Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeni kaplus

exxcalibur

Bronz 3 Üye
arkadaşlar bızım yan komsumuzun 10 senelik filan bir kablumbağası varmış bana verecek beslemem için fakat süphem var benım rex, max, cikolata ve pamuğa zarar verır mı ?
benimkiler daha minik yavru.

Akvaryumunuz kaç LT? Büyük ihtimalle ölümcül kavgalar çıkıcaktır.

Cvp: yeni kaplus

Büyük kaplumbağa için sadece ona 100 lt akvaryum gerek. Buradan anlaşılacağı gibi erişkin kaplumbağa başına gereken miktar bu. Yani onu sizin sisteme sokmanız mümkün değil.
Sizdeki kaplumbağalar yavru ise (3 cm) 3-4 ay belki yeter. Ancak 5 cm ve üzerinde 4 kaplumbağaya 100 lt, 10 cm olduklarında ise 200-250 lt akvaryum gerekecek. Yaklaşık 20-25 cm olduklarında ise minimum 400 lt akvaryuma ihtiyacınız var. Bence ilerde değişimide buna göre yapınki sürekli yeni akvaryum almak zorunda kalmayın.

Zaten akvaryumunuz küçük, birde yetişkin bir kaplumbağa alarak iyice ortamı kötüleştirirsiniz. Büyük bir kaplumbağa sadece kendi başına 100 litre suya ihtiyacı vardır. Buradan hesap edin bence.

Sizdeki kaplumbağa sayısını 3 sanmıştım, yukarıdaki detayları 4 adet için güncelledim.
Şunuda ilave edeyim. Sizde dört adet kaplumbağa var ve bunlar beraber yaşadığı için kendi içlerinde sosyalleşmiştir. Ancak diğer kaplumbağa uygun şartları sağlasanız dahi tek yaşamaya alışık olduğu için diğerlerine saldırma eğilimi gösterebilir. Özellikle boyut farkı bu cesareti rahatlıkla ona verecektir.

Anladım yani zaten set alacağım para biriktiriyorum 450 lt civarı akvaryum full sera yemleri felan takım kaça çıkar bana?

Bu büyüklükte bir seti komple kurmak için 1500-2000 tl gerekebilir. Bu fiyat aralığı kullanacağınız ekipmanların markasına göre değişir.

sanırım komşunuz plastik palmiyeli kapta bakıyor 10 yıl yaşaması mucize ancak o kapta büyüyememiştir tahminen boyutu 5-10cm arasıysa alın ancak daha fazlaysa almayın çünkü sadece tek onun için 100 litre gerekir.

exxcalibur' Alıntı:
yani aldımmı tam takım alırım

Umarım en kısa zamanda yeni yuvalarını yaparsınız. Ne kadar çok yüzerlerse o kadar çabuk ve doğru büyürler.

yani tam takım olarak alamasamda mutlaka akvaryumunu alırım bide yavrumun birisi hep ısıtıcının oraya kaçıyor biri neden ola bilir yaklasık 2 haftadır yem yediğini hiç görmedim

Isıtıcının arasına giriyorsa hoşuna gittiği içindir, yada üzerisinde duruyorsa dinleniyordur. Korkuyorda olabilir.
Yem yememesinin sebebi hastalık olabilir. Gözlerine bakın, su yüzünden enfeksiyon kapmış olabilir. Devamlı kapatıyorsa enfeksiyondur.

Ayrıca bitkinlik ve akciğer enfeksiyonu da olabilir.

Akciğer enfeksiyonu için şu belirtilere bakın;

-Eğri eğri yüzmek.
-Alt kabukta pembeleşmek.
-Suya koyulduğunda dibe çökmesi ve suyun dibinde hiç hareket etmemesi.
-Burundan veya da ağızdan salya gelmesi.
-Çift gözün kapanması.
-Nefes alırken hırıltılı sesler çıkarmak.
-İştahsızlık.
-Gözlerde çapak veya da şişme.
-Zor nefes almak.
-Hapşırmak.
-Kuru alanda normalden çok daha fazla vakit geçirmek.

Hasta olma olasılığı çok yüksek. O kadar zaman yem yememesi de kötü. Bence bir veterinere gidin. Besinsizlikten ötürüde enerjisini korumaya çalışıyordur. Bence hiç vakit kaybetmeyin.

Acaba hastalıkla ilgli bir fotoğraf koyar mısınız?
Altında pembeleşme yok, zor nefes alma felan da yok, ufak bir kaba aldım ona devit 3 kullanacağım faydası olur mu? Yani o belırtıler yok sabah geldiğimde yüzüyor fakat ben geldiğimde kaçıyor :S
Ama sanki arka sol ayakta ve kuyrukta sanki beyazlama var gibi böyle deri soyulmus gibi
Masanın üstüne koyup yemide ıslattıım verdım yine yemiyor etrafa bakınıyor sürekli.

Yem olarak karides veya kıyma verdiğinizde de yemiyor mu? Dvit3 yerine kaplumbağa vitamini kullanırsanız faydası olur.

karides felan daha vermedım ama nerden bulabılırm karidesı

Korkması normaldir. Sonra alışır size. Bence biraz yorgun düşmüş. 2 haftadır yememesi düşündürücü.
Bana kalırsa siz yine 2 derece yükseltin ısıyı ve vitamin takviyesi yapın.

sera reptilin'i kullanabilirsiniz.

Pet shoplardan alabilirsiniz. Karides veya gammarusu sever kapluşlar. Ana yeme ek olarak haftada 2-3 gün verilebilir minik kapluşlara. Forumun beslenme bölümünü incelemenizi öneririm. Ancak 2 haftadır yem yememesinin nedeni hastalık olabilir bu yüzden vakit kaybetmeden bir veterinere götürmelisiniz.

Geri