Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni kaplumbağa ve yeni akvaryum

Behelit

Yeni Üye
Merhabalar,
Bugün yeni iki 1 yaşında büyük kaplumbağa aldım. Gerçi bir tanesini de arkadaşıma verdim. Yeni büyük bir tane alınca akvaryumu da biraz büyüteyim dedim. çok büyük olmasa da diğerine nazaran hareket alanının daha fazla olduğu bir akvaryum aldım. Ve benim henüz 3 aylık olan Canavarın yanına bir tane abi aldım.

Sağdaki ikili yeni aldıklarım. Bir tanesini de arkadaşıma verdim. Soldaki de benim eski Canavar.
mailto:/2a7ep2t.jpg

mailto:/nw07th.jpg

Cvp: Yeni kaplumbağa ve yeni akvaryum

Isıtıcı var mı ? Göremedim ama gerisi gayet yeterli ama 2 kuru alan olursa güneşlenmeleri daha zor olur herşeyden 2 tane alman gerekir

Isıtıcı var ilk resimin en altında siyahlık var görünüyor çok az da olsa. Gerçi ikinci resimde de ucu çıkmış. Ayrıca filtre de var. Şimdilik kuru alan var ama lamba yok. Eski akvaryumumda vardı ama buna uyduramadım o yüzden yenisini alacağım.

taşlar görsel olarak güzel ve doğal ortam yaratmış. ama silis kum alırsan görselliği artırma yanında kaplumbağalara da faydası olacak malzemedir. bir tanede ortaya ipek bitki alırsan çevresinde dolanarak akvaryumun olduğundan büyük olduğunu sanacaklardır. iç dereceyi de unutmayalım.

küçük olanın alt bağasından büyümeye başladığı görülüyor.

taşlar dediğim kuru alan olarak kullandıkların tabandakiler değil. onuda belirteyim.

Dipteki taşlar yerine kum olsa daha iyi. Onları yutarlarsa boğazlarında yada sindirim sistemlerinde kalabilir. Bu değişik deri değişimi ve filtrasyona bağlı su değerleri içinde iyi olur.

Lamba önemli, en kısa zamanda halletmek iyi olur.

Saglikli uzun omurler dilerim
Akvaryumumuz galiba ayni. 55 cm uzunlugundayukarisinda lamba tesisati olan bi akvaryum mu acaba?

Yok benimki 50cm ne yazıkki. Ama yukarısında lamba tesisatı var evet.

Sağ tarafında beyaz bir kutu türevii bir şey var kapakta?

Gayet güzel ve çok tatlılar sanırım içinde Hayri ye benzeyen bir kapluş var:smile:

Geri