Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni dostum için tavsiyeler

Cknibrahim

Yeni Üye
Eşim ile bir hafta önce su kaplumbağası sahiplendik. Allah nasip ederse ömürlük bizimle olsun istiyoruz. Onu çok sevdik ama daha önceden tecrübemiz yok o yüzden ona zarar vermekten korkuyoruz. Petshoptaki arkadaşların verdiği bilgilerde pek güven vermedi açıkçası.
Filtreli ve kuru alanı olan bir akvaryum aldım.
Filtre ve ışığı 7-24 çalışıyor. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum.
3 haftada bir temizleyin dediler ama bu süre bana çok uzun geldi.
Her temizlik sonrası suyuna 5 kere damlatmam gereken bir vitamin verildi.
Mama yemiyor. Önüne küçük küçük kırıp veriyorum yemiyor. Yüzmekte istemiyor sürekli kuru alanda takılıyor.

Verdiğimiz mama ve damlalardan şüpheleniyoruz. Konuya fotoğraf ekledim. Sizlerin ender bilgilerine ihtiyacımız var. Şimdiden çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

• IMG_1034.webp
    IMG_1034.webp
    574.7 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG_1038.webp
    IMG_1038.webp
    616.6 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_1035.webp
    IMG_1035.webp
    603.2 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_1036.webp
    IMG_1036.webp
    785.3 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_1040.webp
    IMG_1040.webp
    778.6 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_1037.webp
    IMG_1037.webp
    667.5 KB · Görüntüleme: 22
Foruma hoş geldiniz,

Bu tip bir akvaryumu ilk kez gördüm. Anlaşılan petshopçular ölüm kaplarını bir nebze geliştirmişler. Ölçülerini bilmiyor olsam da bu kabın yetersiz olduğunu söyleyebilirim. Yavru kaplumbağanın sağlıklı şekilde yaşaması için en az 30 litre su gerekir.

Su hacmi kadar önemli bir diğer durum da su sıcaklığı. Attığınız resimlerde su ısıtıcı göremedim. İdeal su sıcaklığı 28C olmalıdır. Bunun altındaki sıcaklıklarda hayvanın metabolizması yavaşlar, sindirimi ve bağışıklığı zayıflar. Yem yememesi büyük ihtimalle ısınma sorunundan kaynaklanıyor.

Petshopçuların anlamamakta ısrar ettiği diğer husus ise aydınlatma. Bu hayvanların kuru alana çıktıklarında sudan daha sıcak bir ortamda bulunmaları gerekir(32C). Bunun için de LED ışıklar yerine halojen veya akkor ampul kullanırız.

Verdikleri yem pek kaliteli değil. Sera Raffy P ve gammarus alıp sabah kafa hacminin yarısı kadar Raffy P, akşam ise kafa hacminin yarısı kadar gammarus verebilirsiniz. Alacağınız gammarusun sera, tetra, tropical vb. bilindik markaların kapalı ambalajda sattığı gammarus olmasına dikkat edin. Damla da pek işe yarar birşey gibi görünmüyor.

Başka sorularınız olursa sormaktan çekinmeyin. Allah kolaylık versin!

Geri