Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni kaplumbaga

sdfdfn

Bronz 5 Üye
Ablam bir petshopta kaplumbagalar gormus, cok tatlilar kardesim besler diyip almis. Bizim eski kaplumbaganin yaninda cok kucuk kaliyor ama geldiginden beri izliyorum, hic isirma vurma durumlari olmadi. Birbirlerinin farkinda bile degiller. Eski kaplumbaga 5 cm, yeni gelende 2 bucuk-3 cm falan. Yalniz yeni gelen kaplumbaganin kabugu cok yumusak geldi bana. Kucuk oldugu icin falan olabilir mi ? Bi de geldiginden beri hic bir sey yediremedik. Karidesten raffy p'ye ne bulduysam uzattim ama koklamadi bile. Zamanla yemeye baslar mi? Kabuk yumusakligi konusu normal midir yoksa ne yapmaliyim? Bi de deri rengi bana cok soluk geldi.

Ozur dilerim bir yerde kendini tekrar etmis yazi.

Cvp: Yeni kaplumbaga

küçük yavrularda kabuk yumuşaklığı olur. zamanla sertleşme baş kısmından başlar o sırada kuyruk kısmında yumuşaklık biraz daha devam eder. bu konuda sorun yok. hayvan yeni bir ortama girdiği için alışma ve adapte olma sorunu yaşıyor olabilir. bu arada ekipmanların tam mı ? su ısısının 28 derece civarında olması gerekiyor. soğuk olması durumu da iştahsızlık nedenidir. hayvana ayrı bir kapta haşlanmış yumurta sarısı vermeyi dene. boyu dediğin gibi ise çok küçük verdiğin yemleri yemesi zor. belki ufalayıp verirsen yiyebilir.

ekipmanlar tam. Bu arada 3-4 saat falan uyudu, yanina yaklastigimda da uyanmadi. Normalde benim eski kaplumbagam hemen gozlerini acar. Ben de uyandirdim kaplumbagayi, simdi geldigindeki gibi hareketleri. Bu uyanmama durumu beni tedirgin etti dogrusu.

sakın uyandırma kendi haline bırak. bu şekilde dinlenip kendine gelsin. enerjisini toplasın. ilk evrelerinde olduğu için bu onlara faydalıdır.

ben korkmustum da o yuzden uyandirmistim, neyse iyi bir sey olmasina sevindim. Tekrar uyumus bile :)

Bu arada benim kaplumbaga hep suda uyudugu icin gece isitma lambasi almamistim, simdi yeni olan kuru alanda uyuyo. Ne yapmaliyim?

hayvan narin daha en ufak soğuktan bile etkilenir. gece cereyansız ortamda dursa da gündüz mümkün olduğunca ısıtıcı lambayı açık bırak yalnız çok ısı da almasın. aklı ermediği için pişer mazallah.

bu arada uv lamban varsa uzak tut ona gelmesin hayvan körpe kabuk yumuşak ters etki yapabilir. şu an için ona ihtiyacı yok.

Zaten uv lambam yoktu. Acaba bu hayvanlari petshopta nasil besliyorlardi? Su anda akvaryumun oldugu odanin kapisini kapattim, kuru alanin ustune de bi kitap koydum, uyuyor gayet iyi. Yumurta olayini sahurda deneyecegim.

Yumurtanin sarisini yedirmeyi denedim, yine bir fark yok. Yem mi diye koklamiyor bile. Pazartesi gunu pet shopa gidip orada ne yediriyorlarsa ondan alacagim.

Petshop da besledikleri bile meçhul. Bana kalırsa tamamen yani alan ve arkadaşlardan kaynaklanan bir problem. Kendi haline bırak bir müddet sonra nazı bırakıp yem yiyeceğini düşünüyorum. En azından 1 gün bekle diğerlerine verirken yanaşır çok acıkınca. Isıtıcının ayarını bu aralar 30 - 32 derece arasında tut, yavrular için sıcaklık önemli.

Isı için hastalık yoksa 28 yeterli olur. Bu arada yem yememesi normal. Daha yeni adapte oluyor. Benim ilk geldiğinde 15 gün yem yemeyen kaplumbağam var. Cem yumurta olayını önermiş ama ben hayvanın 1 hafta akvaryumdan çıkmamasını öneririm. Siz diğerini akvaryumdan çıkarıp yemleri suya atın ve 15 dk uzakta bekleyin. Yememişse diğer hayvanı içeri alın. o yesin. Bunu diğer hayvanın öğün miktarı etkilenmeyecek şekilde günde üç yada dört kez yapın. Yani diğer hayvanda öğün miktarı aşacaksa yemediği yemleri alıp atın. Bir hafta boyunca yemezse tekrar yazın. Vitamin takviyesi yapılır. Akvaryum civarında çok gezmeyin.

Not: Pet shopa ne verdiğini sormayın. Elinizde tetra reptomin, sera raffy P, sera raffy I yemleri varsa uygun. Cemin önerdiği gibi ilk zamanlar bölüp verin. Yemeye başlayınca kendisi parçalasın.

Geri