Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni kaplumbağa alıyorum :)))

BARAN06

Yeni Üye
Arkadaşlar forumda çok yeniyim ve su kaplumbagası almak istiyorum.Annem diyorki şu yuvarlak fanuslardan alalım.Ölüm fanusu değil derin yuvarlak fanuslardan.Ben de şu küçük dikdörtgen akvaryumlardan alalım diyorum.Paramı biriktirdim bebek su kaplumbağası almayı düşünüyorumda 2 tane alcam
1)sizce hangi akvaryum daha faydalı olur
2) bakımını vs. nasıl yapmalıyım ne gibi aksesuarlar almalıyım akvaryuma okul harçlığımı biriktirip alcam
Yardım eden etmeyen herkese teşekkürler :)))

Cvp: Yeni kaplumbağa alıyorum :)))

foruma hoş geldin baran almadan önce ihtiyaçlarını düşünüp sonra alman sağlıklı olandır. her ikisi de uygun değil. kaplumbağa başına ömürlük olan 100 lt sudur. ara geçiş için minimum 50 lt'lik bir akvaryum iki kaplumbağa için 1 sene gider. bu hayvanların sağlıklı gelişimi için yüzmeye ihtiyacı vardır. balıklar için gerekli ekipmanların aynısı dışında alacağın şeyler kuru alan, ısıtıcı lamba ve uv içerikli ampulü olan lambadır.

bu konuda detaylı bilgi mevcut.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

bu arada bu hayvanların ömrü 25 sene civarlarındadır bunu da düşünüp ona göre almalısın. zaman ve özveri isteyen bir hayvandır. konuları inceleyip kararını verirsin.

Cvp: Yeni kaplumbağa alıyorum :)))

Hoş geldin Baran. Cem abinin verdiği linkte bakım ile ilgili gerekli bilgiler mevcuttur. Yalnız arkadaş olsunlar diye 2 tane alırken ileriyi de düşünmek gerekir. Bir adet kaplumbağa için minimum 100-120 lt iken, iki kaplumbağa içinise 200-250 lt gerekli olacaktır. Bunları da göz önüne almak gerekir. Bu hayvanlar tek yaşamakta sıkıntı çekmezler.

Hayvanı almadan önce burada sormak çok bilinçli bir davranış. Kaplumbağa bakım kılavuzunu okuyunca ne gerektiği konusunda net fikir sahibi olursunuz. Hayvan bakmaya karar verirseniz önce ekipmanları tam olarak edinin derim. En önemliside bu.

Geri