Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Başlayanlar İçin Tüm İhtiyaçlar

Aslınabakarsan

Yeni Üye
Merhabalar, bir hafta önce 2 küçük kaplumbağa satın aldım.
Akvaryum teçhizatı konusunda kafam çok karıştı.

Su ısıtıcı, İç Filtre, UV ışık ve kuru alan için kaya edinmem gerekiyor. Bir çok site ve forumda da başlım gezdim ama markalar ve ürünler konusunda emin olamadım.

Bahsettim gerekli ekipmanları marka isim ya da en iyisi link ile hem bebeklik hem yetişkinlik döneminde yeterli olacak şekilde iletebilecek biri var mıdır?

Foruma hoşgeldiniz.

Akvaryum minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider.

Uvb ışığa şu an gerek yok 7-8 cm kabuk boyu sonrası kullanırsınız. Bu süreçte gereksinimini yemlerden karşılar.

Yem olarak tropical axolotl ve sera, tetra, dajana markalardan birinin gammarusunu alın. Stick yem sabahları gammarusu akşamları verin. Kabuk boyu 6 cm'yi geçince ek yemler alacaksınız.

Isıtma lambası kullanıyoruz. Bu konuda bilgi verdim.

Kuru alan kaya olmasın. Hayvan soğuk alır. Bu konuda alternatifler mevcut.

Filtre ve su ısıtıcı akvaryum ölçüsüne göre belirlenir.

Isitici kaç watt almalı? Filtre öneriniz nedir? 2 kaplumbaga icin ideal akvaryum olcunuzu merak ettim bir de. Çok teşekkürler

Filtre ve su ısıtıcı akvaryum ölçüsüne göre belirlenir.
merhabalar cem bey, biz akvaryumumuzu aldık. su ısıtıcı ve filtre markası önerebilir misiniz acaba? bide silis kum alınacak değil mi? onlarıda temin edelimde yerleştirelim yeni evine

Akvaryumun ölçüsü nedir? En boy uzunluk

Su ısıtıcıyı 100 watt alın. Tetra ht olur. Tam batar. Emniyet korumalı kaliteli ısıtıcılarda en ucuz olanıdır. 100 litre üstü su ısıtabilir. Yani ileri dönükte kullanabilirsiniz.

Birde roxin ve ribao marka çelik ısıtıcılar var. Bunlarda 100 litreye kadar ısıtır.

Filtrede sunsun hj732 uygun ama ileri dönük hj752 daha iyi olur. Debiyi ayarlarız savurmaz fazla. Yatay konumlandırılabilir.

Su ısıtıcıyı 100 watt alın. Tetra ht olur. Tam batar. Emniyet korumalı kaliteli ısıtıcılarda en ucuz olanıdır. 100 litre üstü su ısıtabilir. Yani ileri dönükte kullanabilirsiniz.

Birde roxin ve ribao marka çelik ısıtıcılar var. Bunlarda 100 litreye kadar ısıtır.

Filtrede sunsun hj732 uygun ama ileri dönük hj752 daha iyi olur. Debiyi ayarlarız savurmaz fazla. Yatay konumlandırılabilir.
cem bey şimdi civardaki petshopları gezdiö hemen temin edebilmek adına bana filtre için şunu söyledi hepsi kaplumbağa balık gibi değildir filtreyle temizlenmez ve doldurur hemen ve sürekli suyu değiştirmem lazımmış, bide civarda satılan ısıtıcılar genelde 50 lik ayrıca sizinle ampuller hakkında da görüşmüştük kaç gündür civardaki eski dükkanları gezdim fakat bulamadım malesef ısıtıcı lambadan

Onlar kaplumbağaların akvaryumda yaşayabileceğinin farkında değiller.

Suyu sürekli değiştirme sağlıklı değildir hayvanı yıpratır. Kaplumbağalar balıklara göre bir tık daha kirletir bu doğru. Onun için balıklara göre olan filtrenin bir tık üstü güçte filtre alırız. Küçük filtreler işe yaramaz.

İnternetten ısıtıcıya bakın. Onların sattıkları ürünler genelde alt seviye ısıtıcılar. Bunlar tam batmayabilir ve camları standard camdır. Çalışırken hava teması olursa patlarlar.

Ampul için başka yerlere bakın. İnternette fahiş fiyatlara satıyorlar. Hesaplı da bulunuyor ama araştırmak lazım.

Onlar kaplumbağaların akvaryumda yaşayabileceğinin farkında değiller.

Suyu sürekli değiştirme sağlıklı değildir hayvanı yıpratır. Kaplumbağalar balıklara göre bir tık daha kirletir bu doğru. Onun için balıklara göre olan filtrenin bir tık üstü güçte filtre alırız. Küçük filtreler işe yaramaz.

İnternetten ısıtıcıya bakın. Onların sattıkları ürünler genelde alt seviye ısıtıcılar. Bunlar tam batmayabilir ve camları standard camdır. Çalışırken hava teması olursa patlarlar.

Ampul için başka yerlere bakın. İnternette fahiş fiyatlara satıyorlar. Hesaplı da bulunuyor ama araştırmak lazım.v

verdiğiniz ısıtıcı markalarına baktım tetra en yaygını olanı ondan alacağım, fakat kuru alan olarak içine yapsam borulardan suyu çok doldurmasam olur mu acaba yani bu 15 cm doluluk olsa çünkü diğer türlü beni biraz zorlayabilir temizleme bakımından. bugün kumları yıkayıp koyacağım içine dün onları aldım birde ampul buldum bi elektrikçide max point marka 28 watt, 100 w önerdi satıcı ama o yakar belki diye almadım açıkçası bide 100 lük olanı güvercinlere kullanıyorlarmış öyle söyledi. bugün su ısıtıcısı ve filtre siparişi vereceğim. ama akvaryuma hangi suyu koymalıyım içme suyu daha iyi olur diye okumuştum bir yazınızda. başka hangi ekipmanları temin etmeliyim almışken hepsini alıyımda hızlıca gelsin, hayvancağızda mutluluğa kavuşsun

ampul olarak bunu aldım ısıtıcı

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 13
28 watt olur. Biraz daha yakından konumlandırılır. Derece ile ölçersiniz.

Bu 25 cm olan yükseklik mi boy mu?

Kum 2 cm'yi aşmasın sudan gider. Kalanı kurutup saklayın.

Filtreyi sunsun hj752 alın. Bunda şelale boru var onu takınca su yukarıdan akar. Bunlar şimdilik yeterli.

Haricen mavi pompalı dip sifonu alabilirsiniz. Akvaryum kepçesi olabilir. Kumdaki büyük kir ve dışkıları kumu eleyip alabilirsiniz. Eni 10 cm olanlar yeterli.

cem bey 25 cm olan eni, genişlik 50 boy 35.

suyu komple dolurmasam olur mu içine konumlandırsam o su borularıyla yapılan kuru alandan olur mu ?

En az 15 cm su derinliği olmalı. 2 cm'de kum payı desek 17 cm olur. 1 cm kuru alan payı desek 17 cm kaçış boşluğu kalır. Bu yavru hayvan için yeterli bir yükseklik.

Geri