Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni kaplumbağam geldi :))

beremi

Bronz 4 Üye
Merhaba arkadaşlar 2 tane kaplumbağam vardı avuç içi büyüklüğünde çarşıya cıktığımda akvaryumculara bir göz gezdiriyim dedim ve kötü son 10-12 tane kaplumbağayı bitane ölüm fanusunun içinde besliyolar kıyamayıp içlerdinden bir tanesini aldım ama diğer kaplumbağalarıma kıyasla bayabi küçük kaldı alalı 1 gün oldu henüz yemekde yediremedim büyük kaplumbağalarım ile bir sorun yaşarmı ? yanına aynı boyutta 1 tane daha almayı düşünüyorum ne yapmalıyım sizce ?

Merhaba . Aldiginiz kaplumbaga digerlerine gore cok kucuk oldugu icin yem yeme sirasinda buyuk darbeler alabilir ve hayvan sarsilabilir . 1 tane daha kaplumbaga besliyecek yeterli alan ve durumunuz varsa alin ama kucuk oldugu icin digerlerinden buyuk darbeler yiyebilir . Ve bunlara ek olarak yeni kaplumbaga kabul etmeyebilirler akvaryuma . 3-4 gun yem yemeye bilir . Alismasina izin veri . Ama bir yandan gozlemleyin . Buyuk kaplumbagalar ona zarar verirse kucuk kaplumbagayi yanlarindan cikarmak gerekir .

Cvp: Yeni kaplumbağam geldi :))

işte 1 gündür gözlemliyorum henüz bi saldırı görmedim zaten ben akvaryuma yaklaşınca hemen köşelere gidiyo büyükler cama yapısıyo :D küçük olanın sürekli ynaına gidip kokluyor bi anlam veremedim bu hareketlerine

Onu tanimaya calisiyorlar . Dikkatli olun . Koklarken ne oldugunu anlamak icin kucuk bi isirik atabilirler . Ama o kucuk isirik kucuk kaplumbagaya buyuk etki eder . Yem verirken hic yaklastirmayin birbirlirine . Ufak bir darbe bile onu cok etkiler . Kaplumbaganin bu korkma durumu gecicidir . Ama uzun surerse yine ayirmak gerekir . Sonucta huzurlu ve mutlu olmalilar

Fatih akvaryum boyutun neydi senin ? Petshopcuların elinden kurtarayım derken 3 kaplumbağaya yetmeyecek bir akvaryum mevcutsa bu daha kötü olabilir. Sonuçta akvaryumda beslenmeye alışacak kaplumbağa ilerde gerekli alan ve ortam sağlanmadığı taktirde ya tekrar petshopun yolunu tutacak yada uygun olmadığı bir ortama bırakılacak. Bu hayvanlar 25-30 sene yaşadığı ve yine 25-30 cm civarına kadar büyüdükleri göz önüne getirilerek alınmalıdır. Ve en önemlisi olan ise yerleşik durumda ki kaplumbağaların yanına almayı düşünürken, her zaman olası çıkabilecek aksilikler sonucu ayırabileceğin uygun boyutta bir akvaryum yedekte bulundurulmalı.

Mertcan iyi bir noktaya değinmiş. Yeni ortama dahil olan kaplumbağalar keşfetme ve alışma süreçlerini atlatana kadar yem yememe, kuytu köşelere kaçma ve saklanabileceği bir alan varsa korunma psikolojisiyle böyle yerleri ve davranışları sergilerler. Şimdilik sadece anlaşabilme durumlarını gözlemlemek lazım. Bence ikinci bir kaplumbağa ekleme durumunu biraz ertele. Olası bir anlaşamama durumunda zaten ayırma veya geri verme durumları ile karşı karşıya kalacaksın.

Sağlıklı uzun ömürler.

eski kullandığım akvaryum küçüktü memleketten gelirken akvaryumu büyüttüm 100 litrelik bir akvaryum yaptım hazırda bir akvaryumum daha var zaten sıkıntı olmaz ayırma konusunda ama ben birlikte beraber yaşamalarını istiyodum :D

İnşallah anlaşabilirler de ayırma durumunu gerçekleştirmezsin. 100 litrelik bir akvaryum bir yetişkin için ömürlük olabileceği gibi, 2 yavru için ise geçiş dönemi akvaryumu olarak kullanılabilir. 3 kaplumbağa için yetişkinlik dönemlerini de düşünerek minimum 300-350 Litre gerekir.

1 yıl sonra taşıncamığız için babam akvaryuma zarar gelir diye almadı taşındığımız yerde 350 litrelik bir akvaryum alıcaz zaten :D

Şu an beraber yaşayamazlar. Ben aynı durumdaki yani büyük ve küçük bıydaki kaplumbağaları ayrı akvaryumlarda yaşatıyorum. Bu boy farkı zamanla kapanıyor. Yani büyüklerin büyüme hızı çok yavaşlayacak. O zaman yavru olanlar yetişiyor ve kuvvetleniyor. Yem yerken ve aynı noktada yüzerken alacağı darbeler küçüğe zarar verecek. Yani yemlemede ayırmakta yeterli değil ki yeterli dahi olsa hayvanları hastalık vs gibi kısa süreli zaruri durumlar dışında sürekli akvaryumdan çıkarıp koymak stres sebebi. Şimdi ufak için yeni yer hazırlayıp diğerlerinin boyuna yaklaşmasını beklemek gerekiyor. Bu süre sonunda yeni akvaryum hayvan sayısına göre uygun hacimde yapılıp tümü oraya geçebilir.

gerekli olan koşulları arkadaşlar anlatmış. hayvan başlarda alışma sebebiyle iştahtan kesilir. burada dikkat edilecek husus sonraki aşama. hayvan kuru alandan inmek istemez veya diğerlerinden uzak bir köşede çıkmaya çalışır gibi cama abanırsa onlardan korktuğu için bu hareketleri yapıyor demektir. bu durumda akvaryumdan uzaklaştırmak gerekir. koklama tanıma amaçlı olup bunu peşinden takip ederek 1 hafta boyunca sürebilirler. bu da hayvanı sürekli tedirgin eder. geri verme durumunda kalırsan daha iyi koşulları olan bir petshopa verebilirsin. hiç değilse eskisinden daha iyi bir ortamda olmuş olur.

cem' Alıntı:
gerekli olan koşulları arkadaşlar anlatmış. hayvan başlarda alışma sebebiyle iştahtan kesilir. burada dikkat edilecek husus sonraki aşama. hayvan kuru alandan inmek istemez veya diğerlerinden uzak bir köşede çıkmaya çalışır gibi cama abanırsa onlardan korktuğu için bu hareketleri yapıyor demektir. bu durumda akvaryumdan uzaklaştırmak gerekir. koklama tanıma amaçlı olup bunu peşinden takip ederek 1 hafta boyunca sürebilirler. bu da hayvanı sürekli tedirgin eder. geri verme durumunda kalırsan daha iyi koşulları olan bir petshopa verebilirsin. hiç değilse eskisinden daha iyi bir ortamda olmuş olur.

şuan 2 durum da olmakta suya fazla girmiyo genelde kuru alanda kalıyo suya girdiğindede sadece köşelere gidiyo biraz daha bekliyimmi yoksa ayırıymmı bu daha 2. gün ?

Hayvanlar birbirine bilinçli bir zarar verme eğiliminde olmasalar dahi bahsettiğim sebeplerden bir süre ayrı akvaryumlarda bakılmaları gerekiyor.

o zaman 1 tane kaplumbağa daha alıp diğer akvaryumu hazırlıyım :D büyük olanlar için herhangi bi sıkıntı olmadıda küçük korktu gibi :D

Korkmanın dışında zaten ister istemez bilinçli olmasada hırpalanacak. Diğer akvaryumu kurup yaklaşık bir sene sonra tümünü hayvan başına 100 lt su olan akvaryuma geçirmek gerek. Buda toplam 3 hayvan olursa kaçış payını hesap edersek 350 lt akvaryum hacmi, 4 hayvan olursa aynı mantıkla yaklaşık 450-500 lt akvaryum hacmi ister. Yani kaplumbağa sayısını iyi düşünmeli.

bencede şimdilik biraz ayırmalısın ben de bu durumu yaşadım diğeri biraz büyüyünce büyük olanın yanına aldım daha iyi oldu ama bence şimdilik ikinci kaplumbağayı alma çünkü büyüme durumlarında gerçekten çook büyük bir akvaryuma ihtiyacın olacak zaten 10 santim falan olduğunda büyüklerin yanına albilirsin şu an senin kaplumbağan bizim dilimizde bebek grubuna giriyor:33:

Geri