Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Kaplumbağam

beremi

Bronz 4 Üye
Katılım
19 Haz 2013
Mesajlar
51
Merhaba arkadaşlar bugün bi akvaryumcuya kaplumbağa yemi almak için girdiğimde beta cinsi balıkların beslendiği küçük fanusların içinde bir tane kaplumbağa gördüm adama sordum 3 haftadır  kendisinde olduğunu satılmadığını söyledi bende dayanamadım aldım.El büyüklüğündeki diğer iki kaplumbağamın yanına koydum fakat kesinlikle istemediler akvaryumda hemen saldırdı ikisi de ben de ayırmak zorunda kaldım yeni bir akvaryum ayarladım hemen henüz çok küçük bakımı hakkında nelere dikkat etmem lazım acaba yardımcı olursanız sevinirim
mailto:/lkbqmb.jpg" />
 
Cvp: Yeni Kaplumbağam

Minicik :) Sağlık durumu nasıl? Yüzüyor mu? İştahı var mı? Raffy p ve reptomin uygun yemler olacaktır.
Kabuk kontrol edebilirsiniz, herhangi bir hasar var mı? Fotoğrafa göre normal görünüyor. Gözler iyi mi?

Büyükler tehlikeli ayrı durmasında fayda var. Günde 2 öğün kafa hacmi kadar beslemek uygun. Su sıcaklığı sabit kurualanı muhakkak olmalı. Büyüklerde kullanılıyormu bilmiyorum ama bu henüz küçük devit damla KULLANILMAMALI. Sıradışı bir durum yoksa diğerlerinde olduğu gibi imkanlar sağlanmalı.
Detaylar için;
mailto:/forum/konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu.html

Bu arada ismi ne olacak ya da ne oldu?  :smile:
 
Cvp: Yeni Kaplumbağam

suda malesef yüzmüyor suyun dibinde bekliyor 10-15 dakika da bir hava almaya çıkıyo sonra tekrardan dibe çöküyor yemek verdim başta yemedi fakat şuan az da olsa yedi gözleri ve kabuğu gayet sağlıklı durumda kuru alanı ve ısıtıcısı var fakat iç filtrem olmadığı için koymadım onuda en kısa zaman da ayarlıycam
 
Cvp: Yeni Kaplumbağam

belli bir boya gelene kadar diğerlerinden uzak kalmalı. dikkat edilecek en önemli husus hayvanın üşümemesi. bunun için su ısısı 28 kuru alan 32 derece sabit olmalı. küçükler aşırı hareketli oluyor ve enerjilerini dengelemeyi bilmiyorlar. vereceğin iki yem raffy P ve herhangi bir markanın gammarusu. tetra, jbl, torpical veya raffy I. günde iki öğün. raffy p'de mineral yem var o gerekli vitamin mineral ve kalsiyumu verir ekstra birşey kullanmana gerek yok. kafa hacmi +1 fazla verebilirsin. kirletme oranı çok çok az olacak onun için iç filtre yeterli. şu aşamada kumada ihtiyaç yok ama elinde varsa koyabilirsin. bunda içme suyu kullanman hayvanın gelişimi açısında artı değer verir. şebeke suyu malum. küçüklerde akciğer gelişmediği için su yüzüne yakın vücut suda kafa dışarda olacak şekilde bir yer olmalı. iç filtrenin motor üstü buna uygundur. kabuğu su üstüne çıkmayacağı biçimde ayarlarsın filtreyi. eğer kuru alanda gece uyuma durumu olursa armut ampulün mavi renk 40 W olanından alır kullanırsın. şu an aklıma başka birşey gelmiyor.
 
Cvp: Yeni Kaplumbağam

hayvan sağlıklı yalnız kabuğun sol yanından budama yapmış seninkiler o önemli değil büyüdükçe eski haline döner. dipte durması kendini güvende hissetmek istemesinden. biraz zaman kendine getirir.
 
Cvp: Yeni Kaplumbağam

Alışma süreci geçiriyor da olabilir, varsa ipek bitki saklanıp kendini güvende hissetmesine yardımcı olur.
Isıtıcı lambasıda var değil mi? kurulanı doğru sıcaklığa getiriyorsa zamanla ısıya gelecektir.
 
Cvp: Yeni Kaplumbağam

evet kuru alana lamba koydum sürekli açık fakat ıstıcının dip kısmına saklanıyor sürekli büyük ihtimal korkuyor ben odaya girip çıktıkca ürküyor zaten alışamadı henüz belliki
 
Cvp: Yeni Kaplumbağam

Çok normal. Zamanla düzelecektir. Oda ya girdiğinde kaçma olayı alıştıktan sonrada olabilir. İlk amaç yuvasına alışsın.
 
Cvp: Yeni Kaplumbağam

yorumlarınız için teşekkürler gerekenleri yapıcam
 
Güçlenip diğerleri ile boy farkı oransal olarak azalana dek kesinlikle başka sistemde bakılmalı. En kritik noktalar anlatılmış. Sağlıklı bir Ömrü olsun.
 
Geri
Üst