Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni kaplumbağa.

aylin35

Bronz 5 Üye
Bugun kucuk bi petshopa kaplumbagama yem almak icin girdim kaplumbagami iki ay once aldim iyi baktim ve ölur dedikleri kaplumbaga 2 ayda 4 cm buyudu bugun yemi almak icin girdigim petshopta tek bi kaplumbaga vardi olum fanusunda azcik sudaydi kaplumbaganin kapugu 1 cm en fazla suyu inanilmaz pisti acidim aldm eski kaplumbagamla ayni akvaryuma koyablrmyim sorun olurmu ayrica yeni aldigim kaplumbagaya ozel ne yapmaliyim cok minik ve hareketsiz suya attgimda bile kipirdamiyor

Cvp: yeni kaplumbaga

kaplumbağanızın gözleri için gentagut damla kullanabilirsiniz , kaplumbağaya arkadaş şans işi birazda kimileri kavga ediyor kimileri beraber geziyorlar ilk başta koyun gözlemleyin diğer kaplumbağanız ona tepki veriyormu bakın yalnız hemen tepki vermeyebilir belki ertesi gün saldırmaya kalkışır onun için ara ara bakın yeni kaplumbağanıza kuru alan ısıtıcı filtre kurualan ısıtıcısı vardır umuyorum yoksa hemen tedarik etmelisin imkanın varsa veterinere götürebilirsiniz ayrıca kaplumbağa hasta olabilir eğer suya batma yan yüzme sudan yukarı çıkmada zorlanma kuru alanda çok bekleme gözlerde sorun bunların çoğu varsa akciğer enfeksiyonu olabilir fotoğraf atma şansınız varsa atın bakalım bir de anlatın kaplumbağada ne gibi belirtiler var

Herseyi var buyuk kaplumbagam korktu sanirim kacti kuru alandan inmedi bende kucugu baska bi akvaryuma alip eski isiticimi taktim kucuk hareketlendi ama hala gozlerini acmadi iltihapmi var acaba cok kotu bi ortamdan aldim orda hem usumustur hemde mikrop kapmistir veterinere boyle devam ederse goturucm zaten

Hasta olabilir. Bir kaç gün kontrol edin. Ortama alışma sürecide olabilir.
Sizin ekipmanlarınız tam mı? Su ısıtıcısı, filtre, kuru alan ve lambası gibi.

böyle devam etmesini beklemeden götürün bana kalırsa gözü kapalı olması büyük ihtimal göz hastalığıdır benim kaplumbağam geçirmişti bu hastalığı gentagut kullandım geçti ama götürme imkanınız varsa önce bir veterinere götürmenizi tavsiye ederim

Hic zamanim olmuyo ama iki uc gune gotururum yemi atiyorum onu bile bulamiyor agzini acip kapatiyo sadece

yemi vitamine bulayın ağzını açınca siz sokun yavaşça belki refleks olarak yutabilir

Gözleri şiş mi yoksa sadece kapalı mı? Çok kötü bir ortamda ise metabolizması yavaşlamış ve sizin ortamda bir kaç güne kendine gelebilir. Ancak şiş varsa gözlerde enfeksiyon vardır.

Sis biraz elleriyle gozlerini ovuyo yavrum yem atinca tutamiyo temiz bi cimbzla agzinin onune tuttum suda ama yemedi zaten multi vitamn kullaniyorum buyuk kaplumbagamdada istahsizlik vardi simdi beni bile yiyecek duruma geldi cok kucuk kiyamiyorum ya ne yapabilirim yanindan ayrilmiyorum ama universiteye hazirlaniyorum derslerim var zamanim yok sagligina bi kavussa elimden geleni yapiyorum ilac adi filan yazarsaniz alirim kopegimin veterinerini ariyacagim yarin ama kaplumbaga hakknda bilgili oldugunu sanmiyorum yardimci olursaniz cok sevinirim

cımbız kullanmayın. yaralanabilir. ellerinizi yıkayıp uzatın. yemin kokusunu alıp hareket edince bırakın o bulur. yada suda ıslatarak gevşetin kuru alanda verin. gözleri için gentagut damla kullanabilirsiniz. eczanede satılıyor.

Keske bulabilse agzinin onunde tuttugum halde bulamiyo biraz once zorla bi tane yem yedirdim yarin alirim o damlayi umarim ise yarar bazende donup kaliyo hareket etmiyo ellerini ayaklarini saliyo onun sebebi ne

dinleniyor.

Harekete tepki vermiyo kollarini falan cekmiyo

kımıldama var mı ? yani canlı mı ? kuru alanda duruyorsa lamba ile ısıyı sağlayın ve gözlerine damlayı damlatın.

Cvp: Yeni kaplumbağa.

KAPLUŞUNUN GÖZÜ AÇILMIYOSA AYNASINI BENDE YAŞADIĞIM İÇİN KESİN SONUÇ VEREBİLİRİM.
KAPLUMBAĞANIN DAMLASI VARSA YEME DAMLATILAN BİDE SUYA DAMLATILAN OLANLARDA KAPLUŞUNUN KAPALI GÖZÜNE 2VEYE3 KEZ DAMLAT SONRA1VEYE2 GÜNE GÖZÜ AÇILIR.
AYNISINI DENEDİM İŞE YARIYOO

Evet ilac kullanmadan gozleri biraz acildi azda olsa yem yiyor hareket ediyo :)

güzel, bu şekilde devam edin.

Vitamin takviyeside yapın. Güçsüz düşmüştür.

Geri