Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeni doğmus herhalde bakın bir

Memokaptan

Yeni Üye
Katılım
24 Tem 2013
Mesajlar
10
Beyler yeni bi kaplum. alıyım dedim. yeni doğmus buldum kacak gelmisti sanırım üstünde yeşil yeşil desenler var ve göz ve boyun cevresinde beyaz beyaz sanırım deriler var bunları sürekli kasıyor acaba yeni doğduğu icin mi yoksa hasta mı lardım pls :rolleyes::shuriken:
 
Cvp: yeni doğmus heralde bakın bi

resim görmeden net bir şey söyleyemem. ama yeni doğanlar narin yapıda olurlar. deri ve kabuk zamanla kendine gelir. bu plesanta sıvısı da olabilir.
 
Cvp: yeni doğmus heralde bakın bi

yarın atıyım buraya saat 12 gibi konuyu takip ederseniz . yani mantar olsa bacaklarından başlar bu arkdas 2 gün önce gözlerini acamıodu sabah yüzü acılmıstı rahatca görebiliyordu soyulmustu yüzü acaba oda bi kalıntı olabalir diye düşünüyorum yarın fotoyu atarım 12 gibi takipte kalınız tşekkürler.
 
Cvp: yeni doğmus heralde bakın bi

o zaman doğarken üzerinde bulunan koruyucu deridir. bu şekilde yumurtada büyürler ve göbek bağlarıyla plesanta sıvısından beslenirler. kum içinden çıkarken bu kaplama sürtünerek sıyrılır. ve derisinin tahriş olmasını önler. örnek olması açısından da resim faydalı olur.
 
Cvp: yeni doğmus heralde bakın bi


http://u1308.hizliresim.com/1d/f/rfctv.jpg

buda 2

http://u1308.hizliresim.com/1d/f/rfcuj.jpg

kabugundaki beyaz leke dün akşak yoktu geleli 2 gün oldu septi mi acaba ?
 
Cvp: yeni doğmus heralde bakın bi

mantar olmuş, forumda tedavi yöntemleri var.
 
Cvp: yeni doğmus heralde bakın bi

arkadasım ben uzmana soruyorum dier hayvanda yok belliki bu hayvan yeni doğmus sadece boynunda var mantar olsa kabuuğnda ayağında olur bu baska bi şey lütfen bu konuda uzman birinin yorum yapmasını rica ediyorum


ve bu arada ilk fotodaki biraz daha yetişkin olan kaplumbağanın sırtındaki kurulukmus gecti yani 1. foto iptal ..
 
Cvp: yeni doğmus heralde bakın bi

Sefa da konulara hakim ve bilgili bir arkadaşımız.

Benim gördüğüm hayvan beklediği yerde bir takım maddelere maruz kalmış gibi. Umarım jel sürmemişlerdir.
 
Cvp: yeni doğmus heralde bakın bi

mehmet, mantarın ayakta olması zorunlu değil bir noktada bölgesel olarak çıkabilir. sonradan yayılma yapar. birinci için her ihtimale karşı kabuğun sadece o bölgesine ıslatılmış diş fırçasına sofra tuzu döküp ovala birkaç dakika sonra kaptaki su ısısında su ile yıka. diğeri kafa üstünde kabuklaşmış deri parçaları gibi duruyor ama bu ve özellikle burun mantar intibası bıraktı. burun tedavisi biraz zor veterinerlik durum söz konusu ama önereceğim kafa üstüne tuz oranı yüksek sulu çözeltiye kulak pamuğunu batır ve kafa üstüne yavaşça sür. bu şekilde pullanmış deriyi ne kadar alabilirsen kar. yalnız burun kısmı konusunda nasıl bir yöntem izlenir o konuda çekinceliyim. göz ve ağıza tuzlu suyun kaçması riskli. burun için kulak pamuğunu tuzlu çözeltiye batırdıktan sonra parmaklarınla suyunu sıkıp kafadan buruna doğru bastırmadan sürt. her ihtimale karşı bir kaba da su koy göze, buruna kaçarsa hemen o suya batırır yıkarsın. ama bir veterinere göstermekte fayda var. mantar ihtimali için her işlem sonrası elini bol sabunla yıka.

bir an önce bir akvaryumda almalısın. o kaplara ölüm kabı deriz. bu hayvanların yaşamını kısıtlar gelişmeleri için akvaryum gerekli malzemedir ve yanında diğer ekipmanlarda. kuru alan ısıtıcısını 10-12 saat açık tut. kurutacağı için bu da mantara karşı olumlu netice verir. kabı da tuzlu su ile veya iyice durulayabilirsen bulaşık deterjanı ile de yıkayabilirsin.


emrenin dediği gibi jel işi de olabilir.
 
Cvp: yeni doğmus heralde bakın bi

Konu ile çok ilgili olmasa da buraya sorayım dedim. Benim Kaplumbağa 'nin kabuğunda hafiften beyaz bir tabaka oluştu gibi geldi bana. Kabuk değişimi de olabilir. Fakat ben musluk suyuna bağlı kireclenme olabilir diye düşünüyorum. Musluk suyu dışında hazır su da alamam. Bir öneriniz var mı bu konuda?
 
Cvp: yeni doğmus heralde bakın bi

Kireç konusunda çare ya hazır içme suyu yada eve arıtma sistemi kurmaktır. Dinlenmiş sudaki klor gider ama kireç kalır. Su düzenleyicide sürekli kullanılmaz. Kurulan sistemin ilk düzene girmesini hızlandırır. Daha sonra su ilavelerinde eklenmez.
Ne kadar oldu hayvanı alalı ama kabukta kireç birikimi için zaman gerekir. Çok hızlı belirgin hale gelmemeli. Deride zaten birikmez. Bu şekilde bir değerlendirme yapabilirsiniz.

Resimden mi yoksa sadece su ve kuru kısımdaki farkmı tam anlayamadım ama özellikle ilk resimdeki hayvanın renklerindeki silik bölgeler ilginç geldi. Bir ara hayvanda pigment kaybı gibi düşündüm. Bir uzmana hem deri hem kabuk durumu için danışmakta fayda var.
 
Cvp: yeni doğmus heralde bakın bi

o kısım su üstünde emre ben de ilk başta anlamamıştım sonra farkettim.
 
Cvp: yeni doğmus heralde bakın bi

Alttaki net olarak öyle ama üstteki nedense garip geldi. Sırttaki en arkanın bir önündeki ile sağındaki iki plakada desenlerde sanki siliklik var. Hadi sağda boydan boya giden bölüm göz aldanmacası gibi olsada bahsettiğim yerde desenler düzensiz olarak sanki silik. Arkadaş gerçi geçti dediğine göre bir göz aldanmacası oldu.
 
Cvp: yeni doğmus heralde bakın bi

cem kardesim bu arkadas apacık yeni doğmus değilmi geldiği günü yüzünde komple tabaka vardı sabah uyandım kaşıya kaşıya hepsini cıkarmıs acaba bunlara ulasamadı diye mi kaldı orda ?
 
Cvp: yeni doğmus heralde bakın bi

bu konuda bende kararsız kaldım. tepedeki açılmış deri gibi ama burundakinden net emin olamadım. dediğin gibi doğuma bağlı deri kalıntısı olabilir. birinci hayvanda da beyazlığı görünce şüphelendim. ben sanki mantarmış gibi yaklaştım; kulak pamuğu ile kafa üstündekileri bastırmadan soymayı dene bakalım çıkacak mı ? çıktığında iz kalmazsa burundaki de aynısıdır. burun delikleri tıkalı değilse bırak burundakini kendi zamanla atsın. dediğim gibi ısıtıcı lamba bunu kolayca atmasını sağlar.
 
Geri
Üst