Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Başlayanlar İçin

meritiko

As 3 Üye
Kaplumbağa beslemeye yeni başlayan arkadaşlar için güzel bir video.Neler almanız ve akvaryumu nasıl dizayn etmeniz hakkında...

[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4G_5Gy-1uC4&feature=related[/video]

Cvp: Yeni Başlayanlar İçin

Teşekkürler paylaşım için .
Evet avrupada bu şekilde online set satımları yapılmakta ayrıca yine online her türde kaplumbağa satımı yapılmakta.

Isıtıcıyı göremedim ben ekleyelim. Isıtıcı hayati önem taşır. :)

Qeswirt' Alıntı:
Isıtıcıyı göremedim ben ekleyelim. Isıtıcı hayati önem taşır. :)

Hocam dikkatiniz güzel fakat bu kaplumbağa bizim beslediğimiz Kırmızı Yanaklı Kaplumbağa değil bu kaplumbağa Sarı karınlı kaplumbağa dediğimiz bir tür .

Bu türler 22-27 °C arasında bakılabilir doğal ortamları bu şekildedir , bu yüzden ısıtıcıya pek gerek yoktur .

Teşekkürler.

Teşekkürler. En yakın zamanda alıyorum :)

bazı özel uvb lambaları var baya güneş gibi ısıtıyor elinizi önüne koyarsanız hissedersiniz, ben onlardan aldım ısıtıcıya gerek kalmadı, kışın ev sıcak oluyor zaten o bakımdan ben şanslıyım ama genede ısıtıcım hazırda bekliyor

2kaplan' Alıntı:
bazı özel uvb lambaları var baya güneş gibi ısıtıyor elinizi önüne koyarsanız hissedersiniz, ben onlardan aldım ısıtıcıya gerek kalmadı, kışın ev sıcak oluyor zaten o bakımdan ben şanslıyım ama genede ısıtıcım hazırda bekliyor

Emre bey hem siz yanlis yapiyor hemde insanlari yanlis yonlendiriyorsunuz. Uvb lambalar gunde en fazla 3 saat acik kalmak zorunda 3 saat acik kaldiginda suyu isitti diyelim ( ki sabit sicaklikta tutmasi imkansiz) geri kalan saatlerde ne olacak ? Ayrica ne kadar sicak bir yerde yasiyor olursaniz olun isitici takmak zorundasiniz. İki sebepten dolayi;
1- Geceleri evinize gunes dogmuyor. Gece-gunduz sicaklik farki kaplumbagalari hasta etmeye yeter.
2- En onemlisi sicakligin SABİT olmasidir. 2-3 derece oynamalar bile kaplumbagalari hasta eder. Sicakligi isitici disinda ASLA sabit tutamazsiniz.

Zaten bir kaplumbaganiz hasta. Lutfen su isitici takmama merakinizdan ve insanlari bu konuda yanlis yonlendirmekten vazgecin. Sizde kaplumbagalarinizin iyiligi icin isitici takin.

yaz için bir şey demiyorum ecem hanım, zaten hava 38 derece suyu 29 da sabit tutmaya çalışıyorum.. 3 saat doğrudur ona bir şey demiyorum ama kışları bizim evimizin sıcaklığı sabit: 24 derece, bu nedenle suda 24 derece olucaktır, uvb lamba yeterli olur diye düşünüyorum ama belirttiğim gibi ısıtıcım yedekte hazır..
muharremex'i bu yaz aldım zaten hasta geldi ve bu sözleriniz beni kırdı, zaten yanlış yapıyorsunuz diye: 38 derecede ısıtıcıyı nasıl kullanırım? yazımı tamamen okursanız ne demek istediğimi anlarsınız: bizde kalorifer var, ev sıcaklığı sabit kışları, insanları yanlış yönlendirme demişsiniz; benim durumum ortada, böyle bir şey varsa gerek yok, önemli olan suyun ve havanın sıcaklığı; benim amacım suyu 29 derecede tutmak, bunun için gerekirse ısıtıcı kullanırım..
ayrıca ecem hanım, ısıtıcı takmama huyunuzdan vazgeçin demişsiniz, bu kadar kısa süredir tanıdığınız biri için için ön yargılı bir söz olmuş.. iyi forumlar

Amacım sizi kırmak değil doğruya yönlendirmek Emre bey.
Sizi tanımıyorum evet ama yorumlarınızın çoğunda ısıtıcı takmayacağınızı belirttiğiniz için söyleme gereği duydum.
Kırdıysam özür dilerim fakat niyetim yalnızca sizi uyarmak.
Bakın sıcaklık 38 derece iken suyunuz 29 derece. Demişsinizki kışın 24 derece hava, su 24 derece. Burada sizde de bir yanlışlık yok mu? Hava sıcaklığıyla su sıcaklığı aynı değildir anlatmak istediğim bu. Sizin verdiğiniz örnekle hareket edersek, kışın su sıcaklığınızın 15 derece olması gerekmiyor mu ?
Sizden bir ricam olacak geceleri su sıcaklığını ölçmeniz mümkün mü ? Mesela bugün ?
Belkide ben yanılıyorumdur. Geceleri suyun soğuduğunu düşünüyorum. Fakat gece derecenize bakıp beni bu düşüncemden kurtarabilirsiniz.
Dediğim gibi ava kışın 24 dereceyse ısıtıcı takmak zorundasınız. Yavru kaplumbağalar için 24 derece düşük. Ki zaten kışın 15 derece olması gerekiyor suyunuzun.
Kırdıysam tekrar özür dilerim ama niyetim yalnızca doğruya yönlendirmek, yanlış düşünüyorsamda bunu siz değiştirebilirsiniz.

olay şu aslında: biliyorsunuz ki fizik kanunlarına göre, bir ortamdaki suyun sıcaklığı bir süre sonra ortam sıcaklığına gelir.. ben yazları suyu soğutuyorum, 28-29 a çekmeye çalışıyorum.. kışları ise: bizim ev ameliyathane gibi sabit sıcaklıkta oluyor ecem hanım; 24 derece. bende uvb nin yeterli olucağını düşündüm 28 e çıkarmak için ama ısıtıcım hazır şuan duruyor, onu takıp 28 e çıkartabilirim. bu gecede ölçerim sorun değil ama suyun sıcaklığı zor değişiyor ben uvb yi 7-9 arası çalıştırdığım için suyun sıcaklığı 32 ye çıktığı oldu gerçi bir gündür kullanıyorum ama olsun. dün akşam kullandım ilk defa. ama siz bu konularda daha deneyimlisiniz, büyüğümsünüz.. tabiki sizin dediklerinizi uyguluycaz. ben sadece bir alternatif sundum sizlere.. forumda ısıtıcı takmıycam gibi bir şey söylediğimi hatırlamıyorum ama söylediysem havanın sıcaklığındandır başka bir amacım yoktur yani

Anliyorum dedigim gibi amacim asla sizi kirmak degil.
Kisin rica ediyorum isitici takin. Hazir elinizde varken kullanin iste yahu :)
Yaz konusunda haklisiniz ama kisin uvb lambayla isitmaniz cok sagliksiz olacaktir.

tamam tamam kullanıcam bu kadar ısrar ediyorsanız vardır bir bildiğiniz ecem hanım :) :) çok teşekkürler..
muharremex baya iyileşti şuan: durumu kötüydü ama akciğer enfeksiyonunu atlattı büyük ihtimalle, gözleri hala hasta ama canlandı yüzüyor artık çok saolun :)

Cok sevindim Emre bey :)
Tek sorun gozleri olsun o iyilesir. İlac tedavisi yapiyor musunuz ?

terramycin kullanıyorum her gün sürüyorum 25 dk civarı kuru bir yerde bekletip karantina bölgesine alıyorum. onun suyunu her gün değiştirip ilaçlıyorum, her gün 2 saat güneş ışığı, suyunun sıcaklığı 30 derece.. karnı pembeleşmişti ama şimdi baktım %70 oranında gitmişler. sol gözü bariz şekilde iltihaplanmış, babam bu ilacı verdi bende bunu kullanıyorum: sağ gözüde hafif iltihaplı gibi onada sürüyorum.. ölcek gibiydi hiç hareket etmiyordu şimdi maşallah koşturuyor iyileşiyor giderek çok saolun ilginiz için

akvaryum için uvb lambalarını ne zaman açıyım saat kaçtan kaça?

Emre bey bu hastaliklar hic basima gelmedi ama tecrubeli arkadaslarla konustugumda terramycinin yalnizca zaman kaybi oldugunu soylemislerdi. Cogu terramycinden sonra gentagut adindaki damlaya gecmisler. Hem agizdan hemde gozden kullanmislar. Buyuk oranda iyilesme olmus. Bence gentaguta gecerseniz iyilesme sureci hizlanacaktir. Zaten bayagi iyi bir ortam hazirlamissiniz, gentagutta isin icine girerse cok iyi olacagini dusunuyorum.

Uvb lamba konusunda dogayi taklit etmekten yanayim. Yani gunes hangi saatlerde yogunsa ben o saatlerde aciyorum. Oglen 1-3 arasi daha uygun sanirim.

çok teşekkürler gentagut'u öğrendiğim iyi oldu bilmiyordum babama haber veriyim hemen getirelim.. 1-3 arası, hemen gidip açıyorum saolun :)

Merhaba,

Ben de yeni başlayacağım ama video açılmadı. Yarın almayı düşündüğüm için acil tavsiyelerinizi bekliyorum. Daha önce 2 sene kadar Betta besledim ama tabiki kadehte ya da fanusta değil hak ettikleri gibi geniş bitkili bir akvaryumda besledim. Kaplumbağamı da hazır satılan ticari amaçlı içi plastik dolu adada beslemek istemiyorum. Sormak istediklerim genel olarak:

1) Alırken tek mi almalıyım yoksa çift halinde mi? Ben aslında tek beslemek istiyorum ama sıkılma durumları oluyor mu?
2) Dikdörtgen 20x10X10 bir akvaryum düşünüyorum ama başka ne ebatlarda önerirsiniz?
3) Isıtıcı bence olmazsa olmaz bunun yanında bir de havalandırma gerekir mi?
4) Alırken hastalık açısından nelere dikkat etmeliyim, yavru mu almalıyım? Sağlıklı bir kaplumbağa genel olarak nasıl olur, balıklardaki gibi ayırt etmesi kolay mıdır?
5) Yem olarak ilk etapta ne almalıyım?

Bunlara ek tavsiyelerinizi de beklerim. Forumu daha detaylı incelemek isterdim ama yarın alacağım için vaktim de olmadı.

Ilk olarak acele edip yarin almaya gerek yok bunu soyleyeyim
Bu konuyu okursaniz butun bilgileri almis olursunuz baska birsey incelemenize gerek kalmaz
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Simdi sorularinizi cevaplayayim

1-Kaplumbagalarda sikilma yoktur zaten sosyal canlilar degildir iki hayvan almanin avantaji birbirlerinden gorerek kasinma kuru alana cikma bunlari ogrenirler

2-O ebatta akvaryum fuzuli masraftir yaramaz tek kaplumbaga alacaksaniz kendi kucuk akvaryum olcum 90*55*55 iyidiri tabi yaptiracaksaniz bu boyutta bulabilirsiniz olmadi attigim konudaki gibi yavrularda en az 50 litre su gerekiyor

3-Isitici zaten elzem ekipmandir bu konu biraz eski burada bahsedilen karma ampuller fiyat olarak yuksek olmasinin yaninda %7 UVb isini veriyor yani kaplumbagalara uygun degil zaten suyu mumkun degil isitmaz o ayri zaten 24 derece olsa bile ev isisi hadi diyelim su isisi buda uygun degil

4-Hangi ildesiniz bilmiyorum yanliz sitede mevcut bir benim birde baska uyenin sahiplendirme konusu var guncel almak yerine buradan sahiplenmek daha iyi olacaktir alirken bakilacaklar hareketli olmasi gozunun parlak olmasi mantari andiran beyazliklar olmamasi ancak dedigim gibi sahiplenmek yerine almak pek dogru olmaz bence

5-Raffy p tetra jbl tropical veya sera raffy gammarus bunlar ilk etapta yeterli ekstra olarak jbl rugil ve reptomin baby alinabilir

Foruma hosgeldiniz

Teşekkürler bilgiler için. Ankara'danım ben. Sahiplenme tabiki daha iyi olur. Bunun için ne yapmam gerekiyor?

Ben istanbuldayim ama su linkteki uye ankaradan sahiplendiriyor ozel mesaji actirip kendisiyle iletisime gecebilirsiniz
mailto:/forum/Konu-res-kaplumbaga-sahiplendirilecektir.html

Geri