Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Kaplumbağa-Eski Kaplumbağa Alışma Süreci

Smyrna35

Gümüş 3 Üye
Katılım
15 Şub 2009
Mesajlar
160
Yeni alacağım tostosu hemen akvaryuma atmadan önce, mevcut olanı çıkarıp yeni bir kaba mı koymalıyız? Yoksa her ikisini de kaba koyup sonradan aynı anda mı akvaryuma bırakmalıyım? Hangi koşullarda daha sorunsuz bir geçiş dönemi yaşatırım hayvancıklara?
 
Al bir tane daha Ali kardeşim. Sosyal hayvanlar bunlar tek yaşamayı sevmezler genelde. Bence bir suya metilen mavisi damlatıp 1-2 saat o ılık suda beklettikten sonra yuvaya koy. Üzerindeki mikropları kırmış olursun. RESler çabuk uyum sağlar kafan rahat olsun.
 
Dj_ReX' Alıntı:
Al bir tane daha Ali kardeşim. Sosyal hayvanlar bunlar tek yaşamayı sevmezler genelde. Bence bir suya metilen mavisi damlatıp 1-2 saat o ılık suda beklettikten sonra yuvaya koy. Üzerindeki mikropları kırmış olursun. RESler çabuk uyum sağlar kafan rahat olsun.

Kaplumbagalarin akvaryum ortaminda pek sosyal olduklarini göremedim ben yani ilk basta olurda sonradan mutlaka tartismalar yaralanmalar meydana çikiyor. O akvaryumdaki degisiklik için öyle durgun özlediginden degil ya.
 
Evet doğalarında sosyal hayvanlar tabi ama akvaryumda işler tersine dönüyor. Sorunsuz bir geçiş demek pek doğru değil çünkü ne yaparsanız yapın sonuçta birisi yeni bir ortama ve başka bir kaplumbağaya, diğeri de ortamını paylaşacağı başka bir kaplumbağaya alışmak zorunda kalacak en sonunda bu da zaten belli bir süreç isteyen bir durum. Umarım sorun yaşamazsınız kararlıysanız 2.kaplumbağa konusunda. İlerde ayırmanız gerekebilir. Bir de kesin alcaksanız boy farkı olmamasına dikkat edin yoksa ufak olan için daha kötü sonuçlar olabilir.
 
Selam arkadaşlar,kaplumbağaların petshoplarda kötü şartlarda yaşadıklarını hepimiz biliyoruz.En iyi petshopta bile çok kalabalık şekilde yaşamak zorunda bırakılıyorlar.Sorumluluk sahibi ve onları seven ayrıca bakım gücü olan herkes alsın onlarda bu ticareti daha canlandırırmı o da tartışma konusu ama bizim kapluşlar onlara göre çooook rahat yaşıyorlar değilmi? Üzülüyorum onlar için o yüzden yazmak istedim.Sevgiyle kalın.
Melodimmmm lütfen biraz daha okunabilir yazarmısın:)
 
Bizler aldıkça petshoplarda kötü şartlarda bakılan kaplumbağa sayısı azalmıyor tam aksine talepten dolayı daha da artıyor ve bizim aldığımız her bir kaplumbağanın yerini birden fazlası dolduruyor bu açıdan da düşünmek gerek tabi ki. Alıp baktığımız kaplumbağayı kurtardığımızı düşünürken aslında birden fazlasının hayatını riske atmış oluyoruz. Bu konu zaten dediğiniz gibi forumda çok tartışmaya neden olmuştu bu yüzden fazla uzatmadan kapatıyorum :) Üzülmekte haklısınız tabi ama almak çözüm değil anlatmak istediğim bu.

Forumda imla ve yazım kurallarına fazla dikkat edemesek de en azından mümkün olduğunca düzgün yazmaya çalışalım. Zaman zaman benim de yaptığım harf atlamaları kısaltmalar falan olabiliyor tabi, dikkat etmek Türkçe yi korumak ve doğru kullanmak adına güzel olur.
 
Geri
Üst