Lacivert
Yeni Üye
Öncelikle herkese selam aranıza yeni katılan kapluş sever biriyim kapluş sevmektede yeniyim.sizden bilgilerinzi ve yardımlarınızı istiyorum kız arkadaşım hediye olarak bana 2 adet kaplumbağ aldı.ilk başta çok sevindiğim söylenemez ama 1 2 gün sonra sevmeye başladım özellikle kuçuk olanı kız arkadaşım bana yeşil piriç tanesi kadar yemleri var hergün 2 tane kaplarına atmamı söyledi 2 3 günde bir suyunu değiş dedi satın aldıyı yer böyle söylemiş.2 3 gündür takip ettim kuçuğu yemlerini yiyior ama buyuğu hiç birşey yemiyor zati çok urkek kuçuğune elimle yemi uzattığımda zıplayıp kapıyor zati en çok bunu sevdim buyuğu daha korkak ve sürekli kaçmaya çalışıyor her neyse yem yemeyince netten bakayım dedim 2 3 gündürde araştırdım bu bendeki kap ölüm kapları diye adlandırılıyor akvaryum ihtiyaçları varmış ve bilmedğim bir çok aparat ilk hayvanım olduğundan fazla bilgimde yok netten bazı şeyler öğrendim işte belli sıçaklıkta yaşamaları gerekiyor kafalarının büyüklüğüne göre yem verilmesi felan şuanlık hergün suyunu değiştiriyorm ve peteğin yanında sıcaklığı yukseltmeye çalışıyorum akvaryum ve diğer gereklli eşyaları neyse almaya karar verdim pek bilgim yok bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim uvb lambası iç dış filitre vs bir çok bilmediğim konular akvaryum büyüklüğü ne kadar olmalı büyüdükçe değiştirmek zorunda kalmak istemiyorum yardımcı olursanız sevinirim.