Vaepness
Yeni Üye
Merhaba, şimdi ben malasef maddi durumumuz kötü olduğu için (gerçekten kötü halde) ölüm fanusu almış durumdayım, ama bu fanus 42cm genişliğinde 29-28cm kalınlığında ve derinliği 10cm, daha yavru 4cm kabuk boyu var ve kuru maması var (markayı bilmiyorum malasef poşetde aldım kutusuyla değil), aldığımda 2.eldi o yüzden daha ucuzdu (35tl, normalde satışı yasak şu 8aydır).
Araştırdıklarıma göre bu fanusun kötü yanları
+ Soğuk algınlığı
+ Haraket-Yüzme sorunu
+ Yeterli Habitat gereksinimlerini sağlayamaması (akvaryuma kıyasla)
şimdi ailede eskiden kalma bir akvaryum var 65cm'lik, umarım onu kaparım , şimdi bu yemek yemiyor, yeni geldiği için sanırım. Suda kalıyor karaya çıkmıyor sadece taşlara tırmanıyor, kabuk yumuşaması var diye güneşlendirmeye başladım düzenli aralıklarla yapmayı planlıyorum ve güneşe alışması için (petshop'çu bunu mahzende bırakmış sanki çıldırıyorum :realmad: ) elde güneşlendiriceğim, suyunu arıtmadan alıp ısıtıp 3-4 saat bekletip koyuyorum, bu fanusu daha az ölümcül nasıl yaparım ? fanusun altında havlu var, yan taraflarına da penye battaniye sardım, :c ya biliyorum böyle durumdaysan niye aldın, petshop'ta mahzendeydi, adam 10-15dk rahat harcadı arkaya gidip alana kadar.
Turtle <3
Araştırdıklarıma göre bu fanusun kötü yanları
+ Soğuk algınlığı
+ Haraket-Yüzme sorunu
+ Yeterli Habitat gereksinimlerini sağlayamaması (akvaryuma kıyasla)
şimdi ailede eskiden kalma bir akvaryum var 65cm'lik, umarım onu kaparım , şimdi bu yemek yemiyor, yeni geldiği için sanırım. Suda kalıyor karaya çıkmıyor sadece taşlara tırmanıyor, kabuk yumuşaması var diye güneşlendirmeye başladım düzenli aralıklarla yapmayı planlıyorum ve güneşe alışması için (petshop'çu bunu mahzende bırakmış sanki çıldırıyorum :realmad: ) elde güneşlendiriceğim, suyunu arıtmadan alıp ısıtıp 3-4 saat bekletip koyuyorum, bu fanusu daha az ölümcül nasıl yaparım ? fanusun altında havlu var, yan taraflarına da penye battaniye sardım, :c ya biliyorum böyle durumdaysan niye aldın, petshop'ta mahzendeydi, adam 10-15dk rahat harcadı arkaya gidip alana kadar.
Turtle <3