Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Başlayanlar İçin

Cvp: Yeni Başlayanlar İçin

50 litre maalesef saglayabilecegim bi alan degil. Acikcasi akvaryumculuktan yorulmusken kaplumbagada daha az su diye dusunmustum. Peki az su Ile bakabilecegim bi kaplumbaga tipi var mi, buyumeyen Cins vs? Ya da 50 litrenin altinda kaplumbagaya cok mu eziyet olur, betta forumlarinda fanusa cok karsi cikmistim olmasi gereken akvaryumdu. Su kaplumbagasinda da ayni durum mevcut mu yoksa daha toleransli mi?

Hiçbir tolerans yok. Tıpkı balıklar gibi derin sularda rahat rahat yüzmeleri gerekir. 50 lt bir yavru kaplumbağa için verdiğimiz en az olması gereken miktardır. Yetişkin kaplumbağa en az 100- 150 lt suda olmalıdır.
Bu ölçülerin altı hayvanın büyümemesine sebep olur. Bu da onlara eziyet ettiğimiz anlamına gelir bence.

Ebat olarak büyümeyen az suda bakılan su kaplumbağası türü açıkçası bana pek mantıklı gelmiyor ama varsa arkadaşlar yazar. Şöylede bir durum var RES haricinde farklı tür zaten ülkemizde temin edemiyoruz.

Farkli ve daha az su gerektiren turler fakat bu su miktari yani az dedigimiz bize degil yabanci sitelere gore az cunku o sitelerde bir yetiskin disi res icin 100 gallon (370litre) iki es (bir disi bir erkek) icin 125 gallon (450litre) su gerkiyor yani burda soyledigimiz rakamlar zaten en minimum yani

Ancak ABD den razorback musk getirtebilirseniz ona yavru iken 30 lt suda, erişkin iken 80 lt suda bakabilirsiniz. Buda en minimum. Bu hayvanda temin edilmesi imkansıza yakın bir tür. Aslında her açıdan çok mülayim bir hayvan ama işte gelmiyor. Slider yani ülkemizde satılanlar için Ali Sarp gerçek şartlara değinmiş, ama ülke şartlarımızdan ötürü biz biraz daha yapılabilir miktarlar söylüyoruzki en azından hayvan yaşasın.

Abi turun adini aradim aradim bulamayinca yazmadim sadece var dedim :)
Diyorum cami gibi biseydi (mosque) ikiside ayni okunuyor ya

Alisarp' Alıntı:
Abi turun adini aradim aradim bulamayinca yazmadim sadece var dedim :)
Diyorum cami gibi biseydi (mosque) ikiside ayni okunuyor ya

Bende senin aklına ismi gelmeyince yazayım dedim :) Razorback musk türlerinin içerisinde ayrıca küçük. Ki musk türleri zaten küçüktür.

Geri