Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni kaplumbağa aldım. Eksikleri için önerileriniz

mervesabci

Yeni Üye
Dün iki kaplumbağa aldım. Eşşeklik ettim, araştırmadan aldım. Dün tesadüfen forumdaki bir kaç yazıyı okuyunca nasıl büyük bir hata yaptığımı anladım, bilsem herşeyini hazırlar öyle alırdım. Şu an petshoptan aldığım kabın içindeler. Yarın gidip akvaryum vs. alıcam. 100 liradan fazla para harcayamam. En temel ihtiyaçları nelerdir şu an için? Bir de hiç bilmediğim için kazıklanmaktan korkuyorum. Ortalama fiyatlar nedir? Marka vs. önerir misiniz? Bir de şu an için idareten alıcam. Param olunca daha iyisini alırım, bunu da göz önünde bulundurarak yardım ederseniz sevinirim. Eskişehir'den birileri varsa eğer yer önerisi yaparsanız da çok sevinirim.

Cvp: yeni kaplumbağa aldım. acil

İlk alacağın şey ıstıcı olmalı. kalan paranla akvaryum alırsın, yetmezse ıstıcının içine girebileceği büyüklükte leğen veya plastik kap gibi bişey kullan ıstıcıyı 28 dereceye ayarlayıp kabın üstünü az bi aralık şekilde ört. sırasıyla ısıtıcı, akvaryum, kuru alan,ıstıcılı uva lamba, filtre, uvb lamba gibi ekipmanları acil şekilde edinmelisin. Aksi takdirde çok kısa bi süre yaşayabilirler. Fiyat/kalite ortalaması alındığında en iyi ısıtıcı roxin bana göre.. Çelik olanları 25 liraydı galiba

Cvp: yeni kaplumbağa aldım. acil

öncelikle akvaryum ısıtıcı ve filtreye odaklan merve. 100 litre en az bir akvaryum al fiyatları bilmiyorum tam ama ısıtıcıyı 15 20 tl ye alabilirsin 100 watt lık al ısıtıcıyı bide iç filtre al ilk olarak gerisini yavaş yavaş yaparsın bide kuru alan oluşturman lazım forumda alt konularda akvaryum tanıtımları var ordan bakabilirsin

Cvp: yeni kaplumbağa aldım. Eksikleri için önerilerileriniz

Öncelikle ısıtıcı , filtre , kurualan ve kurualan lambası edinmeniz lazım . Estetik ve görüntü sizin için çok önemli değilse akvaryum yerine 50 litrelik şeffaf saklama kapları ile idare edebilirsiniz. Ben yavrular için kullanıyorum ve memnunum .
Malzemeleri otuz.com dan alabilirsiniz veya oradan fiyat araştırabilirsiniz. Isıtıcı olarak 100 watlık bir ısıtıcı almanız gerekir 20 tl civarıdır. 500 -1000 l/h bir iç filtre almalısınız, onun da fiyatı 20 tl civarıdır.
50 Tl lik bütçe bile yeterli olacaktır .

çok teşekkür ederim :smile:

merve önce hoşgeldin ve hayırlı olsun; estağfurullah ve telaşa kapılma sakin ol.

bu hayvanların boyları değişkendir o yüzden sana zaman veremem ama 10 cm'lik bir kabuk boyu için 50 lt ya da az üstü yeterli. oda şöyle çok rahat değil ama bunaltacak kadar da küçük değil. sen şimdilik idareten dediğin için. önce ikinci el akvaryum bak. hesaplısını bulamazsan snapper'ın dediği gibi o civarlarda bir şeffaf kap al ama o da 30 tl'den az olmaz. sonra ilk önceliğin ısıtıcı, kuru alan ( bunu taştanda yapabilirsin bir kenerına) ve kuru alan için kullanacağın ısıtıcı lamba. bu lamba kıskaçlı veya deveboynu olabilir. buna şimdilik puslu bulabilirsen ısı veren normal bir lamba al 40 w-60 w arası, sonrasında filtreye bak. diğerleri şu an için aciliyet gerektirmez. yarın pazar açık olan yer yoktur. avm'lerdekiler hariç ama orda da ucuz bulamazsın. yarın juenpetmarket.com , otuz.com veya teleskop'a bakıp alacaklarına karar ver. en kötü fiyat kıyaslaması yaparsın.

hayvanları şimdilik kalorifere yakın koy, üstüne değil sakın ha. bir iki gün idare edebilirler. aldığın yerden daha kötü durumda değiller. daha iyi durumdayken bu hale gelirse kötü. cereyanda kalmamalarına dikkat et. bugün işe netlik kazandır pazarteside alacaklarını al.

ilk ısıtıcı sonra akvaryum en son filitre al :33::133::148:

Geri