Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Başlayana Yardım

Mscn45

Bronz 5 Üye
Merhabalar ben 2 hafta önce bir adet kırmızı yanaklı kaplumbağa aldım , evimde bulunan 15-20 litrelik akvaryuma içinde ufak bir adet motoruyla beraber arkadaşı oraya yerleştirdim , kuru alan ve silis kum ekledim . Şuanlık gayet iyi gibi gözüküyor rahat rahat yüzüyor (3,5 santim).

Yem ve takviye olarak Tetra repto min sticks+Pet family adlı bi markanın ufaklı yemlerinde veriyorum. Ekstra olarak Crystalpro aquatics 'in kalsiyum ve multi vitaminini kullanıyorum 

İhtihacı olarak Isıtıcı.daha büyük bir akvaryum, cam içi derece,kuru alan için ampul gibi malzemeler var biliyorum ama 

Bu malzemelerin yerleştime , belirli markaların ürünleri tavsiyesi , nasıl bi akvaryum almam gibi tavsiye ve fikirleri danışmak konuşmak için yazıyım dedim.

Foruma hoşgeldin. Akvaryum ne kadar büyük olursa kullanma süresi ve ekipman yenileme maliyeti o kadar az olur. Şu aşamada 50-60 litrelik bir akvaryum 1-1,5 sene; 80 litrelik 2-3 sene; 100 litrelik 4-5 sene 140 litre ve üstü ömürlük gider. Ömürlüğü özel yaptırırız. Kalın camdan. Hayvan büyüdüğünde kabuğu kalınlaşır. Kuru alandan hızlı indiğinde ya da su içinde paniklediğinde cama sert çarpıp kırabilir. Hazır akvaryumlar 6 mm kalınlığındadır bu hayvana dayanamayacağı gibi akvaryum üstü kuru alanı da ağırlığı nedeniyle kaldırmaz.

Bu yazdığım süreler hayvanın sağlıklı gelişim göstermesi durumundaki sürelerdir. Ortam kalitesi, kullanılan yemler ve hastalık süreci boy uzamasını etkiler. Hasta olan hayvanda boy uzaması durur.

Isıtıcı lamba ve su ısıtıcı öncelikli alacakların bunlar hayvanın hastalanmaması açısından gerekli ve elzem malzemelerdir. Lambada kıskaçlı veya deveboynu kullanabilirsin. Ampul eski tip armut ampul olacak soft olması tercih sebebi. Bu konu için aydınlatma bölümü öne çıkan konuları incelemen iyi olur.

Isıtıcı ve filtre için akvaryumu belirlemen gerekiyor. Bunlar akvaryum hacmine göre değişkenlik gösterir.

Yemde sera raffy P ve sera raffy I'da al. Repto yosun içerikli protein yemdir. Yavrular fazla sevmez normalde 6 cm kabuk boyu sonrası veririz. Diğeri makbul bir yem değil ama vermeye devam et. Bitince tekrar alma.

Bu konuyu da incelemen iyi olur.
mailto:/forum/konu-slider-turu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu.html

Cvp: Yeni Başlayana Yardım

Hoşbulduk , bilgilendirme için teşekkür ederim , kullandığım vitaminle kalsiyum iş görür mü acaba ? .
Akvaryumu geliştirdikçe burdan belirtirim fikir alışverişi olmuş olur

Kalsiyumu şu aşamada kullanma. 6 cm kabuk boyuna kadar kalsiyum takviyesi yapmıyoruz. Bu dönem kabuğu esnek yapıda olmalı.

Vitamini ne şekilde kullanıyorsun ?

3 Günde bir 1-2 damla olarak kullanmamı söyledi aldığım petshop

Haftada bir bir stick yemine bir damla damlatıp elden ver.

tamamdır

Uygun fiyata akvaryum bulduğum için şuanlık akvaryumumu büyütüyorum ömürlüğe geçesiye kadar , şuan kullandığım ufak iç filtre si yeni de yetersiz kalacağı için ne tür bi filtre almayalım ?

Geri