı. Bunu üstüne basarak belirteyim. Filtre ve kuru alan ısıtma lambası acildir. Su 26-28, kuru alan 31-33 derece ısıda olmalı.

Geri