Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Çok teşekkür ederim çok yeniyim herşeyini mükemmel yapmak istiyorum desteğinizleO ampul olmaz. O aparatı sökün. Deveboynu yada mandallı lamba kullanın.
O dekorları çıkarın. Yapay çimi üstünü geçecek kadar su doldurup su içindeyken fırça ile fırçalayıp tozu pisliği alın.
Bu konuda lamba ve ampul hakkında bilgi verdim.
Yavru kaplumbağa sahiplendim. Kuru alandan çıkmıyor
Herkese iyi forumlar. 2 gün önce bir su kaplumbağası sahiplendim. 1tl boyutunda daha çok küçük. Isıtıcısını , akvaryumunu, filtresini vb. hallettim. Sorunum şu , kaplumbağam kuru alanından asla çıkmıyor. Yanlış olduğunu bilsemde tutup suya bıraktığımda direk kuru alanına çıkıyor ve asla yem...sukaplumbagasi.com
Çok teşekkür ederim güzel bi ortam sağlayacağım sayenizde atıyorum fotoğrafları şuanki su seviyesi 25 lt ye yakınTüm taşları varsa çakıllarıda sudan çıkartın hem pislik toplar hem yüzme alanını daraltır. Lamba hayvanın temas edemeyeceği yükseklikte olmalı. Akvaryumun yandan fotoğrafını atar mısınız. Kuru alan ile duy arasındaki mesafe kaç cm?
Tamamdır akşam çıkaracağım yeni evine alışması için daha az koydum aldığım kişi plastik kapta bakmış alışmasını bekliyorumSu seviyesini biraz daha yükseltebilirsiniz.
Suyun içindeki taşları, dekorları çıkarın.
Teşekkür ederim bilgilerin için birde sorum olacak yavrumun boyutu çok küçük bakımsızlıktan olduğunu düşünüyorum şimdi bendeyken gerekli tüm ekipmanları yapıp baksam büyür müBen hayvan daha yavruyken 30cm su derinliği olan 60 litrelik akvaryuma koymuştum. Hiçbir sorun olmadı.
Kaplumbağalar güçlü yüzücülerdir, bu nedenle kaplumbağa sudan çıkabildiği ve su altında sıkışabileceği bir yer olmadığı sürece boğulma konusunda endişelenmenize gerek yoktur.
Çok teşekkür ederim kardeşimEğer genetik bir problemi yoksa ve hasta değilse büyür.
Dediklerinizi uygulamaya başladım masa lambası ve 42 w halojen lamba aldım akşam takacağım yem petshopun verdiği bişey var ama önerilere açığımSuyu az biraz daha yükseltin. Tabandaki tüm malzemeleri çıkarın. Sadece köşedeki kale gibi bir dekor var o dursun, hayvan üstüne çıkıp burun dışarıda gövde su içinde uyur üşümez.
Tabanda silis kum kullanırız. Temizlik ve boyut açısından uygun olan vitasand pro78 marka sarı silis kumdur. Sadece tozunu çıkaracak kadar yıkama yaparız. 2 cm yükselti yeterli,yükseklik fazla değil. Bunun hesabı en*boy*2/1000=alınacak kg.
Su ısısını derece ile kontrol edin. Evde kullanılan cam derecede olur.
Hasta hayvanlarda boy uzaması durur. Uygun sistemde yaşamayan hayvan yeterince gelişemez. Boyca uzunluk yüzerek sağlıklı gelişimi sağlarken derinlik akciğer gelişimi ve nefes tutabilme kapasitesini artırır. Hayvan büyümemiş olsa da uygun sistem uygun yemler ile büyümeye başlar.
Ampul işini bir an önce halledin.
Su değişimleri akvaryumdaki su ile emsal sıcaklıkta olacak.
Yem olarak ne markaları kullanıyorsunuz?
Sterilizasyon için metilen mavisi kullanmanız iyi olur. Contra-ichthyo, deep fix dezopur yada deep fix dezofix'ten biri olur. Haftada bir ve su değişimleri sonrası 1 damla damlatın. Çok yoğun mavi olursa biraz su alıp temiz su ile inceltin.
Tamamdır internetten sipariş ediyorum hemenHayvanın kabuk boyu kaç cm? Eğer 6 cm altı ise Sera raffy p ve herhangi bir markanın gammarusunu alın. Bu ikisi 6cm kabuk boyuna kadar idare eder.
Bunları vermişti bugün sera raffy p siparişi verdimAçık yem almıyoruz bu bayat ve/veya parazit yumurtası içerebilir.
Yem gelene kadar haşlanmış yumurta akı, birkaç dakika haşlanmış kıyma pqrçası verebilirsiniz.
Deve boynu lamba ve 42w halojen ampul aldım bugün deniycegim kum siparişi verdimDereceyi kuru alana bırakın yarim saatte 32 dereceye getiriyor olmasi lazim. Dekorları çıkartın kaplumbağayi cok rahatsız ediyordur alanlarinin daralmasindan hoşlanmazlar.