Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni kaplumbağa sever

Lacivert

Yeni Üye
Öncelikle herkese selam aranıza yeni katılan kapluş sever biriyim kapluş sevmektede yeniyim.sizden bilgilerinzi ve yardımlarınızı istiyorum kız arkadaşım hediye olarak bana 2 adet kaplumbağ aldı.ilk başta çok sevindiğim söylenemez ama 1 2 gün sonra sevmeye başladım özellikle kuçuk olanı kız arkadaşım bana yeşil piriç tanesi kadar yemleri var hergün 2 tane kaplarına atmamı söyledi 2 3 günde bir suyunu değiş dedi satın aldıyı yer böyle söylemiş.2 3 gündür takip ettim kuçuğu yemlerini yiyior ama buyuğu hiç birşey yemiyor zati çok urkek kuçuğune elimle yemi uzattığımda zıplayıp kapıyor zati en çok bunu sevdim buyuğu daha korkak ve sürekli kaçmaya çalışıyor her neyse yem yemeyince netten bakayım dedim 2 3 gündürde araştırdım bu bendeki kap ölüm kapları diye adlandırılıyor akvaryum ihtiyaçları varmış ve bilmedğim bir çok aparat ilk hayvanım olduğundan fazla bilgimde yok netten bazı şeyler öğrendim işte belli sıçaklıkta yaşamaları gerekiyor kafalarının büyüklüğüne göre yem verilmesi felan şuanlık hergün suyunu değiştiriyorm ve peteğin yanında sıcaklığı yukseltmeye çalışıyorum akvaryum ve diğer gereklli eşyaları neyse almaya karar verdim pek bilgim yok bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim uvb lambası iç dış filitre vs bir çok bilmediğim konular akvaryum büyüklüğü ne kadar olmalı büyüdükçe değiştirmek zorunda kalmak istemiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Cvp: Yeni kaplumbağa sever

yasin foruma hoş geldin. işin başında petshopun söylediği veya önerdiği hiçbir şeye güvenme diye başlayım. bu linkteki konuyu oku. aklına soru takılırsa soru sorabilirsin.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

O konuyu okuduktan sonra yardimci olmaya calisiriz akvaryum olcusu konusunda tek kaplumbaga icin kendi olcumu oneririm 90*55*55 birde uste kuru alan yaptiniz mi cok guzel omurluk yer olur

Evet okudum konuyu epey bilgi barındırıyor şu otomatik zamanla aparatı onemli bende çalışan biriyim kendi ayarlaması cidden iyi olur 2 tane kaplumbağım var satıcı 1 erkek 1 kız demiş ama forumda okudum ilk başlarda anlaşılmıyormuş sanırım oda belli değil forumda alacaklarımın düzenli bi liste haline getirilmiş bi link mevcut mu acaba ?

Bir erkek bir disi hep daha iyidir umalim ki oyle ciksin satici uydurmustur tabi ozaman boyutlar degisir mesela 120*60*60 boyutu mukemmel olur istanbuldaysaniz MAS akvaryum bu boyut icin kampanya yapiyor uste kuru alanida dahil olarak gelecek ayrica bu akvaryum http://www.akvaryumpazari.com/?newUrun=1&Id=1012074&CatId=bs160073&Fstate=&/120-CmLik-Kaplumba%C4%9Fa-Bah%C3%A7esi Fotograftaki benim akvaryumdur bu arada :) Tabi ilk hali

Zannetmem ama bir liste yapayim size
(Filtre
Isitici) akvaryum hacmine gore karar vericez
Iki adet lamba mailto:/forum/Konu-ucuz-mandalli-lamba.html ikinci sayfada ulasim icin bilgiler var ayrica osmanbey metro duraginin yaninda da bulunuyor bu lambalardan
Isıtma ampulu (yedeklenebilir) mailto:/forum/Konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul-ecolite-52-w.html
UV lamba kompakt (UVa-UVb) mailto:/forum/Konu-exo-terra-uvb-5-0-toplu-alimi.html almaniz gereken UVb bu atakan petshop en ucuzunu satiyordu ama ne yazikki orada kalmadi
Zamanlayici
Mavi dalgic floresan veya baska renk begendiginiz aydinlatma (onemli olan bu lamba 18:00-22:00 arasinda kullanilacagi icin los isik yapmasi akvaryum icinde)
Begendiginiz ipek bitkiler
Mango koku
Sari silis kum 0.7 (55-60 kg iyidir)
Yem olarak hayvanlar kucuktu sanirim raffy p ve raffy i yeterli cesitli olsun derseniz jbl rugil ve reptomin baby 100 er ml mukemmel olur
Akvaryum ve kuru alan zaten belli bunlari yazmiyorum
Isterseniz hava motoru kullanabilirsiniz bu arada

Zamanlayici icin link: mailto:/forum/Konu-ucuz-zamanlayici.html?pid=110019&highlight=zamanlay%C4%B1c%C4%B1#pid110019

Hoş geldin Yasin.
Arkadaşlar ilk girişi yapmış ve konuyu okumuşsun. Su kaplumbağalarında cinsiyet 10-11 cm kabuk boyundan sonra kesinleşir. Bu ebata gelen erkeğin ön ayak tırnakları belirgin uzar, kuyruğu uzar ve kalınlaşır. Anüs kuyruk kökünden uzaklaşır. Bahsettiğim boya kadar hayvan boy atar ve bo boya gelince cinsel gelişime geçer. Sebebide budur. Bu boydan önce cinsiyet kesinliği sadece kan testi ile belli olur. Pet shop cinsiyet belirttiyse ve hayvanlar yavru ise kesinlikle uydurmuş.

Bakım kılavuzunu okuduğuna göre önce akvaryum ebatlarını belirlemen gerekiyor. İki yavrun varsa 1-1,5 sene 100 lt gibi yani 60*40*40h ölçüde bir akvaryumla gidersin. Bundan sonra ömürlük akvaryuma geçersin. Buda bu iki hayvan için minimum 100*50*60h ölçüsünde olmalı. Tabi önceki akvaryumun ekipmanları ile birlikte çöp olacak. Sonuçta ısıtıcı ve filtre akvaryum hacmine göre alınır. Lambaların diğerine geçer. Hayvanların büyümesi ile kuru alanında değişir.
Sen bunu belirlediğinde hemen alınması gerekenleri yazarız.

Bunun dışında standart olarak gerekenler.
Kaliteli cam derece (bununla su ve kuru alan ısısı ölçülecek):
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1141&ad=sera-vantuzlu-cam-derece-0-50-c

İpek yapraklı bitki, mango kökü ve silis kum gerekecek. Bunları akvaryum ölçüsünü belirlediğinde sana uygun olanlardan veririz.

Yem bunları kullanman gerekiyor. Elindeki yem umarım tetra reptomindir, ama bu iki yem şart. Raffy p olanı büyük verdimki o daha çok gidiyor. Programın kılavuzdaki beslenme bölümünde alttaki örnek programdır. Elindeki yem reptomin ise iki raffy p günü bunu yaparsın. Raffy p deki kırmızı mineral yemler bitince sera mineral alırısın.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1250&ad=sera-raffy-p-kaplumbaga-yemi-250-ml
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1241&ad=sera-raffy-i-gammarus-kaplumbaga-yemi-100-ml

Konusu geçen mandallı lamba internet satışı:
mailto:/ARMATUR-HOROZ-HL067-MANDALLI-SPRALLI-E27-SIYAH,PR-109014.html

Konusu geçen zaman saati internet satışı:
http://online.bauhaus.com.tr/Catalog/Products/Index/7042

Konusu geçen uygun uvb için internet satışı:
http://www.hobimmarket.com/Exo-Terra-Repti-Glo-50-UV-Lamba-26-Watt,PR-1339.html

Merhaba arkadaşlar,

UVB ampullerim elime ulaştı. Exo Terra Reptile UVB 100 13W 7 adet fazla ampulum var ve 85 liradan ücretsiz kargo ile sahibinden.com da satıyorum. Daha önce fiyatı başka bir konuda 95 olarak yazmıştım ancak siz dostlarım bu fiyatın fazla olduğunu söylediğiniz için 10 lira daha indirdim. Amerikadan ithal ettiğim için shipping ile beraber olan fiyattan söylemiştim, zaten bir kar amacı gütmüyorum. Maksat kolay ulaşamayan dostlarıma ulaştırmak olduğu için kargoyu da karşılayarak ülkenin her yerine 85 tl den ulaştırabilirim. Yarın ilanın linkini de atacağım fiyatı değiştirdiğim için bir kontrol prosedürleri oluyor.

İlan GeT yani güvenli e-ticaret üzerinden sahibinden.com da yer alacağı için ödeme, kargo, teslimat, kısaca herşey sahibinden.com güvencesi altındadır.

İyi akşamlar diliyorum herkese

Bec dostum ben o ampülü Gittigidiyor dan 65 liraya aldım :) gerçekten fazlaymış

Hatta kargo dahil

Dedigim gibi ben 1 tanesini 95tl ye getirttim doların çok arttığı ve ülkemizde bu ampullerden olmadığı bir dönemdi, herkes ulaşabilsin diye aracı olmak istedim. Zaten bir kurum değilim :D ihtiyacı olan olursa akılda bulunsun.

cevaplarınız için teşekkur ederim pazartesi bi akvaryum alayım sonra size danışacağım linklerde çok iyi olmuş bunlardan sipariş veririm pazarteside veya salı 2 3 güne tamamlarım eksikleri

bi soru daha sormak istiyorum bu sabah kahvaltı yaparken kaplumbağları guneşlensin diye kabıyla cam onune koydum bende o ara kahvaltı yapıyordum bu hafta içinde eksiklerini tamamlıcam nasipse salam yerken bi baktı bana gelmeye çalıştı bende uzattım salamı yediler ufak bi paylaşma sorunu yaşadılar ama ortak yemeye karar verip yemeye başladılar bi zararı olur mu ilerde arada vereyim mi ? bayada bi iştahla yediler :)

İşlenmiş et salam vs hiç bir ürün kesinlikle verilmez. Zaten salam bizlere dahi zararlı. Ayrıca baharat ve tuz içeriği bu hayvanın doğasında olmadığı için böbreklere vs çok daha zararlı. Birde bu ürünlere alıştılarmı tekrar yem yedirme çok sorun oluyor. Bir kereden sorun olmaz ama tekrar vermemeli.

Geri