Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeni kaplumbağa

idil varış

Altın 1 Üye
Bgn uc kaplus evlat edindim ikisi 3 cm digeri 10. 10 cm olan kaplusun akt kabugu pespembe tabiki petshop ortaminda normal hemen uygun ortama koydum ancak uc cm olanin biriyle ilgi bir sorunumuz var. Gecenlerde birinde daha ayni sey vardi ama bunun gobek deligindeki kahverengilik baya buyuk ve yumusak bide iki gozu birbirinden farkli renkte napcam bilmiyorum kurtarmam lazm

Resim telefondan atamiyorum cok buyuk diyor en yakin zamanda aticam

Cvp: yeni kaplumbava

Iste resim..

Ekli dosyalar

• PhotoGrid_1396199574681.jpg
    PhotoGrid_1396199574681.jpg
    359.9 KB · Görüntüleme: 156
RE: yeni kaplumbava

Desenleri cok hos. Yanlız kesesi hala duruyo gibi. Hayırlı olsun ....

İdil elinde mineral yem varsa ondan bu hafta iki öğün ver yoksa bunu yemi al göbek bağı kapansın. Önümüzdeki hafta tek öğüne indirirsin.

Önce sera raffy p al içindeki kırmızılar mineral yemdir onları ayrı olarak yukarıda dediğim gibi uygula

Renk aldığında da öylemiydi sonradan mı öyle oldu. Işık yansıması yok değil mi

Bugun aldim ve aldigimdan beri boyle isik yansimasi da yok suda da kara da da bu sekilde

Darbe almış diye düşündüm ama iristeki yanlama çizgiler belirsiz bu da genetik bir durum olduğunu gösteriyor.

Yinede bir genta veya gentagut damla alıp gözüne 3 gün boyunca sabah akşam ikişer damla damlat. Eczaneden alacaksın.

O gözünün önünde parmağını hareket ettir tepki verecek mi bak diğer gözü görmesin. Tepkisine bakalım görebiliyor mu

Goruyo ya gormesinde bi sikinti yok damlam var zaten ama yine de bi danisayim dedim daha once hic rastlamamistim boylesine

Göz kapağında lezyon var gibi damla uygulamasını yap 3 gün sonra bir resim daha çekip koy aynı açıdan yakalayabilirsen iyi olur bir de tam kafa üstünden olursa iyi olur. Göz dışarı çıkık mı yani pırtlak göz dediğimiz gibi mi?

Cvp: yeni kaplumbağa

Cem abi sanki bir gözü öyle gibi.Ne olmuş olabilir?
Eğer iyileşmezse ne olur abi?

Bence gözü veteriner hekime hemen göstermeli. Hem görmüşken alt kabuğada bir bakar.

Gozun oyle olabilcegni soyledi hocalar alt kabuk icinde biraz bekle dediler

O zaman bekleyip iyileşmesinini bekle İdil. Bu tip nadir olan durumlarda özellikle danışmak iyi oluyor. Kabuk için Cem in bahsettiği mineral yem takviyesini yapmayı ihmal etme. Umarım hızlıca toparlar.

Ben cok sansliyim o hususta hem tecrubem var hem boyle bir foruma uyeyim hem de okulum bir ton veterinerle dolu :)

Bugun hocalara gosterdim avokadonun gozlerini ve gobegini pek hos bulmadilar getir detayli bakmamiz lazim dediler. Karnindaki o leke gobek bagiyla alakali bir durum degilmis farkli bi lezyon gelismis. Goz icinde damla bir ise yaramadi

Insallah buyuk bir sorun degil bu isin bilenlerine yakin olmaniz buyuk avantaj gercekten

Geri