Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeni kaplumbağam

mustafayılmaz

Altın 4 Üye
yeni bir kaplumbağa aldım; benim kaplumbağaya arkadaş olarak benim kaplumbağam 2 yaşında nerdeyse anlaşamaz diye korkuyordum ama anlaştılar ve kuçuk kaplumbağa yemek yemıyor ortama alışmadığı için sanırım ?

Cvp: yeni kaplumbağam

Büyük ihtimalle dediğiniz gibi ortama alışamamıştır. Anlaşmaları çok iyi olmuş, şanslısınız bu açıdan :) Yine de dikkatli olun yetişkinin ne yapacağı belli olmaz diye düşünüyorum. Ayrıca yavru ve yetişkin kaplumbağaların diyetleri farklıdır ve yetişkin olan yavrudan kat kat daha hızlı yiyecektir. Bu yüzden ayrı kaplarda yemlemenizi öneririm.

şu an bir sıkıntı olmasa da yem yüzünden bir hır gür olabilir. en azından bir süre büyük olana +1 yem fazla ver. çünkü küçük yem yemeye başladığında büyüğün bir tepki gösterme ihtimali var. ayrı kap olabileceği gibi. ayrı köşelerde ve gerekirse elinle set yapacak şekilde verebilirsin.

Yer genişse sorun yaşanma olasılığı azalır. Ama su hacmi yetersizse boy farkı ilerde sorun olabilir.

ya aslında almıcaktım orda miinacık kirli suyun içinde gorunce içim burkuldu aldım bitane dedim bari eziyet olmasın hayvana bu arada 2 tane reptomın yedi :=)

Geri