Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni kaplumbağa aldım

kosaro

Yeni Üye
Yeni kaplumbağa aldım ve 3 gün oldu. Hala birşey yemiyor ve çok az hareket ediyor. Mecburen ölüm kabında besliyorum, akvaryum alamam. Ne yapmam gerekir? Birde bana alışmasını istiyorum :)

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Kaplumbağa ölüm kabında beslenmez. Sebebi bu konuda yazılı. Hayvan için neler ne için gerekir detaylar mevcut.

Isıtıcı olmayan Soğuk suda metabolizma yavaşladığından ve yüzemediği, gizlenemediği için strestem yem yememesi normal. Hayvan şu an üşüyor ve hapis olmuş durumda.

Yapılması gereken en doğru hareket sistem kurulamıyorsa hayvanı geri vermek.

Cvp: Yeni kaplumbağa aldım

peki akvaryumda değilde teraryum tarzı bişey yapsam olurmu

Teraryumda kertenkele, kara kaplumbağası gibi su alanı ihtiyacı olmayan canlılar yaşar. Bu hayvanlara iyi bir su alanı gerekir.

foruma hoş geldin. ara geçişli bir akvaryum (30-50 lt su alan bir akvaryum) ve gerekli ekipmanlar (su ısıtıcı, kuru alan, ısıtıcı lamba, filtre, silis kum vs.) 200-250 tl bir fiyat tutar. bunları bir an önce temin etmelisin. aksi halde hayvan hastalanacaktır. yem olarakta sera raff p, mineral ve raffy I (gammarus) almalısın. bunları temin etme durumun yoksa iade etmekten başka çare kalmıyor. ilerde bu malzemelerin teminine bağlı olarak hayvan büyüdüğünde masraflar artarak devam edecek. bunları da göz önünde bulundurmakta fayda var. balıklardan biraz masraflıdır.

teşekkür ederim :smile: bide den ne zaman yanına gitsem korkuyo benden korkmasını nasıl engelleyebilirim

bu biraz zaman ister hayvanın alışması ve tehlike oluşturmadığını görmesi gerek. tek olması bu süreci uzatır. diğer taraftan kendini rahat hissedeceği bir ortamda olması da etkendir.

Normal akvaryumda rahat yüzeceği ve bitki kök gibi gizleneceği ortam olmasına rağmen zamanla ortama alışırlar. Burada ise imkansız.

hala bişey yemiyor. arkadaşımdada vardı o tavuk marul falan veriyormuş yem kullanmıyormuş bende onun gibi denedim ama bir şey yemiyor ne yapmalıyım. bu arada akvaryum aldım :t65y:

hayvan geleli fazla olmamış. iştahsızlık olabilir. emrenin bir kaplumbağası 15 gün yememişti. akvaryumu iyice yıkadıktan sonra ekipmanları kur, ısıtıcıyı çalıştırıp 28 dereceye sabitle su ısındığında akvaryuma alırsın. bir tanede cam iç derece alman gerek ısıtıcı su oranına göre güçlüyse net ısı için bu dereceye bakacak ve ona göre ayar yapacaksın. kuru alan ve lambayı da unutmamak gerek.

ayrıca iştahını artırmak için vitamin damla da almalısın. sera reptilin ilk tercihimizdir. diğer kaliteli olan jbl aqua'dır.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=155&urn=4491

bu damlayı iştahsız olduğunda hayvanı eline alıp başını dik tutarak ağız çevresine sürmelisin bir miktarda olsa yutacaktır. normal zamanda da haftada bir, bir yeme bir damla uygulaması olacak. eğer yem yiyor ve elinde sera mineral yem varsa bunu kullanmana gerek kalmaz. haftada bir, iki öğünde toplam kafa hacmi kadar vereceksin. bu haftalık ihtiyacını karşılar.

Geri