Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Basladım Eksiklerim Nelerdir

TiwitiHamido

Yeni Üye
Katılım
19 Mar 2014
Mesajlar
1
Arkadaslar iyi günler. üniversiteden arkadasımın 2tane kırmızı yanaklı su kaplumbagasına bakamadıgı icin vericek yer arıyordu ve kimse pisliginden sebep almak istemiyodu ve dereye salmaya karar verince türkiye iklimine yasamaları zor oldugu icin ben sahiplendim aynı zamanda evimde kedi ve 2tane bülbül besliyorum ( yaklasık 2 yıldır) hayvanlara karsı sempatim cok fazla ve ben bu 2tane kucuk dostu sahiplendim ama nasıl bakıcam nasıl ilgilenicem hicbir fikrim yok internetten bulduklarım kafamdaki soru isaretlerini yokedemedi . Bugun ile 3gün oluyor onları alalı ama yemek yediklerini hic görmedim kuru alana cıkıp dinlendikleri icin özel cakıl taslarından yer ayarladım sıcak suyu saglamak icin dün ısıtıcı aldım ama sanırım yanlıs yerlestirdigim icin ısıtıcı saniyesinde kırıldı. Camdan akvaryumda bakıyorum onlara( 50 cm uzunlugunda 30 cm derinliginde 45 cm genisliginde) suanda. eselemeyi sevdikleri icin kucuk cakıl taslarından aldım ve akvaryuma koydum filtresini yerlestirdim su oldukca temiz ama tek sorun kaplumbagalarım yemek yemiyor attıgım yemler aynen kalıyor ve sularını 2saate bir evde oldugum zaman sıcak su ilave ekliyorum suları hemen soguyo bunları nasıl düzelticem 2. bir ısıtıcı almak istiyorum ama oda aynen kırılır diye korkuyorum yardımlarınızı bekliyorum . mailto:/21ngnqv.jpg
 
Cvp: Yeni Basladım Yardım Lazım

Öncelikle Hoş geldin Foruma;
Sukaplumbagalarına dahil aradığın bir çok bilgiyi bulabileceğine emin olabilrsin. İlk etapta altta verdiğim link teki konuyu muhakkak okumalısın. Okuduktan sonra bütün sorularının cevabını bulmuş olacaksın. Eğer anlamadığın bir nokta olursa ya da sormak istediğin başka bir şey olursa buradan yazabilirsin.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

İlk iş olarak renkli çakıl taşlarını kesinlikle çıkarmalısın. Boyalıdır ve salınım yaparlar. Balık akvaryumu bile olsa kullanılmamalı. Ayrıca çakıl taşları aralarında pislik biriktirir hayvanın hasta olmasına sebep olur. Silis kum uygundur.

Isıtıcı şart kaliteli bir ısıtıcı alırsan kırılmaz. su sıcaklığı 26-28C arasında olmalı. Kuru alan oluşturmalısın. ısıtıcı lamba takarak kuru alanda sıcaklığı 31-33C ayarlamalısın.

Filtre olmalı. Aksi takdirde hayvanlar enfeksiyon kapacaktır. Ve senin içinde rahatlık olur aksi takdirde pis hayvanlardır. Sık su değişimi gerekir, bu hem sana eziyet hem hayvanlara.

Kullandığın yemler neler? GEldikleri yerde kötü şartlarda bakıldıysa hayvanlar hasta olabilir. öncelikle bunu tespit etmeliyiz. Yüzmeleri nasıl? GEnel davranışları anlatırsan güzel olur. Beslenmeme sebebi buda olabilir. Fakat sağlıklıysa beslenmiyorsa alışma sürecide diyebiliriz.

Akvaryum derinliği çok az. Balık gibi derin suda yüzmeyi severler. Bu akvaryum kısa bir süre idare eder.

Daha bir çok nokta var aslında. Önce paylaştığım linkteki konuyu oku, acil olarak belirttiğim noktaları düzelt, sorulara cevap ver o şekilde adım adım devam edelim.

Arkadaşların kabuk boyu nedir? Belirtirsen çok iyi olur. Hatta fotoğrafla desteklemen güzel olur :133:
 
RE: Yeni Basladım Yardım Lazım

Isıtıcıların cam kısmı komple su içinde olması gerekiyor, yarısı suyun dışında olanların çatlama ihtimali var, eğer farkedilmezse de tehlikeli olabilir. Ama fişe takar takar kırıldıysa bir sıkıntı var demektir.
 
Cvp: Yeni Basladım Eksiklerim Nelerdir

Neslihan güzelce açıklamış. İlave olarak bu hayvanlar sindirime yardımcı olsun diye kum ve taş yedikleri içinde o renkli taşlar uygun değil. Boğazlarında kalırsa sorun olur. En güzeli Neslihan ın belirttiği doğal sarı ince silis kum.

Hayvanlar bu akvaryumda yaşayamaz. Ya hemen uygun yükseklik ve ebattaki akvaryuma geçilmeli yada bunu sağlayana kadarki sürede bu akvaryumun kenarına kaçışı engellemek için tahta koyup taşları akvaryumun üst kenarına 2 parmak kalaak şekild yükseltmeli. Bu gelişim için önemli.

Su 26-28 derece, kuru alan 31-33 derece ısıda olmalı ve derece ile kontrol edilmeli.

Filtre ve su ısıtıcısı 24 saat çalışır.

Kuru alan ısıtma lambası yaz-kıs farkı ile gündüz sabit 10-12 saat yanar. Şu an 07:00-18:00 uygun aralıktır. 40-60 w soft tasarrufsuz ampul bu iş görür.

Hayvan boyuna göre gereken yemleri ve programı yaparız.

Hayvanlar yeni yere geçince adaptasyon süreci geçirirler, bu sebeplede yemden uzak durabilirler. Ancvak iştahsızlığa esas etkenler yetersiz ısı ve hastalıktır. Sistem düzelince bunları değerlendirmek şart.
 
Cvp: Yeni Basladım Eksiklerim Nelerdir

Buarada asla ama asla sicak su eklemeyin diger seyleri zaten aciklamislar
Forumda iki hayvana 20-30 litre suda bakanlarda var bende onermem tabi ama su 25 cm ye yukseltilip kuru alan tarafina emre abinin dedigi korkuluklar yapilirsa 56 litre gibi bi su bu yaz basina kadar falan idare edebilir sizi
 
Cvp: Yeni Basladım Eksiklerim Nelerdir

foruma hoş geldin hamdi. ısıtıcının patlamasının nedeni suyun çok alçak olması bu sebeple çalışırken tüp hava ile temas ettiğinde bir anda patlamış. arkadaşlar anlatmış. taşları düşmeyecek şekilde üst üste koyup bulunduğu köşede cam çevresine mukavva veya tahta koyarak yükselti yaparsın hayvanlar kaçamayacağı gibi suyu yükseltme şansında olacak. ayaklı masa lambasına yer yok dolayısıyla kıskaçlı lamba alıp cama tutturacaksın. hayvanların iştahsız olması yeni bir ortama girdiklerinden dolayı olabileceği gibi üşütmeye bağlı bir durumda olabilir. ısıtıcıyı alana kadar su ısısı sabit kalsın. sıcak su eklemesi yapma. su ısısındaki farklarda adaptasyon sürecinde hayvanları yıpratır. buna sebep olarakta iştahsızlık gözlenebilir. yemleri tek tek at yerseler bir daha atarsın gereksiz yem israfı olmasın. yemleri yemiyorlar ise 15 dakikayı geçirmeden sudan al. su kalitesi bozulmasın. akvaryuma koyacağın su içme veya musluk suyu damacana içinde beklesin dinlensin. ortam sıcaklığına gelsin.
 
Cvp: Yeni Basladım Eksiklerim Nelerdir

Akvaryumun gayat şirin ve güzel.MaŞaLlAh :D Evine ilk gelen kaplumabağalar çekingen olurlar.Yavaş yavaş alışırlar sana.Mesela bundan 3-4 hafta önce avuç içi büyüklüğünde ki kaplumbağamın yanına bir tane de minnak bir kapluş aldım :133: İlk 1-2 hafta bize pek alışamadı,yem falan da yemeye keyfi yoktu.(Tabii çekingenliğinden kaynaklanıyor.)Ama 1-2 hafta sonra baktık büyük kapluştan fazla hareketlendi.Hatta boyu ufak olup dışarıyı göremediği için,bizim büyüğün tepesine yani kabuğuna çıkıp,dışarıyı seyrediyor :haha: O yüzden meraklanacak birşey yok :D İçin rahat olsun :smile: Ama o renkli taşlar zararlı onları çıkarırsan sevinirim :33:
 
Buarada uzman kaplus 3 uncu kaplumbagayi almasaydiniz keske akvaryum boyutlari nedir bir fotograf atin isterseniz konu acip yardimci olmaya calisiriz
 
Cvp: Yeni Basladım Eksiklerim Nelerdir

incilay keşke ufak almasaydın diğeri onu özellikle yem zamanı darp eder. bayağı boy farkı var. fazla hareketli olması da bu riski artıracaktır.


farklı köşelerde yemle.
 
Yem düzenleride farklıdır. Bu boy farkında aynı sistemde bakmak hiç uygun değil. Sürekli itiş kakış ve hayvanların akvaryumdan çıkarılıp yemlenmesi durumu sıkıntı yaratır.
 
Geri
Üst