TiwitiHamido
Yeni Üye
Arkadaslar iyi günler. üniversiteden arkadasımın 2tane kırmızı yanaklı su kaplumbagasına bakamadıgı icin vericek yer arıyordu ve kimse pisliginden sebep almak istemiyodu ve dereye salmaya karar verince türkiye iklimine yasamaları zor oldugu icin ben sahiplendim aynı zamanda evimde kedi ve 2tane bülbül besliyorum ( yaklasık 2 yıldır) hayvanlara karsı sempatim cok fazla ve ben bu 2tane kucuk dostu sahiplendim ama nasıl bakıcam nasıl ilgilenicem hicbir fikrim yok internetten bulduklarım kafamdaki soru isaretlerini yokedemedi . Bugun ile 3gün oluyor onları alalı ama yemek yediklerini hic görmedim kuru alana cıkıp dinlendikleri icin özel cakıl taslarından yer ayarladım sıcak suyu saglamak icin dün ısıtıcı aldım ama sanırım yanlıs yerlestirdigim icin ısıtıcı saniyesinde kırıldı. Camdan akvaryumda bakıyorum onlara( 50 cm uzunlugunda 30 cm derinliginde 45 cm genisliginde) suanda. eselemeyi sevdikleri icin kucuk cakıl taslarından aldım ve akvaryuma koydum filtresini yerlestirdim su oldukca temiz ama tek sorun kaplumbagalarım yemek yemiyor attıgım yemler aynen kalıyor ve sularını 2saate bir evde oldugum zaman sıcak su ilave ekliyorum suları hemen soguyo bunları nasıl düzelticem 2. bir ısıtıcı almak istiyorum ama oda aynen kırılır diye korkuyorum yardımlarınızı bekliyorum . mailto:/21ngnqv.jpg