Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni kaplumbağam diğeriyle kavga edermi

Şelale

SKF Delisi
Bugun (alabilirsem) kaplumbaga alicagim. Şelale yeri sahiplenip ona zarar verirmi? Ben yavru oldugundan kavga etmiyeceklerini dusunuyorum ama sz ne dusunuyorsunuz?

RE: yeni arkadas

Ben önceden demistim yavru olduğu icin kavga edeceklerini sanmiyorum ama sen genede dikkat et şimdiden hayırlı olsun uzun ve sağlıklı yıllar dilerim :)

Cvp: yeni arkadas

ben 6 ay arayla aldım ve şu ana kadar bir sorun görmedim(ciddi boyutta) bir kere yem için çekingen olan baskını ısırmıştı :133: şimdiki kapluşunuz Baskın mı :ff: yoksa çekinik mi :ff:

Bu kaplumbaganin karakteriyle de ilgili oluyor cok sevinedebilir yerini sahiplenedebilir acikcasi ben dogada grup halinde yasadiklari icin en az 2 tane bakma taraftariyim ama eger anlasamazlarsa ve ayirma imkaniniz olmazsa hem hayvanlar icin hemde sizin icin dert olur herhangi bir kavga durumunda ayirabilecekseniz ve yeterli buyuklukte bir tank kurabilecekseniz alin

İki kaplumbağa için yeterli hacim varsa olur tabi Ecem. İpek bahsetmiş, eğer kavga durumunda yeni sistem yada akvaryum bölme imkanınıda kafada bitirmek gerekiyor.

Ekipmanların tam mı bu arada? Her zamanki gibi önce sistemi tamamlama konusunda eksik kalmamalı bence.

Grup halinde yaşamıyorlarki ya Tek başına yaşıyorlar doğada sen yanlış biliyorsun bence Sadece çiftleşmek istediği zaman dişi arıyo erkekler o zaman bir araya geliyolar :'': İşi bitince hemen ayrılıyorlar yine tek başına takılıyorlar. Asosyal yani slider kaplumbağaları :33:

Güneşlenecek alanlar az olduğu için o zaman bir araya sıkışıyorlar üst üste kayaların kütüklerin üstünde O yüzden sana öyle grup halinde yaşıyorlar gibi gelmiştir belki

Birbirleri arasında organizasyon sistem falan yok yani öyle kuru kalabalık geliyorlar bir araya mecburen :133:

Kaplumbagam herseyden korkmayan ,kuru alana cok cikmayan, elini isirdiginda birakmayan bir kakartere sahip. Filtrem eksik sadece. Onuda haftaya alicam.

Kaplus 35 biz daha 4. Ayimizdayiz . Kavga etmemeleri guzel :)

Herkesin farkli gorusleri olabilir ama ben grup halinde yasadijlarini gozlemledim hatta kendileri de gruplasip birini dislayabiliyorlar bazen bunu daha once birkac yerde daha da okumustum

Ipek seninkilerin boyutlari farkli farkli. Sendemi ayri ayri aldin?

Benimkilerden birini shrekten (en buyuk ) 1 yil sonra aldim ( en kucuk olan fiona ) shrek onu gorunce o kadar mutlu oldu ki surekli ona el titretip duruyor dibinden ayrilmiyordu fiona ilk geldiginde digerini de fionadan 5-6 ay sonra arkadasimdan aldim bakamadigi icin ( yas olaran en huyuk boy olarak ortanca olan simarik) ama shrek ona fiona gibi sicak yaklasmadi bir iki kere isirmalar oldu aka sonra alistilar

Dedigim gibi tamamen sans alismalari da benim icin bir sans oldu kaplumbaganin karakterine cok bagli ama yavru olunca pek sorun cikmiyor genelde

Pek sorun olmamis demek :) Şelale yalniz kalmasin o zaman :)

Bencede ama önerim biraz çekimser olan kapluş alabilirsin ama öyle kapluş alınca sorun çıkmaz diye bir durum söz konusu değil.Amaç biraz daha kavga olasılığını azaltmak:smile:

Evet. Tesekkurler. Yada cok cilgin alip kavga durumunda esitligi saglamak olabilir :)

Birde bisey sorcam. Akvaryumum kucuk. 2. Akvryumu yaz tatili bitince alcam. Byuk 20 -30 lt bir plastik kapta bkabilirmiyim? (Tabi bazen kabi degistircem :))

(Bu konuyu srdum ama sadece yaz tatili icin sormustum)

Ecem bunun için biraz bekle bence daha deneyimli arkdaşlarımıza sor^^

ipek küçüğe el titretmesi ortamın alfası olduğunu belirtmek için yani hireyarşik düzen hareketi ve küçük olanda tepki göstermediği için bunu kabullenmiş. son gelen tepki gösterdiği için aralarında kavga olmuş. ileri zamanda liderlik konusunda kapışma olasılıkları var. yani birbirlerini ara ara tartacaklar.

Baskın karakter varsa diğerlerinin tümü pasif olmalı. Genelde küçükten başka hayvanla yaşamış olanlarda kavga potansiyeli daha az oluyor. Çünkü küçükken dahi baskınlıklarını tartıp düzeni sağlıyorlar. Büyüdüğünde bu düzen hareketlerini hiç geliştirmemiş kaplumbağanın yanına diğer hayvanı koyunca bilinçsiz saldırılarda oluyor. Tabi hiç bunlara bağlı olmayıp belli bir süre geçinen kaplumbağalarda ileride sorun yaşayabiliyor. Yani bunun garantisini ne şimdi ne ilerisi için kimse veremez.

Ancak benim önerim yeni kaplumbağanın sistemi kurunca alınması yönünde. Kavga için bir sebepte bu olmasın. Yani anlaşabilecek hayvanlar yer sebebi ile kavgaya başladımı büyük yerde alsanız bundan vazgeçmeyebilir.

hmm kavga etmiyorlarsa çok iyi. ben de almıştım kaplumbağam 2 yaşındaydı. yavru kaplumbağa ile bayağı kavga etmişlerdi. ayaklarını ısırıyordu. genelde kavga ediyorlar. sonra geri verdim küçüğü şimdi yalnızız. kavga etmiyorlarsa iyi cidden.

İyi o zaman pasif ve sakin bir kaplumbağa alayım :) akvaryumumu yaz tatılı bitince alıcam. O zamana kadar 20-30 lt relik kapda durucaklar :) (kabı ara sıra degiistirme kaydıyla tabi)

Sen önce malzemelerini tamamla sonra kaplumbağa düşünürsün Eksik ekipmanların var ama yeni kaplumba alıcam diyosun 1 tekerleği patlak arabaya yolcu alıyosun yani sen :ff: böyle hayvan bakılmaz

o zamana kadar Şelale büyüyücek ve yeni gelenle anlaşması zor olcak venom. O yüzden simdiden alcam.

hayvan bakılmaz demişsin ama Şelale yi hayata döndürdüm ben!

Geri