Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni bir akvaryum sorunsalı

ulascanozan

Bronz 5 Üye
Tekrardan merhabalar. Ben yakın zamanda kaplumbağamın hastalığı nedeniyle başlık açmıştım, sağolsun Cem abi çok yardım etmişti ve bana Eylül ortasına kadar bir akvaryuma geçmem gerektiğini söylemişti.

Cem abi senin verdiğin ölçüleri (80*35*45) camcılarda sordum 150-160 lira civarı bir fiyat belirlediler. Maalesef bu benim diğer kalemleri de ekleyince kısa dönem için pahalı. Onu yaptırmak yerine petshoptan 65*25*35'lik bir akvaryumu 85 liraya aldım. 1 hafta içinde değiştirebilmek güvencesiyle. 80 cmlik akvaryumun fiyatını da 120 lira olarak belirlemişti. Belki bütçemi zorlarsam o boyutlardaki bir akvaryum ile değiştirebilirim. Hatta silis kum, ısıtıcı ve iç filtreyi hemen alabilirim ancak Eylül sonunda yaşadığım şehirden gideceğim için iyi bir dış filtreyi yetiştiremem. Açıkçası ömürlük olmasını isterdim ancak öyle bir akvaryumun şimdilik belki de dış filtreye ihtiyacı olmayacak bu akvaryumun yanında çok daha masraflı olabileceğini okudum. Ve aynı zamanda ailemin suyunu çok fazla değiştirmek zorunda kalmayacağı bir sistem istiyorum. Çünkü boyut arttıkça tahammül seviyeleri düşüyor gibi hissediyorum. Nasıl temizleyecekleri konusunda endişeliler. Aslında dolaylı yoldan da olsa bu bütçem ile ilgili bir sorun ancak paradan daha büyük bir sorun. Çünkü aylarca onlar bakacaklar. Bakamazlar ise bunca emeğim boşa gidebilir. Kafam gerçekten karışık.

Sizce bu akvaryum bana kaç yıl yetebilir? En azından 2,5-3 yıl idare edebilir mi? Aldığım fiyat teklifleri uygun mudur? 80 cm'lik bir akvaryum alırsam dış filtre elzem midir? Cem abi başta olmak üzere, ne yapmam gerektiği konusunda bir fikri olan tüm arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

Hayvan ufak ve tek bu bir sene çok rahat götürür. Ailen bakacak ise silis alma. Temizlemesi zor gelir. Taban boş dursun en azından sen gelene kadar.

Isıtıcı, kuru alan, iç filtre, ısıtma lambası, jbl veya sera cam iç derece bunlar öncelikli alacakların.

Yemleri al. Ne ölçüde vereceklerini göster. Birer kutu yedekte alabilirsin. Skt 2019 yada 2020 olacak.

Bu akvaryum için iç filtre 600-650 lt/h debi de olacak. Pervane mili seramik bulursan tercih et. Seramik korozyona uğramaz aşınmaz ama narindir zorlamaya gelmez kırılır. Şelale boru aparatı ve bundan önemlisi hava kabarcığı veren tipte olması önemli. Temizlerken haznesine maşrapa yada poşet geçirip fiş çekilerek filtre dışarı alınır. İçindeki pislik suya akmaz. Duruma göre haftada bir veya iki defa temizlersin.

Dış filtrenin ömürlük haricinde alınmasını doğru bulmuyorum. Çöp oluyor. İç filtreyi ömürlükte sudaki uçuşan derileri toplamada yine kullanıyoruz.

Akvaryum ne kadar büyükse kirlenme oranı o kadar az olur. Hayvana yemi ölçüsünde ve yedikçe tek tek verin. Bu şekilde kırıntılar fazla dağılmaz çok dışkılama yapmaz. Büyüğü 120 liraya indirdilerse onu al.

Bir tane kepçe alırsın dışkı olduğunda bununla yavaşça alırsın. Resun marka mavi pompalı dip sifonu (süpürgesi) al. Bununla tabandaki pislikleri çekip kovaya boşaltırsın. Bu tip kısmi su değişimleri su kalitesinin süresini uzatır.

Su değişimleri mutlaka emsal sıcaklıktaki su ile olacak bunu söyle. Akvaryum ile ilgili işlemlerde mutlaka ısıtıcının ve filtrenin fişini çeksinler.

Lambaya zamanlayıcı da al. Kendi açılıp kapanır. Yalnız elektrik giderse zamanlayıcı durur, yeniden ayarlamak gerekir. O ayarlamayıda göster.

Cvp: Yeni bir akvaryum sorunsalı

80 cm'lik akvaryum ile değiştirirsem iç filtrenin kapasitesi ne olmalı? Bide internet üzerinden sipariş edeceğim için pervane milinin seramik olup olmadığını anlayabilir miyim? Genelde ürünlerin açıklamaları eksik oluyor.

Resimde kutusu gözükürse orada ceramic mile diye yazı yazar. Jeneca marka bu tip ama piyasadan kalktı artık. Çok kaliteli değil ama iş görür.

650-720 lt/h civarı yeterli olur. Fazlası çok sirkülasyon yapıp hayvanı uçurur.

Ben 80*30*42'lik akvaryumu aldım. Ona göre de iç filtre bakmaya başladım. Jeneca markasını ancak yurtdışından getirebilirim sanırım. Piyasada yok gibi. Şelale aparatı hemen hemen hepsinde var sanırım ama hava kabarcığı verip vermeyeceğini nasıl anlayabilirim bilmiyorum. Yerine önerebileceğiniz bir marka var mı? Ya da Eheim gibi iyi markaların ikinci elini almak nasıl bir fikir?

Yurtdışından getirmeye değecek kadar kalite bir mal değil değmez. Petshopların tozlu raflarında kalmış olabilir ama 40 tl'den aşağı vermezler.

Hava veren modellerin su çıkış borusu üzerinde serum hortumunun gireceği ufak 1 cm'lik plastik çıkıntı var. Bunu lastik tapa ile kapıyorlar. Baktığında görürsün. Netten bakıyorsan açıklamasında da yazar.

Eheim 2010 o akvaryuma uygun ama şahsen kullanmadım. Beğenende var şikayet eden de. Balıklara göre kaplumbağalarda kir potansiyeli daha yüksek. Dolayısıyla balık besleyenlerin memnun kaldığı bir filtre kaplumbağalarda aynı memnuniyeti sağlayamayabilir.

İkinci ellerde sıkıntı çıkabilir. Süngeri eskimiş ve yıpranmış. Vantuzlar sertleşip yalıtkanlaşmış olabilir. Pervanede aşınmaya bağlı yalpalama ve buna mukabil gürültü düzeyi yükselmiş olabilir. Veya hiçbir sıkıntı da olmayabilir bu biraz şans işi.

Fiyatlarına genel bir baktım. Bayağı uçmuş. Filtreler bölümünü incele orada arkadaşların deneyimlerine bak. Alacağın filtre boyda 25 cm'yi aşmasın.

Geri