Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Başladım help :c

Vaepness

Yeni Üye
Merhaba, şimdi ben malasef maddi durumumuz kötü olduğu için (gerçekten kötü halde) ölüm fanusu almış durumdayım, ama bu fanus 42cm genişliğinde 29-28cm kalınlığında ve derinliği 10cm, daha yavru 4cm kabuk boyu var ve kuru maması var (markayı bilmiyorum malasef poşetde aldım kutusuyla değil), aldığımda 2.eldi o yüzden daha ucuzdu (35tl, normalde satışı yasak şu 8aydır). 

Araştırdıklarıma göre bu fanusun kötü yanları
 + Soğuk algınlığı
 + Haraket-Yüzme sorunu
 + Yeterli Habitat gereksinimlerini sağlayamaması (akvaryuma kıyasla) 

şimdi ailede eskiden kalma bir akvaryum var 65cm'lik, umarım onu kaparım  :D , şimdi bu yemek yemiyor, yeni geldiği için sanırım. Suda kalıyor karaya çıkmıyor sadece taşlara tırmanıyor, kabuk yumuşaması var diye güneşlendirmeye başladım düzenli aralıklarla yapmayı planlıyorum ve güneşe alışması için (petshop'çu bunu mahzende bırakmış sanki çıldırıyorum :realmad: ) elde güneşlendiriceğim, suyunu arıtmadan alıp ısıtıp 3-4 saat bekletip koyuyorum, bu fanusu daha az ölümcül nasıl yaparım ? fanusun altında havlu var, yan taraflarına da penye battaniye sardım, :c ya biliyorum böyle durumdaysan niye aldın, petshop'ta mahzendeydi, adam 10-15dk rahat harcadı arkaya gidip alana kadar. 

Turtle <3

Elindeki teraryum ayarında paludaryum. En boy iyi ama yükseklik az. Eylül 15 itibariyle ısıtıcı artık şart velakin buna olmaz hava teması camını patlatır. Dediğin akvaryumu en kısa zaman içinde alman iyi olacak. Şimdiki için ribao veya roxin çelik ısıtıcı olabilir. 50 W. En azından çatlama derdi olmaz ama 6-7 cm su olmalı su üstüne çıkmamalı.

Arıtma su kullanman güzel ama ısıtma. Su mutlaka sabit ısıda olmalı. Yenilerkende emsal sıcaklıkta su kullanacaksın. Isı farkları hayvanı hasta eder.

Güneşe doğrudan çıkarma bir tane ısıtma lambası edin. Kıskaçlı veya deveboynu lambaya, lamba ne kadar kaldırıyorsa 40 veya 60 W soft armut ampul kullan. Kuru alanı 32 derece ayarında ısıtacak.

Yavru hayvanların kabuğu yumuşak olur bu darbeyi absorbe edip büyümede organların basınç altında kalmasını önler.

Açık yem kullanma. Bunlar bayat olabileceği gibi parazit yumurtası taşıyabilir. 6 cm kabuk boyuna kadar sera raffy P ve raffy I alıp kullan.

İştahsızlık yemle, hastalıkla alakalı veya yeni ortama girmiş hayvanlarda olan adaptasyon kaynaklı olabilir.

Sormak istediğin herşeyi sorabilirsin.

Cvp: Yeni Başladım help :c

aç olduğunu nasıl anlayabilirim ? herzaman aynı davranıyor ve herzaman enerjik,

8 cm kabuk boyuna kadar günde iki öğün veririz. Günlük toplam kafa hacminde zaman içinde elden yemeye alışır ama o zamana kadar önüne tek tek atar yedikçe verirsin. Yemezse yarım saat sonra alırsın bu şekilde suda kirlenmemiş olur. O öğün yemez ise sonraki öğüne kadar verme.

Enerjik olmanın artı ve eksisi var. Artısı sağlıklı ve canlı olduğuna işarettir. Diğer taraftan bu hareketlilik hayvan için handikaptır. Aldığı gıdanın tüm getirisi büyüme ve harekete gittiği için vücut yağ depolamaz. Bu hayvanın direncini düşürüp hastalığa karşı zayıf olmasına neden olur. Özellikle üşüterek akciğer enfeksiyonuna yakalanma riski yüksek olur. Yaklaşık 8 cm kabuk boyuna kadar titiz bakılması icap eder. Su 28 kuru alan 32 derecede olmalıdır. Hiçbir şekilde cereyanda kalmamalı esinti rüzgardan korunmalıdır.

şuan yavru olduğu için benden korkması normal mi? kafasını çıkartıp etrafı izliyor, ona doğru yaklaşıncada kaçıyor ve televizyon ya da pc'ye çok bakıyor sanki izliyormuş gibi ama korkmuyor oradaki görsellerden (insan, hayvan gibi ya da ışık efektlerinden)

Kaplumbağalar her boyda ani hareketler karşısında güvenli olan suya kaçar. Onun için yavaşça yaklaş. Hayvan tek ve küçükse tedirginlik daha fazla olacaktır. Tek yaşayan ve çevresinde uzun süre hareket görmeyen hayvanlarda panik atak fazla olur.

Hala yemiyor, önüne atıyorum kokluyor hatta rahat yesin diye odadan çıkıyorum yok  :/ akvaryumu aldım, akvaryumda yaşamaya başladığı zaman mı yemeye başlar ? en son tahimini olarak 1gün önce yedi o da galiba emin değilim yem dağılmış olabilir taşların arasına atıyor yemi, fıtık olur mu? kendisi kadar taşı oynatıyor

Dediğim yemleri aldın mı ? Yemi beğenmemişte olabilir.

Akvaryuma ekipman aldın mı ? Isıtıcı, filtre, kuru alan ve ısıtma lambası aldın mı ?

Yemler yoktu petshopta, internet üzerinden alıcam, diğer parçaları daha takmadım/toplamadım. Yarın biter. Lamba için uzatma kablosu çekicem ve güneşi böyle alması sıkıntı olur mu? Güneş direkt gelmiyor, yansımalar aydınlatıyor. Kum vardı akvaryumda onun içine girmeye çalışıyor ve kendisine bir alan yapıyor. Suyu az daha yükselticem rahat yüzsün diye. Foto anlaşılsın diye güneşin tam altına koydum, normalde gölgelik alan olcak şekilde koyuyorum.

ve sanırım ishal oldu ama emin değilim, yani suda sarımsı bişi var anlayamadı, akvaryuma koydum 20-30dk sonra oldu anında, fanusta da oluyordu nadiren. Ya da yemek yemediği için mi böyle?

Güneşin cam arkasından bir faydası yok direk görmesi durumunda da üşütüp hasta olma tehlikesi var. Isıtma lambası yeterli. Hayvan res değil mi ?

O dışkıdır. İshalde dışkı suda dağılır gider. Yemine göre dışkı rengi farklı olur.

res ne? ve açlıktan halsizleşti artık :/ eskiye göre bayağı yavaşladı. Önüne sebze parçası koydum (marul, domates salatalık vs küçük parçalarda) yine yemedi. Et koysam yermi bu yaşta? Evin çok daha aşağısındaki petshoptan alıcam orada vardır internetten alırsam 4-5güne gelir diyordu. Akvaryumdaki su yüksekliği kaç cm olmalı? 65uzunluk, 35yükseklik 25genişlik.

Kulak kısmı kırmızı olanlara res deriz (red eared slider)

Yavrular protein ağırlıklı beslenir. Ot, sebze yemez.

Suyu 25 cm yap ama hayvanın yorulduğunda tutunacağı yer olmalı.

Pazara veya tatil günlerine denk gelmezse, aldığın ürün stoklarında o an var ise ve ilçede oturmuyorsan 2 iş gününe gelir.

Yağsız kıymadan ağzına sığacak oranda parçayı kaynamış suya atıp bir dakika sonra çıkarıp soğutup vereceksin.

Geri