Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni kuru alanım

ThE_DeMoN

Bronz 5 Üye
Merhaba arkadaşlar! :smile:
Lefter ve Alex'in yeni kuru alanlarının yapımı dün akşam sona erdi. Abimle beraber yürütmüş olduğumuz çalışma içimize oldukça sindi. Kuru alanımızı dışı deri kaplı eski bir ajandanın kapaklarının arasına boş cd kutuları koyarak ve halı kaydırmaz malzeme ile kaplayarak yaptık. Hiçbir yapıştırıcı, akvaryum silikonu vs. malzeme kullanmadık. Malzemeleri birbirine olta misinası ile sıkıca bağladık ve gerdirdik. :rolleyes: Özellikle Lefter çok kuvvetli ve çok çok iyi bir tırmanma uzmanı olduğundan, kendini dışarı atamasın diye kuru alanın üzerinde görmüş olduğunuz şeffaf çatıyı mp3 player'ın kutusundan yaptık. Ölçüleri tam geldi ve oda çok güzel oldu. Dün onlara yeni birer ısıtıcı ve filtre aldım. Şu andaki tek eksik UVB ışığımız :'( Fiyatına 130 TL dedi sürekli alışveriş yaptığım petshop. "Ucuz olanları vermeyeyim onlar hiçbir işe yaramaz sadece psikolojik olarak kendini rahatlatırsın" dedi :ff: Akşamları onlarla vakit geçirirken karanlık olmasın diye şimdilik geçici olarak bir led aydınlatma koydum. En kısa sürede UVB ışığından alacağım. Fotoğraflarda Alex'i göremeyeceksiniz. Gözünde hafif bir enfeksiyon olduğundan ayrı bir yerde tedavi ediyorum onu. Göz damlası, vitamin desteği, karides ve sıcak ama düşük su seviyesi ile. ^^ Sabah gayet iyi görünüyordu evden çıkarken. Akşama onuda Lefter'in yanına alırım sanırım. :33:

mailto:/2wr3ri8.jpg
mailto:/55fa1g.jpg
mailto:/rh21l3.jpg
mailto:/2vx3gio.jpg
mailto:/2agixoo.jpg
mailto:/9uox9v.jpg
mailto:/ioqe0h.jpg

Cvp: Yeni kuru alanım

Ellerinize sağlık, kabuk rengi çok hoş gerçekten. Bizimkisinin kabukları kireçli olduğundan imreniyorum valla :smile:

Bu arada su seviyesini yükseltebilirsiniz bence. Ayrıyetten, ısıtıcının markası nedir? Su seviyesi ısıtıcıya göre çok çok az sanırım

Çok güzel bir kuru alan olmuş. Hiç bir kimyasal kullanmadan çok güzel iş çıkmış ve çatı çok güzel olmuş. Kuru alanın üzerinin kapalı olması daha çok ısı tutmasını sağlar. Ancak bir ölçüm yapmakta fayda var.

Mert haklı, ısıtıcı çok dışarıda kalmış. Kullanma talimatına bir göz atın derim.

güzel olmuş yalnız bir iki aya akvaryum değişmeye bakın eni ve boyu çok dar. bir süre sonra suya girdimi geriye dönemeyecek hale gelecek.

Teşekkürler arkadaşlar :D banyoterliği ve AEK ısıtıcıyı kontrol ettim. Dışarıda kalan kısmı ısı veren kısmı değil. Sorun yok yani :rolleyes: Dikkatiniz için teşekkürler. Cem dostum doğru söylüyorsun en kısa zamanda 150lt'lik bi akvaryum almayı planlıyorum. :smile: Zira çok hızlı büyüyor bu tosbik :t65y:

sorma benimkilerde öyle. bu şekilde devam ederseler, 5 yaşında en büyük boya ulaşacaklar. satın alırken ucuz olup bu kadar akvaryum ve diğer aparatlar konusunda zarara sokan başka bir su canlısı yoktur heralde.:smile:

Geri