Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Kaplumbağa

MrsMirage

Bronz 5 Üye
Katılım
28 May 2010
Mesajlar
24
yeni kaplumbağa alıcam bu gün alırken nelere dikkat ediyim ve küçük alcağım için erkek mi dişi mi onu bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim;)
 
öncelikle bu iş çok zahmet gerektiriyo canım onu bi söleyimde :) maddi zararda çok ama bnların yanında dünyanın en komik ve tatlı hayvanıdır kaplumbağa.ilk önce diceksin "ya bu hiç kıpırdamıyo" yada "bu yemek yemiyo" diye ama o sordan alışcak sana hatta senin simanı bile tanıcak yabancılardan kaçıcak sna gelcek ymk isticek :)

şimdi alırken eğer iyileştircm diosan en hasta grdüğünü al ona petshopta iyi bakmıolardr sen iyileştireblrsen buna göz yumuyosan öyle al.ama sağlam istiyosan ona göre al.öncelikle kurutulmuş karides çok severler.bide protein yemleride var onuda alablrsn.akvaryum al aman ha şu ölüm fanuslardndan alma pet shopcular keklemesin sni . kuru yeri olması için kaya al satılıyor pet shopta.ısıtıcı kesinlikle gerekli.bunlar soğukkanlı hayvanlar vüctları ısısyı sabt tutamıyor ısıtıcının yannda gerekli olan bide ısıtıcı lamba . çünkü kuru yerininde sıcak olması gerek su 28 ise kruru yerin 30 olması gerekiyo mesela.yoksa üşütüp akciğer enfeksiyonu geçireblr.bide uv lambası öneriyolar.illa gerekli değilmiş bndede yok ama olsada onlarn sağlığı için iyi olur çnkü güneş ışını sağlıyor v eonlarn güneşe ihitiyacı var.ztn almazsanda sen kendin güneşlendirirsin onları günde 1 saat fln.

hmm bşka düşünüyorm.o sısıtıcıların önerdikleri markalar var onlarda size site yöneticileri yardmcı olur :) çnkü hepsi kaliteli olmuyo bozuluyo daha çok masraf oluyor.şahsen bnm çekmediğim şey kalmadı ama hepsine değdi bzm evin çockları gibiler :) buarada fazla oburlardır kafaları büyüklüğünde yem verin.onlar doyduğunu bilmez.yoksa obez olur (şahsen bnuda yaşadm) iki tane fln alckssan bnm şahsi önerim aynı boya yakn olsunlar çnkü ilerde sorunlar çıkabiliyor mesela brbrlerini ısırablylr ama tabi illa hepsindede olmuyo umarm siznkilerkardeş kardeş geçinir :)

hasta fln olurlarsa yada hasta alırsan sitedede bunla ilgili blgiler mevcut saolsunlar çok yardımcı oluyolar :) doğru yerdesin.kolay gelsin
hmm bide filtreyi unuttum oda suyu temzliyo gerekli :)
 
teşekkür ederim öneriniz için dediklerinizi aynen yerine getircemde cinsiyet nasıl anlaşılıyor
 
valla o ztn bi açıklık getirilmeyen mevzu çnkü bazıları diyo ön tırnakları uzun olck bazıları diyo alt kabuğundaki noktalar daha fazla olck.bnce ki doğru oldğnu düşünüyrm ön tırnakları arka tırnaklarından daha uzun ve belrgn oluyor :)
 
Alirken petshoptan degil bakamayan birinden alin. Simdi hasta kaplumbaga almamak için nelere dikkat edilmeli. Ilk olarak kaplumbaga aktif ve hareketli olmali, gözleri parlak olmali, kabugunda hiç bir leke olmamali. Sirt üstü koydugunuzda hemen geri dönmek için gayret göstermeli. Kurutulmus hiç bir yemi tavsiye etmem ben alirsanizda tetra reptomin olabilir onun yaninda solucan, kan kurdu tubifex, kivircik marul, akvaryum bitkisi, kabuguyla karides ve kedi mamasi olabilir. Almadan önce akvaryumu hazir edin öyle alin. Bunlari yaptiginizda çok zevk alirsiniz bu isten, yoksa zamaniniz hayvani iyilestirmekle geçer, ve sonradan yaptiginiz hatali yuvasini düzeltmekle geçer
 
Geri
Üst