Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Başlayan

Emirhan41

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar şimdi benim eni38 boyu 27 geniliği 17cm olan bir akvaryumum var kaplumbaga hakkında herşeyi biliyorum sizin sayenizde fakat ilk akvaryum olacak ya hani direk içine dinlendirilmiş suyu koy ekipmanları tak devam mı yoksa başka bişey daha yapmam lazımmı?Size sormadan birşey yapmak istemiyorum açıkcası.

Filtre ısıtıcı kuru alan ve ısıtma lambası hariç gerek yok. Akvaryuma kumda koyma istersen. Kaçış boşluğu olacak zaten kum ile birlikte su oranı azalır. Derece almayı da unutma. Hayvanın uyurken su içinde durması lazım buna göre su içinde tutunabileceği birşeylerde olmalı filtre üstü veya ipek yapraklı sert dallı bir bitki. Sadece burnu su dışında olacak şekilde.

Akvaryum küçük dolayısıyla akvaryum üstü kuru alan yapman lazım. Dikdörtgen plastik yoğurt kabının uzun kısmının ortasından 8-9 cm kadar bir parçayı üstten aşağı doğru kes, alt kısmına dokunma sonra bunu aşağı doğru eğ. Bu rampa olacak. Bu kap ve rampada dahil tek parça halı kaydırmaz koy üstüne. Diğer yapacağın ise hayvan ufak emsal ölçüde bir bardağı ters çevirip akvaryumun köşesine koyman. Su bardağın tabanına eşit yükseklikte olsun ki çıkabilsin.

Cvp: Yeni Başlayan

Sağol abi fakat akvaryuma azına kadar su koyucam ya hayvan boğulmaz değilmi küçük ya?

Ve kuru alanı nasıl akvarymun üstüne sabitlicem?

Ağzına kadar su koyarsan hayvan kaçar biraz boşluk olmalı. Yoğurt kabını kullanırsan akvaryumun kısa kenarına paket bandından bir tane yapıştırsan yeterli gelir sanırım. Yada dolap köşesine akvaryumu koyup kuru alanı o köşede sabitle.

Cvp: Yeni Başlayan

Sağol abi boşluğu kaç cm yapıyım?

Abi akvarymun kenarına koyulan bardağı anlamadım? Ben biraz kalın kafalıyımda abi.

Boşluk 4 cm kadar olsun. Bardak akvaryum içine üstüste taş dizmek yerine. Büyük bardağı ters çevirip koyarsın. Yada kavanoz ama hayvan çıkabilmeli.

Geri