Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Kaplumbağa

Gremory

Bronz 2 Üye
Merhaba arkadaşlar ben bugün kaplumbağa aldım ve plastik kap verdiler fakat siteleki şeyleri okuduktan sonra cam akvaryum almaya karar verdim bazı sorularım var şimdi termometre falan yok su baya sıcak gibi 28 derece ideal diye o aralarda koyduğumu ümit ediyorum termometre ve hava şeysi yok bende sadece hava üfleyen bir cihaz var bu işe yaramaz dimi ve benim kaplumbağa adaya çıkmıyor çıkartıyorum direk suyun içine gidiyor yem yedi allahtan ve suda aşşağıda baloncuklar var onlar sorun olurmu ne yapmalıyım biraz taktik verirseniz çok memnun olurum kaplumbağam budur :D mailto:/K4nmGY.jpg

Cvp: Yeni Kaplumbağa

Emre Hoş geldin,
İlk günden forumu bulman çok iyi olmuş.
Hemen linkteki konuyu oku Yazan herşeyin uygulanması zorunlu bilgin olsun.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Sakın kabın içine çok sıcak su koyma. bu haliyle kalorifer peteğinin yanına koy sıcaklık sabit kalsin. Sıcak ya da soğuk su ekleme. Ne ile besliyorsun?
Konuyu okuduktan sonra sormak istediklerini yazabilirsin tekrar.

Şuan kabın ısısı bana göre normal elimi içine sokunca yanmıyorda donmuyorda tam içine girmelik :D şu yemle besliyorum ve ayrıca şimdi bunu sudan çıkarırsam ölür mü acaba mesele elimde dursa veya masada falan ölmez dimi ?

mailto:/epD4Ln.jpg

Açık kurutulmuş karides kullanmamaya çalış, tarihi geçmiş olabilir kapalı kutularda satılan yemlerden al.
Sera Raffy p, Tetra reptomin ve Sera Raffy I= (kurutulmuş karides) temin et. Bu yemlerle gerekli mineral besin değerleri ihtiyacını karşılayacak. Yemleri aldığında yaz nasıl kullanman gerektiğini program yapalım.

Linkini verdiğim konuda buda belirtilmiş olmalı. Bu hayvanlar sudan çıkınca ölmez hata kuru alana ve güneşlenmeye ihtiyaç duyarlar. Fakat sevmek için ele almak gezdirmek onları strese sokar saklanacak kaçacak yer arar. Su olmayan yerlerde kendini güvende hissetmez. Daha da önemlisi Salmonella adı verilen bir bakteriye sahiptirler, kendileri için faydalı fakat biz insanlar için zararlı hastalığa sebep olabilecek bir bakteridir. Bu yüzden mecbur kalmadıkça eline alma dışarı çıkarma, huzuru bozulmasın.

Bu şartlarda durduğu sürece hasta olma ihtimali var en kısa sürede akvaryuma geçerek ısıtıcı almalısın.

Eline aldığında ya da suyuna malzemelerine dokunduğunda ellerini antibakteriyel sabunla ve bol suyla yıkaman yeterli olur.

Tamam çok teşekkür ederim en kısa sürede akvaryum vb. ihtiyaçlarını alıcam o yemleride inşallah bulurum petshopta elimede almam o zaman ve bi sorum daha var kafasını sürekli dışarı çıkartıyor falan bi zararı yoktur dimi ve adaya daha hiç çıkmadı kendi çıkar dimi ?

Ömürlük akvaryum; Bir hayvan için en az 100 lt olması gerekir, eğer hemen bunu temin etme imkanın yoksa en az 50 litrelik bir akvaryum al en azından bir süre yeterli olsun, sana zaman kazandırsın.

Bana sorarsan imkanın varsa en baştan ömürlük bir akvaryum kur tekrar tekrar uğraşma.

KAfasını çıkarmasında sorun yok, çok meraklıdırlar ortamı inceliyor :) Adayı kullanması için sudan daha sıcak olması gerekir. Yoksa çıkmaz. Bu sıcaklığıda basit ampüllerler sağlıyoruz. Güneş ışığı gibi düşün, çıkıp bacaklarını uzatarak ısınıyor suya giriyorlar.
Bu arada Uv -b ışınına ihtiyacı var D vitamini sentezi için. Normalde güneşten sağlar ama biz evcil hayvanlara Uvb ampüllerler bu imkanı sağlıyoruz. Bu ampül temin edilemiyorsa Eczaneden DEvit 3 alınarak hafta da bir yeme damlatıyoruz.

Yemlere bakarken devit 3 te al istersen eczaneden fiyatı uygun. Devit 3 Oral damla.

Sen yine linkteki konuyu tamamen oku bir çok konuda sorularına cevap bulacaksın. ^^

Tamam teşşkkür ederim dediklerini en kısa sürede temin edeceğim :)

Aramiza hosgeldiniz emre ve minik kaplusu umarim ona saglikli bir sekilde yasayabilecegi alani yaparsin simdiden kolay gelsin kaplusunada saglikli ömür dilerim

Sorduğunuz sorulara göre neslihanin attıgı linki tam okumadınız bu linkteki her bilgi cok cok önemli mutlaka okuyun
O karidesleri atın mazallah parazit falan
Program için suan protein cok lazım 4 cm oluncaya kadar su sekil yapın 6 cm de Jbl agilde almalısınız
Yemler 2 ogun sabah ve aksam toplam kafa hacmi kadar verilecek
Pazartesi reptomin
Salı raffy i
Çarşamba raffy P
Perşembe raffy i
Cuma raffy P deki kırmızı mineral yemler
Cumartesi sabah reptomin aksam raffy P
Pazar raffy i

öncelikle hayırlı olsun benimkilerde yeni ben başlangıç olarak bunları aldım mailto:/forum/Konu-biri-normal-digeri-cok-istahsiz-ve-bitkin-anlamadim.html?pid=132712#pid132712 belki işini görür. Buna ek olarak sera raffy I (gammarus) jbl aqua vitamin . jbl tortil tablet yem aldım

belk işini görür

aytekin seninki dipten yediği için tortili önerdim yoksa akvaryum içinde kullanılacak yem değil. çabuk dağılıp kirletir.

foruma hoşgeldin emre, arkadaşlar her şeyi detaylı açıklamışlar. kabı akvaryumu alana kadar kalorifer kenarına koy. su değişimlerinde içme suyu kullan şimdilik. o da oda sıcaklığında olsun. su sabit ısısını korusun. sıcak veya soğuk su eklemek adaptasyon sürecinde hayvanın metabolizmasını yorarak hasta olmasına neden olur.

en kısa zamanda alacakların başta ara geçişli dersen akvaryum en azından 50 lt lik veya ömürlük düşünürsen en az 80*50*50h ve 8-10 mm cam kalınlığında bir akvaryum olsun. yanında kuru alan el yapımı yaptırabilirsin, ısıtma lambası, su ısıtıcı, filtre olacak akvaryuma karar verdiğinde uygun ekipmanları söyleriz.

Ya arkadaşlar dediklerinizi en kısa sürede alacağım ama şuan evde kalorifer yanmıyor malum sıcak ev içi bize göre ve su baya sıcaktı şimdi baya soğumuş napıyım döküp yeni su mu koyuyum yoksa kalsın mı bir de bu malzemelerin fiyatları ne kadar olur acaba size ne kadara geldi ?

su öyle kalsın sabit ısıda durmalı sürekli su değişimi zararlı. malzemelerin fiyatları değişkendir.200-250 tlye ara geçişli bir akvaryum ve ekipmanlar alabilirsin.

Tamam su değiştirmeye gerek yoksa tamam şimdi ben bi siteden bunları böyle yaptım sen 200-250 tl diyorsun ben öğrenciyim yaşım 15 zaten o kadar param yok ama benim yaptığım daha hesaplı gibi ne diyorsunuz ?

mailto:/K61ZbW.png

ben bütün herşeyiyle dedim. akvaryum, su ısıtıcı, ısıtıcı lamba, ampul, iç derece, filtre, kum ve yemler.

akvaryumun tam ölçüsü nedir. cam kalınlığı ne kadar.

Doğru ben onları hesap etmedim :D

*Ürünümüz 70x26,5x34h. cm. ölçülerinde 63Litre hacimlidir.
*5mm. kalınlığında Trakya Cam ürünü cam ile üretilmektedir.

buymuş

bu seni 1.5 seneye yakın götürür. bu fiyata da uygun. hayvan tek olduğu için taze olması açısından ufak yem alman da uygun. yalnız eve geldiğinde kargo elemanını göndermeden açıp yanında kontrol et eğer kırık çatlak varsa hemen tutanak tutturup iade edersin. buna 100 W ısıtıcı al. en kötü haliyle 50 lt su alır yine. atman kristal tam batan ısıtıcısından alacaksın. atman BT
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4685&ad=atman-kristal-camli-akvaryum-isiticisi-100-watt

filtrede jeneca bu su yüksekliğini geçerse 1253 modelini alırsın. işini görür.
http://www.mamaci.net/U1426,244,jeneca-ipf-2253-akvaryum-ic-filtresi.htm
http://www.mamaci.net/U1424,244,jeneca-ipf-1253-akvaryum-ic-filtresi.htm

lamba da bu
http://www.horozelektrik.com/tr/masa-lambalari/hl-067

Of of abi yine pahalıya patlıcak bari şans oyunu oynuyum ordan para kazanırsam alıcam artık elimde para kalmadı :)

Aileden bu zamanda ufak bir destek gerekecek o zaman. Malesef akvaryum, ısıtıcı, kuru alan, kuru alan ısıtma lambası ve filtre hayati ekipman.

Geri