Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeni lambam ve ampul

kerem erdem

Bronz 2 Üye
merhaba 2 hafta önce tekzen'den lamba ve ampul aldım.Aslında biraz ani bir kararla aldım.Biraz lambadan bahsedeyim; zen home diye bir marka e27 duylu ve gücü 40W 16.99 tl'ye aldım ampul ise; spiralli ampul aldım biraz uzun oldu ama anca anlatabildim :D

Cvp: yeni lambam ve ampul

spiralli dediğin sarfiyatsız florasanlardan ise o ısı vermez. 40 wattı geçmemek şartıyla armut model veya halojen bir ampul almalısın. ecolite halosoft 42 W veya normal armut ampulde olur. 40 W olduğu için normal armut ampulde şeffaf veya soft farketmez bulduğunu al.

hatta bir kaçtane al yedek dursun patlarsa değişirsin hemen. bir tanede koçtaştan zamanlayıcı al aç-kapa derdinden kurtul.

Tamam Cem Abi dediklerini alıcağım önerin için teşekkür ederim

mailto:/forum/konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul-ecolite-52-w.html
bunun 42 w olanı var. ayrıca yapı marketlerde çalışır vaziyette sergiledikleri ampullerede bakabilirsin. 10-15 cm mesafeden elini tutup ısı gelip gelmediğine bakabilirsin.

zamanlayıcıda bunu al şimdi 7-8 lira civarı satılıyor. ama yinede diğerlerine göre ucuz ve kullanışlıdır. çoklu prizlerde yan slotu kullanma imkanı verir.
mailto:/forum/konu-ucuz-zamanlayici.html

Ampulü belki bu haftasonu alabilirim birde, yan slot nedir hiç duymadım

çoklu prizin her bir prizi için kullandım.

Şimdi anladım Cem Abi teşekkür ederim yine beni bir konuda aydınlattın

Geri